Какво да гледаш по Диема Спорт през май 2022

Краят на поредния епичен сезон във Висшата лига, съчетан с финала за ФА Къп. Май ще ни даде отговор на въпроса колко трофея ще вземе Ливърпул и колко – Манчестър Сити. 

В България ще бъде решена битката за Европа, а освен това Левски и ЦСКА-София излизат във финал за купата. В Германия положението е същото – разпределят се местата, даващи право на участие в Шампионската лига, а Лайпциг и Фрайбург ще си оспорват купата. А за добавка – плейофите в НБА и още три старта от Формула 1, включително дебютното Гран при на Маями и Гран при Монако. Всичко това – в отличната спортна интерактивна телевизия.

Знаеш, че NetSurf е най-верният ти телевизионен справочник със своя блог. Разгледай нашите предложения от програмата на Диема Спорт, Диема Спорт 2 и Диема Спорт 3 от пакета Диема Екстра. Така няма да изпуснеш нищо вълнуващо.

ТОП МАЧОВЕТЕ ОТ ПРЕМИЪР ЛИЙГ ПО ДИЕМА СПОРТ 2 ЗА МАЙ 2022

Ливърпул – Тотнъм, 7 май (събота) от 21:45 часа по Diema Sport 2

Ливърпул преследва титлата и няма право на грешка. Тотнъм преследва четвъртото място и също няма право на грешка. Е, не може и двата тима да спечелят, така че един ще бъде прецакан. Червените бъркат по-често в Европа, отколкото във Висшата лига, а и изглеждат в отлична форма. Тотнъм завърши април с две издънки и два мача без вкаран гол. Но през февруари шпорите шокираха Манчестър Сити с 3:2, така че явно могат да се справят с всеки. По-рано през сезона мачът между съперниците завърши 2:2, но преди това Ливърпул имаше седем поредни победи над столичани.

Уест Хем – Манчестър Сити, 15 май (неделя) от 18:30 часа по Diema Sport 2

Мачовете в Европа определено разсеяха чуковете на Дейвид Мойс и те изпуснаха парата във Висшата лига – една победа през април. Уест Хем пропиля шанса си за място в Топ 4, но все още може да се класира отново за Европа. Сити няма право на грешка, но вече допусна такава през сезона срещу Уест Хем – за Купата на Лигата. Може ли историята да се повтори или Хосеп Гуардиола и шампионът ще продължат към защитата на титлата? . 

Манчестър Сити – Астън Вила, 22 май (събота) от 18:00 часа по Diema Sport 2

Ако и Сити, и Ливърпул печелят, всичко ще се реши в последния кръг. Начело на Вила е легенда на Ливърпул и е сигурно, че за Стивън Джерард този мач ще е по-специален. Бирмингамци обаче бяха в ужасна серия през април, която ги свали чак на 15 място в класирането. Сити има осем поредни победи над Астън Вила, но три от последните четири бяха с резултат 2:1, което е знак, че не е толкова лесно. 

ФИНАЛ ФА КЪП ПО ДИЕМА СПОРТ 2 МАЙ 2022

Челси – Ливърпул, 14 май (събота) от 18:45 часа по Diema Sport 2

Сини и червени ще си оспорват втори трофей през сезона. В първия случай Ливърпул спечели Купата на Лигата след изпълнение на дузпи с 11:10 и 22 изстрела от бялата точка. Мачовете между съперниците във Висшата лига този сезон също завършиха наравно – 2:2 и 1:1. Тоест трудно може да се каже, че някой има предимство. Разбира се, програмата на Ливърпул е по-сложна, защото тимът се бори за титлата, а и играе в Шампионската лига. От друга страна Челси все още чака новия си собственик и това със сигурност води до допълнително напрежение и върху Томас Тухел, и върху играчите.  

ПЪРВА ЛИГА ПО ДИЕМА СПОРТ, МАЙ 2022

Черно море – Левски, 6 май (петък) от 17:30 часа по Diema Sport 

Левски гони третото място и за тази цел трябва да печели навсякъде до края. След предишния мач между съперниците в София имаше куп скандали и обвинения. Черно море ще иска да вземе реванш, а и да “подреже крилата” на сините. Без никакво съмнение – мачът с най-високо напрежение до края на сезона в елита.

Левски – Лудогорец, 22 май (неделя) от 20:30 часа по Diema Sport 2

Левски победи два пъти Лудогорец за купата, но за първенство е в доста дълга суша срещу шампионите. Офанзивният и подреден футбол на Станимир Стоилов обаче е радост за окото. Освен това през този сезон във всички мачове между сини и зелени имаше драма и обрати. Като последен мач за сезона няма причина да не очакваме подобно развитие и сега. 

