Най-добрите канали за футбол по ТВ

Няма какво да си кривим душата – всички българи разбираме от политика, отношенията с другия пол и футбол. Може нищо друго в живота ни да не върви, но едно истински не можем да преживеем: някой или нещо да се опита да ни попречи да си изгледаме така чакания мач по телевизията. Добре, че сега имаме оптичен кабел и цифрова телевизия, за да намалеят спънките.

Ние от NetSurf сме „от твоя отбор“, затова ще ти предложим редове, посветени на най-добрите канали за футбол по ТВ – и родни, и чуждестранни. Сигурни сме, че всеки си има собствените предпочитания не само за това кого да подкрепя на терена, но и на кого от излъчващите мачовете да се спре за порцията си удоволствие пред малкия екран. Ето защо ще посветим следващите редове на даващите футбол телевизии, пък ти си знаеш кое да одобряваш и кое не.

Водещите български футболни ТВ канали

А1 – МАХ Ѕроrt

Спортните канали Max Sport определено са перлата в короната на A1 в портфолиото на А1 в България. Те привлякоха след старта си през януари 2017 г. доста нови потребители и за телекома, и за други телевизионни доставчици чрез пакетни предложения. От А1 специализират своите канали по тематичност – Max Sport 3 и Max Sport 4 са изцяло футболни, докато първите два са ориентирани основно към останалите видове спортове.

Главното притегателно оръжие тук е излъчването на мачовете от испанската Ла Лига със специални студиа, италианската Серия А и вторнишките от Шампионска лига (тези от сряда остават за bТV). Интерес представляват също двубоите от нидерландската Еередивиси, френската Лиг Ън, турската Сюпер Лиг и тези за купите на Франция и на Турция. Латино екзотика пък придават срещите от най-големите южноамерикански клубни турнири Копа Либертадорес и Копа Судамерикана, а се излъчва и набиращата все по-голяма популярност американска Мейджър Лийг Сокър.

bТV Меdіа Grоuр – bТV Асtіоn, Rіng (и Vоуо.bg)

Футболното съдържание в каналите на bТV Меdіа Grоuр стана далеч по-постно след загубата на правата за излъчване на Серия А и оставането без нито една от Топ 5 лигите на континента. Добрата новина за тази медийна група е, че все още излъчва мачовете от единия ден в Шампионската лига – сряда, плюс финала заедно с Max Sport. По каналите bТV Асtіоn и Rіng (и онлайн платформата Vоуо.bg) се излъчва и вторият избор от двубои от Лига Европа, като приоритет тук има държавната БНТ, която също показва значително отстъпление от първоначалната си конфигурация при създаване на своя спортен канал БНТ 3.

Колкото и постно обаче да е съдържанието, не забравяйте, че тук все още може да чуете поредния нов бисер на Георги Попвасилев.

Нова Броудкастинг Груп – Diema Sport 1, Diema Sport 2, NOVA Sport (и PLAY DIEMA XTRA)

английският футбол е обожаван от ТВ зрителите

Тук е домът на двете най-гледани в България футболни първенства – родната Първа лига и английската Премиър Лийг. Дори и това, че Нова Броудкастинг Груп излъчва своите козове само чрез платени канали като Diema Sport 1 и Diema Sport 2 от пакета DIEMA XTRA, не пречи за укрепването на лидерска позиция в страната, що се отнася до отразяване на спортни състезания и събития.

Гаранция за качество в Diema е професионализмът на доказани имена като Борислав Борисов и Веселин Василев, а колегите им несъмнено попиват от тях, създавайки продукт на европейско ниво.

Евроспорт – Евроспорт 1 и Евроспорт 2

Винаги пълни стадиони с наелектризираща атмосфера и още по-наелектризиращ нападателен футбол – това е германската Бундеслига. Ще я откриеш по традиция на каналите на световния гигант Евроспорт, и то на български език.

Точният и изпъстрен с идеалната доза чувство за хумор коментар на Петър Хераков, по немски издържаният Георги Филипов, анализаторът Иван Тишански и още няколко капацитети ще повишат безмерно удоволствието ти от агресивната и резултатна игра на Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд, Байер Леверкузен, РБ Лайпциг, Борусия Мьонхенгладбах и останалите вълнуващи отбори от Бундеслигата.

Водещите чуждестранни футболни ТВ канали

Sky Sports (и BT Sports)

Може би си спомняш вълнението от първото прокарване на кабелна телевизия до дома ти през 1990-те години. Тогава с трепет пускаше телевизора, за да гледаш екзалтиращия футбол от английската Премиър Лийг на идващия по пиратски Sky Sports. Е, Sky и до днес държи правата на най-гледаното футболно първенство в света (заедно с ВТ платиха общо 4,46 млрд. паунда за разпределен помежду им брой мачове до края на сезон 2021/22) и качеството на продукта расте неимоверно.

Студиата с Джейми Карагър, Гари Невил, Греъм Сунес, Рой Кийн и много големи имена като гости вълнуват почти колкото самите мачове. Графики в 3D показват головете и любопитните ситуации по невиждан досега начин, а голове и любопитни ситуации в Премиър Лийг се случват през минути. Как да не гледаш?!

beIN SPORTS

Ако Sky Sports е чуждестранната Diema, beIN SPORTS е чуждестранният Max Sport. Тук можеш да гледаш всички най-вълнуващи мачове, като изключим Премиър Лийг: от Ла Лига, Серия А, Бундеслига, Лиг Ън, Шампионска лига, Лига Европа, Копа Либертадорес, Копа Судамерикана, португалската Примейра лига, купите на краля и на Франция.

Не се чуди – beIN разполага с доста пари, за да си го позволи. Президентът на медийната група е добре познато име – Насер Ал-Келаифи, който е президент също на държавния фонд Катар Спортс Инвестмънтс и на… Пари Сен Жермен. Така де – който плаща тлъстата заплата на разхождащия се по терена и по Копакабана Неймар, едва ли има проблеми с финансите.

Камп Ноу е арена на красив футбол

Sport Klub

Много, ама наистина много футбол – това е кредото на този близък на балканските ни души канал. Купища мачове от Премиър Лийг, Ла Лига, Еередивиси, Чемпиъншип, първенствата на Русия, Португалия, Швейцария, Белгия, Австрия, Шотландия, Аржентина, купите на Англия, Италия и Турция… какво ли не може да гледаш благодарение на Sport Klub?!

Този канал бе излъчван първоначално в Полша, Унгария, Сърбия и останалите страни от бивша Югославия, а днес се радва на голяма международна популярност.

Ако ти се гледат и други спортове, не пропускай възможността да чуеш убийствените коментари на сръбски език на мачовете на Григор Димитров. Вярвай ни, и Джон МакЕнроу няма никакъв шанс срещу тези словесни торпили.

За финал

С право можем да кажем, че България е сред водещите държави в Европа, що се отнася до възможността да се гледат пряко футболни и въобще спортни състезания по телевизията. Днес в нашата страна има 13 изцяло спортни ТВ канали, сред които Диема Спорт 1, Диема Спорт 2, Нова Спорт, Max Sport 1, Max Sport 2, Max Sport 3, Max Sport 4 и Ринг.

Тази тенденция е повече от показателна както за интереса на българската аудитория към футбола и спорта, така и за стремежа на големите медийни групи да отговорят на търсенето му в родния ефир.

Така че пускай телевизора, опъни се на дивана, отвори си биричката и бъди спокоен. Все някъде ще има готин мач, който да гледаш на малкия и не толкова малкия екран. Особено ако ползваш интерактивна цифрова телевизия от NetSurf с купища спортни канали за футбол по ТВ.