Какво да гледаш по Диема Спорт през април 2022

Пряк сблъсък за титлата между Манчестър Сити и Ливърпул, последван от полуфинал за ФА Къп между същите съперниците. Дерби на Мърсисайд и пряк сблъсък за Топ 4 между Арсенал и Манчестър Юнайтед. Април ще е великолепен месец за тези, които обичат Висшата лига. В България също става интересно, защото започват плейофите, тоест ще има Лудогорец – ЦСКА-София и ЦСКА-София – Левски. В Бундеслигата идват любопитни мачове в битката за Топ 4, а за финал Борусия Дортмунд гостува на Байерн. Съчетано с още куп интересни двубои в Англия, Бундеслигата и Лига 1. И началото на плейофите в НБА. Плюс още два старта от Формула 1. Всичко това – в отличната спортна телевизия.

Знаеш, че NetSurf е най-верният ти телевизионен справочник със своя блог. Разгледай нашите предложения от програмата на Диема Спорт, Диема Спорт 2 и Диема Спорт 3 от пакета Диема Екстра. Така няма да изпуснеш нищо вълнуващо.

ТОП МАЧОВЕТЕ ОТ ПРЕМИЪР ЛИЙГ ПО ДИЕМА СПОРТ 2, АПРИЛ 2022

Манчестър Сити – Ливърпул, 10 април (неделя) от 18:30 часа по Diema Sport 2

Една точка разделяше Сити и Ливърпул в началото на месеца, така че това е мечтан директен сблъсък за титлата. Без никакво съмнение това са двата най-силни и постоянни отбори в Англия в последните години. И можем само да се надяваме този мач да е украшението, което сезонът заслужава. 

Манчестър Сити и Ливърпул са номер едно по почти всички показатели във Висшата лига. Двата най-силни домакини, двата най-силни госта, двете най-силни атаки и двете най-силни защити. Плюс футболисти, за които им завиждат 75% от всички останали клубове по света. Червените не са побеждавали този съперник в четири опита, като в два от тях допуснаха по 4 гола. 

Ливърпул – Манчестър Юнайтед, 19 април (вторник) от 22:00 часа по Diema Sport 2

Мачът трябваше да се играе през март, но беше преместен. Юнайтед изостава в битката за Топ 4, така че отчаяно се нуждае от всяка точка, за да настигне Арсенал. А освен това Юнайтед има да си връща за унизителното 0:5 на “Олд Трафорд” през октомври. Червените дяволи обаче не са печелили на “Анфийлд” вече шест години и тимът на Юрген Клоп ще иска да удължи серията. А освен това Ливърпул влезе в април във великолепна форма – само една загуба в 15 срещи. 

Арсенал – Манчестър Юнайтед, 23 април (събота) от 14:30 часа по Diema Sport 2

Арсенал направи отлична серия през март – шест победи и една загуба (от Ливърпул) – и се изкачи в Топ 4. По същото време Манчестър Юнайтед отпадна от Шампионската лига и зацикли във Висшата лига, където падна до шестата позиция. По-рано през сезона Кристиано Роналдо вкара два гола за успеха над Арсенал с 3:2, но това беше единственият мач от последните четири, в който Юнайтед въобще се разписа във вратата на Арсенал. 

Ливърпул – Евертън, 24 април (неделя) от 18:30 часа по Diema Sport 2

Дербито на Мърсисайд този път има още по-голям залог. Ливърпул преследва титлата, а Евертън прави отчайващо слаб сезон и е заплашен от изпадане. Сините завършиха месеца във Висшата лига с победа над Нюкасъл с 1:0 – първа за тях след шест поредни загуби. А после катастрофираха с 0:4 срещу Кристъл Палас за ФА Къп. Натоварената програма на червените – Шампионската лига, двете срещи с Манчестър Сити – може да помогне на карамелите. А и през миналия сезон те спечелиха на “Анфийлд” с 2:0. Но това беше изключение от правилото, защото е единствената им победа в 24 опита.  

ТОП МАЧОВЕТЕ ОТ ФА КЪП ПО ДИЕМА СПОРТ 2, АПРИЛ 2022

Манчестър Сити – Ливърпул, 16 април (събота) от 17:30 часа по Diema Sport 2

Шест дни след директния сблъсък за титлата двата тима излизат и в полуфинал за ФА Къп. Мачът трябва да е на “Уембли”, но клубовете и кметовете на двата града са против заради ремонт на влаковата линия до Лондон. Червените вече взеха един трофей този сезон и могат да преследват мечтания куадрупъл. Което съвсем естествено, не е между целите на Хосеп Гуардиола. А и предвид жребия в Шампионската лига това може да се окаже само предястието към мегафинал в Европа.  

ПЪРВА ЛИГА ПО ДИЕМА СПОРТ, АПРИЛ 2022

Пирин – Левски, 3 април (неделя) от 17:30 часа по Diema Sport 

Пирин е в забележителна серия от седем мача без загуба. При това в началото и взе точка от ЦСКА-София и победи шампиона Лудогорец насред Разград. Благодарение на добрите се резултати зелените се изкачиха до десето място в класирането и вече гледат по-спокойно назад. Левски също е в добра серия – една загуба в 11 срещи и от срещу Лудогорец. Сините се нуждаят от още една победа, за да са сигурно в своето място в първата шестица за плейофите. Дали ще я постигнат в Благоевград? Ще разберем заедно по Diema Sport. 