ЦСКА-София – Левски, 15 май (неделя) от 17:00 часа по Diema Sport 

Финалът за Купата на България ще е трето издание на дербито за тази година. Предишните две завършиха 0:0, но тук трябва да има победител. И за сините, и за червените финалът е ключов за бъдещето. За Левски – защото ще означава неочаквано класиране за Европа и първия трофей от 15 години, за ЦСКА-София – защото ще осмисли поредният неубедителен сезон с отличие. 

ПЪРВА БУНДЕСЛИГА ПО ДИЕМА СПОРТ 3, МАЙ 2022

Байер Леверкузен – Айнтрахт, 2 май (понеделник) от 21:30 часа по Diema Sport 3

По традиция в Бундеслигата мачове на 1 май няма и затова Леверкузен и Айнтрахт играят в понеделник. Байер преследва място в Шампионската лига, докато Айнтрахт явно се насочи към Лига Европа. Тимът няма домакинска победа тази година и не е печелил вече в пет срещи в Бундеслигата. Леверкузен има нужда от две победи, за да е сигурен за Топ 4 и този мач изглежда отличен вариант за първата. Айнтрахт спечели по-рано през сезона с 5:2, но няма победа на “Бай Арена” от 2013 г. След това Леверкузен вкара 28 гола в 8 мача на орлите, включително шест само за първото полувреме на мача през 2019 г.

Байерн – Щутгарт, 8 май (неделя) от 18:30 часа по Diema Sport 3

Голямото дерби на Юга определено загуби от блясъка си в последните години. Но не по вина на десеткратния шампион на Бундеслигата. Щутгарт е в ужасна форма през тази година и отчаяно се бори да се докопа до 16-ото място, което осигурява плейоф за оцеляване срещу третия от Втора Бундеслига. Байерн ще получи официално трофея си и има два вариант – или да разбие Щутгарт, както го прави неприятно често – 21 победи в 22 мача – или да се повтори изключението от 2018 г. Тогава на 12 май Щутгарт спечели с 4:1 на “Алианц Арена” над празнуващия Байерн. 

Байер Леверкузен – Фрайбург, 14 май (събота) от 16:30 часа по Diema Sport 3

Бундеслигата практикува едновременно излъчване на няколко мача в последния кръг, но този би трябвало да е в центъра на вниманието – все пак е директна битка за местата в Европа (а може би дори и за Шампионската лига). В началото на май двата тимя бяха разделени от само три точки, а около тях бяха още Лайпциг и Унион. Фрайбург спечели последните два мача с Леверкузен, но преди това тимът на Кристиан Щрайх нямаше победа в седем срещи с Байер.

ЛИГА 1 ПО ДИЕМА СПОРТ 3, МАЙ 2022

Лил – Монако, 6 май (петък) от 22:00 часа по Diema Sport 3

Шампионът от миналия сезон направи катастрофален април – само една победа в пет мача. Това отказа Лил и от битката за Топ 3. Място в Европа обаче все още е възможно. Монако пък записа пет победи през април, включително над Рен и Ница и влезе с висока скорост в битката за тройката. Освен това през март Монако надви още ПСЖ и Марсилия – тоест всички тимове пред себе си в класирането. Очаква ни люта и здрава битка за начало на 36-я кръг във Франция.

Рен – Марсилия, 14 май (събота) от 22:00 часа по Diema Sport 3

Вторият в класирането срещу друг кандидат за място в Топ 3. И то в предпоследния кръг – това означава драма и интрига. Рен има само две загуби като домакин в 10 срещи, като в четири от тях вкара над четири гола, а два пъти – по шест. Което означава, че ако играта на тима тръгне, няма милост. Марсилия дълго време беше най-силният гост в Лига 1 и то с най-силната защита, после за кратко отстъпи това признание на Ница. Освен това южняците се справят отлично в своите визити в Рен – домакините имат само три победи в последните 15 години.

Ланс – Монако, 21 май (събота) от 22:00 часа по Diema Sport 3

Разбира се, трудно може да се прогнозира дали точно това ще е мачът на живо от последния кръг. Все пак може да се окаже, че Лил и Рен си оспорват в директен спор местата в Европа. Или Марсилия и Страсбург. Но най-вероятно залогът за Ланс и Монако ще е същият. Какъвто и да е изборът на Diema Sport 3 обаче е сигурно, че ще си заслужава, защото ще има интрига.

ФОРМУЛА 1 ПО ДИЕМА СПОРТ 2, МАЙ 2022

Гран при на Маями, 6-8 май по Diema Sport 2

Сезонът все повече изглежда като битка между Ферари и Ред Бул, но дебютът на нова писта в календара винаги може да разбърка картите. Още повече организаторите симулираха 36 различни варианта, преди да се спрат на този. Пистата е около Hard Rock Stadium и се вижда изцяло от най-горния ред на арената, приела шест издания на Супербоул. Трасето има 19 шикана, три прави и очаквана максимална скорост от 320 км/ч. Има също така надлези и завой на изкачване. А победителят ще има място в историята.   

