Топ премиерните HBO Max филми и сериали през май 2022

Май е месецът на почивните дни – всяка седмица има още един допълнителен ден. Което го прави идеален за уикенди по вили и къщи и дори ранно море. Но има достатъчно време и за почивка пред телевизионния екран. HBO Max има още по-богато съдържание от Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network и оригинални продукции, така че е най-добрият избор в това отношение. 

Ето които са премиерните HBO Max филми и сериали за май 2022 година – нови хитове, стари класики, сериали и отлични документални филми. Това и още много ще намериш тук – всичко най-добро от богатия списък на тази ТВ мрежа, поднесено от NetSurf – интернет и телевизия от ново поколение. Ние те ориентираме, ти само си пусни пакета! 

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO MAX ФИЛМИ ЗА МАЙ 2022

„Фрида“ (2002, премиера на 1 май)

Историята на изключителната Фрида Кало и как тя и съпругът ѝ Диего Ривера превземат света на изкуството. Фрида има връзка и с Леон Троцки, и с няколко жени. Животът ѝ е смел, отношението – безкомпромисно. А тя е революционна, артистична и сексуална революция в действие. 

Салма Хайек прави отлична роля, до нея блестят Антонио Бандерас, Валериа Голино, Миа Маестро, Алфред Молина, Едуард Нортън и Джефри Ръш.

„Предимствата да бъдеш аутсайдер“ (2012, премиера на 1 май)

 

Филмът е базиран на едноименната книга от 1999 г. Разказва историята на тийнейджър, който има проблеми с посттравматичен стрес, а освен това е първа година в гимназията и въобще не му е лесно. Великолепна актьорска игра на Логан Лерман, Ема Уотсън и Езра Милър. И отличен саундтрак, в който блестят Дейвид Боуи, Sonic Youth, New Order и The Smiths.

„Терминатор 2: Денят на Страшния съд“ (1991, премиера на 1 май)

Научната фантастика на Джеймс Камерън е истинска класика в екшън жанра. Най-скъпият филм за времето си, той се превръща и в колосален боксофис хит. Два терминатора търсят Джон Конър, единият е добър (Арнолд Шварценегер), другият е лош (Робърт Патрик) и общо взето – неубиваем. 

Великолепна комбинация също така с Guns N’ Roses и тяхната You Could Be Mine. Парчето е избрано лично от Шварценегер, като сцената във филма, използвана и в клипа, в с рози и пушки. 

Тази версия е с 15 минути по-дълга и в нея има сцени, които ги няма в оригинала.

„Матрицата: Възкресения“ (2021, премиера на 10 май)

Четвъртата Матрица общо взето не беше приета с особено одобрение. Лана Уашовски работи без Лили Уашовски и Джоел Силвър. Киану Рийвс, Кери-Ан Мос и Джейда Пинкет Смит обаче се връщат към ролите си от предишните филми. 

Ясно е, че визуално е добре, че ефектите са отлични, но отстъпва на оригинала. Все пак изборът между синьото и червеното хапче все още си остава за вас.

„В капана на времето“ (2021, премиера на 13 май)

 

Великолепен трилър на М. Найт Шаямалан, базиран на романа Sandcastle, написан от Pierre Oscar Levy и Frederik Peeters. Накратко – куп хора се озовават на изолиран плаж, който обаче ги състарява бързо. Не могат да си тръгнат, но не могат и да спрат процеса.

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO MAX СЕРИАЛИ ЗА МАЙ 2022

„Hacks“, сезон 2 (2022, премиера на 12 май)

 

Оригиналното Hacks звучи по-добре от българското “Наставничество”. Иначе сериалът, който спечели “Еми” за първия си сезон, се завръща с втори. Джийн Смарт отново влиза в ролята на известен комик, който взима под крилото си млад сценарист. Дисфункционалата връзка между Джийн и Хана Айбайндър е неустоимо вълнуваща без значение в коя част на Щатите се озовават. 

„The Time Traveler’s Wife“, (2022, премиера на 15 май)

 

Продуцентът на “Доктор Ху” и “Шерлок” си партнират с продуцентът на “Игра на тронове” за новия сериал на HBO. Той е базиран на едноименната книга на Одри Нифнегър и филмът от 2009 г. със същото име ( на български е “Жената на пътешественика във времето”).

Библиотекар от Чикаго страда от рядко генетично заболяване, което го кара да пътува неконтролируемо напред-назад във времето. Той се среща с голяма си любов, която знае повече за него, защото той още не е бил на местата, на които са се срещали. Но по-нататък става по-сложно. 

„The Staircase“, (2022, премиера на 5 май)

Мини сериалът е вдъхновен от истинската история на фамилия Питърсън. Майкъл (Колин Фърт) е глава на голямо семейство от Северна Каролина. Всичко уж е наред, но съпругата му Катлийн (Тони Колет) умира при подозрителни обстоятелства. Зад осемте епизода, които ще се излъчват до юни, е Антонио Кампос.

„Las Bravas F.C.“, (2022, премиера на 5 май)

Мексикански сериал, който разказва историята на женски футболен тим. Дамите постоянно се изправят пред предизвикателства – и на терена, и извън него. Треньорът е легенда, който не си пада по женския футбол, гаджетата на момичетата – също. 

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO MAX ФИЛМИ И СЕРИАЛИ ЗА МАЙ 2022 – ДОКУМЕНТАЛНИ

„George Carlin’s American Dream“ (2022)

Кариерата на Джордж Карлин се простира в половин вековен период. И което е още по-забележително – до смъртта си през 2008 г. той продължаваше да е свеж и с остър ум и език (за разлика от някои “мухлясали” БГ-комедианти). Документалният филм в две части е посветен на културния хамелеон и изключително влиятелен стендъп актьор. Обърнато е внимание на всичко – употребата на наркотици, сблъсъците със закона, 36-годишният му брак с Бренда и вторият му брак със Сали Уейд. Режисьори са Джъд Апатоу и Майкъл Бонфилио.

„Spring Awakening: Those You’ve Know“ (2022, премиера на 3 май)

15 години след премиерата на Spring Awakening актьорите и екипът за продукцията на “Бродуей”, спечелила “Тони”, се събират за специален концерт. Дори и да не сте гледали мюзикъла, концертът е нещо, което може да ви накара да се влюбите в този жанр.  

ЗА ФИНАЛ

През май има толкова много почивни дни, че има време за всичко – и за вилите, и за екскурзиите, и за ранно море и за почивка през екрана вкъщи. А ние ти помагаме в списъка с неща, които осигуряват ТВ забавление през месеца. Можеш да си ги запишеш на хартия, да си ги вкараш в календара или да проверяваш редовно този текст. И да – да изгледаш препоръчаните от нас топ премиерни HBO Max филми и сериали май 2022. Не чакай – вземи HBO Max към пакета си за телевизия от NetSurf!