Гран при на Испания, 20-22 май по Diema Sport 2

Пистата в Каталуния е добре познатата на пилотите – те правят там зимните тестове. Има и защо – комбинацията от бързи прави и бавни завои дава отлична представа за баланса и поведението на болида. Миналата година тук спечели Люис Хамилтън, но повторение на този резултат сега изглежда невъзможен. 

Гран при на Монако, 27-29 май по Diema Sport 2

Изключително тясна и с почти никакво място за изпреварване. Нелсон Пикет определи изживяването по тази писта като “да караш велосипед в хола”. Но точно това предизвикателство е една от причините пилотите да обичат Гран при на Монако. В съчетание с красивите гледки – заслужава си гледането.  

ТОП МАЧОВЕТЕ ОТ НБА ПО ДИЕМА СПОРТ МАЙ 2022

Официалното потвърждение за програмата на Диема Екстра за НБА идва седмица за седмица. Избраните от нас мачове обаче са, поне на хартия, най-интригуващите, затова очакваме мнозинството от тях да бъдат излъчени. Плейофите са в своята полуфинална фаза, като съвсем според очакванията се класираха четирите най-силни тима в Конференциите. 

Финикс Сънс – Далас Маверикс, 3 май (вторник) от 5:00 часа по Diema Sport

Суперзвездите Девин Буукър и Лука Дончич пропуснаха по три мача в първия кръг на плейофите, но се завръщат за полуфиналите. Далас загуби шест поредни пъти в първия кръг, но е на полуфинал за първи път от титлата през 2011 г. Финикс обаче е шампионът на Запад и спечели и трите мача през сезона между съперниците. 

Крис Пол завърши шестия мач срещу Ню Орлиънс с 14 вкарани от 14 опита и постави нов рекорд на НБА в плейофите. В добавка – той направи общо 68 асистенции срещу Пеликанс и само 9 грешки. 

Бостън Селтикс – Милуоки Бъкс, 4 май (сряда) от 2:00 часа по Diema Sport

Селтикс са на полуфинал в конференцията за пети път в шест години. Бъкс защитава титлата си, но ще трябва да го направи без един от лидерите си – Крис Мидълтън ще пропусне цялата серия. Вторият водещ реализатор разтегна връзки преди 10 дни. Освен това Бостън имаше повече време за почивка, защото се справи с Бруклин само в четири мача. В последните три месеца Бостън беше най-силният тим в НБА и взе 26 победи в 32 срещи. Кевин Дюрант беше смазан от великолепната защита на Селтикс, но задачата срещу Янис Антетокумбо ще е доста по-сложна.  

Филаделфия 76 – Маями Хийт, 7 май (събота) от 2:00 часа по Diema Sport

Сиксърс играха мач повече от Хийт в първия кръг – те се справиха с 4-1 победи с Торонто, докато Маями надви Атланта с 4-1. Защитата на Маями се справи отлично и не даде много шанс на Трей Йънг. Джоел Ембийд обаче е по-голяма хапка. Той беше доминантна сила срещу Раптърс и Бам Адебайо ще има доста работа срещу него. Хардън трябва да покаже защо беше взет по средата на сезона. Маями обаче показа, че може да замести всеки и влиза в полуфинала като фаворит.

Голдън Стейт Уориърс – Мемфис Гризлис, 8 май (неделя) от 3:30 часа по Diema Sport

Уориърс и Гризлис се изправят за втора поредна година един срещу друг, за да определят единия финалист на Запад. През миналия сезон Джа Морант се справи по-добре от Стеф Къри. Сега обаче контекстът е съвсем различен. Преди година Мемфис нямаше този опит, който сега го прави фаворит за титлата. Голдън Стейт пък нямаше младите таланти, които да помогнат на опитните играчи, спечелили три титли в пет сезона. Джордан Пуул се справи отлично в отсъствието на Къри, а с наличието на всички звезди Уориърс са много неприятен съперник.

ЗА ФИНАЛ

Двата най-силни отбора в Англия – Манчестър Сити и Ливърпул – трябва да излъчат един шампион. Финали за купи в Англия, Германия и България, с трето издание на ЦСКА-София – Левски за три месеца. В добавка – още куп здрави сблъсъци от Англия, Германия и Франция в битка за оцеляване и битка за Европа. Финалите на плейофите в НБА и още стартове от Формула 1. Плюс много други събития в богатата програма на каналите Диема Спорт април 2022 година.

Затова заяви пакета Diema xtra от NetSurf и не изпускай нищо благодарение на нашата високотехнологична интерактивна телевизия. Диема Спорт, Диема Спорт 2 и Диема Спорт 3 винаги има какво да ти предложат.