Локомотив Пловдив – ЦСКА-София, 8 април (петък) от 19:30 часа по Diema Sport 

Локомотив Пловдив започна слабо сезона, но се стабилизира и се качи в горната половина на класирането. Място в Топ 6 изглежда илюзия, но това не означава, че на ЦСКА-София ще е лесно. Особено на фона на неубедителната форма на червените. Преди паузата тимът на Стойчо Младенов влезе в серия от три поредни мача без вкаран гол и логично не спечели нито един от тях. Последната победа през март беше точно над Локомотив – 2:0 за Купата. Железничарите ще искат реванш, а и в първенството те нямат поражение от ЦСКА-София вече в четири мача. 

Лудогорец – Левски, 13 март (неделя) от 17:45 часа по Diema Sport 

Шампионите стартираха много силно с новия си треньор Анте Шимунджа. И то въпреки сериозният брой нови и напуснали играчи. Шампионите освен това се справиха с четвъртия Черно море и със Славия, тоест серията от победи не е срещу слаби опоненти. Последният сблъсък между Лудогорец и Левски беше едно от украшенията на сезона и зелените спечелиха с 4:2. Шампионите имат шест поредни победи над сините, като в пет от тях дори не допуснаха гол. Освен това Левски вече шест години не е побеждавал Лудогорец. 

ЦСКА-София – Левски, 16 или 17 април по Diema Sport 

Ако червените задържат второто място, а Левски – петото – което изглежда най-вероятно, те ще се изправят в дерби още в първия кръг на плейофите. Сините чакат от доста дълго време победа над червените и подобряват осезаемо представянето си. От неутрална гледна точка – сега, за разлика от последното дерби, не се очаква снежна буря. Тоест, може и да гледаме футбол.

Лудогорец – ЦСКА-София, 30 април по Diema Sport 

Лудогорец е сигурен в първото място преди плейофите, червените се нуждаят от точка за второто. Тоест, шампионът и вицешампионът трябва да се срещат във втория кръг на плейофите. Визитата в Разград изглежда като последен шанс за тима на Стойчо Младенов да навакса изоставането си и да запази интригата в битката за титлата. Всичко друго освен победа обаче ще е равносилно на нова титла за зелените.

ПЪРВА БУНДЕСЛИГА ПО ДИЕМА СПОРТ 3, АПРИЛ 2022

Борусия Дортмунд – Лайпциг, 2 март (април) от 19:30 часа по Diema Sport 3

Третият и вторият от миналия сезон сега са втори и четвърти, като Борусия има все още минимални шансове да настигне Байерн. Това, което е по-впечатляващо обаче е, че след 760 дни “Сигнал Идуна Парк” отново ще пълен с над 83 000 зрители. Лайпциг влезе в добра серия в преследването на място в четворката и спечели трите си последни визити. А преди това игра като равен с равен с Байерн, макар че падна с 2:3 в Мюнхен. И Борусия, и Лайпциг имат по 4 победи и 2 ремита в последните си шест срещи. По-рано през сезона биковете надвиха жълто-черните с 2:1, но това беше първа победа за тях в осем издания на сблъсъка. 

Лайпциг – Хофенхайм, 10 април (неделя) от 20:30 часа по Diema Sport 3

Преди последния кръг през март Хофенхайм беше четвърти.После обаче падна с 0:3 в дебюта на Феликс Магат начело на Херта и изпадна от Топ 4. Хофе обаче има доста добра програма до края на сезона и знае, че в Лайпциг може да направи голяма крачка към място в Шампионската лига. По-рано през сезона сините надвиха биковете с 2:0, като по този начин сложиха край на серия от седем срещи без успех над този съперник. Тя започна през април 2018 г., когато Хофенхайм спечели за първи и последен път в Лайпциг. Но го направи със запомнящото се 2:5. Този сблъсък от Бундеслигата е точно между двата мача на биковете в Лига Европа срещу Аталанта, което също е предимство за южняците. 

Байер Леверкузен – Лайпциг, 17 април (неделя) от 20:30 часа по Diema Sport 3

Очевидно април е много тежък месец за Лайпциг и определят за това как ще завърши сезонът. Байер Леверкузен започна отлично март – 1:1 срещу Байерн в Мюнхен, но после младият диамант Флориан Вирц се контузи и започнаха проблеми. Байер загуби и двата мача срещу Аталанта в Лига Европа, падна и от Кьолн в дербито. Нова издънка може сериозно да обърка плановете на червено-черните за място в Топ 4. А статистиката не е особена добра – Леверкузен няма домакинска победа над Лайпциг в историята си.

Байерн – Борусия Дортмунд, 23 април (събота) от 19:30 часа по Diema Sport 3

Дер Класикер ще даде отговор на въпроса дали ще има интрига в битката за титлата до края на сезона или не. Очевидно е, че младият тим на Борусия отстъпва на смазаната баварска машина, но през този сезон Байерн на няколко пъти се подхлъзна абсолютно неочаквано. А и последните седем сблъсъка по правило са много оспорвани и интересни. Байерн ги спечели всичките, но само два успеха бяха с повече от гол разлика. Между тях е и онова 4:2 в последния сблъсък в Мюнхен, в който Борусия поведе с 2:0 още до деветата минута, но не удържа.

ЛИГА 1 ПО ДИЕМА СПОРТ 3, АПРИЛ 2022

Сент Етиен – Марсилия, 2 април (събота) от 22:00 часа по Diema Sport 3

Една от класиките на Франция, макар и двата тима да са разделени от 17 позиции и 26 точки. Марсилия е на второ място и води люта битка с Рен и Ница за позициите в Топ 3. Преди паузата Марсилия дори спечели дербито на Юга срещу Ница с 2:1. Сент Етиен обаче води още по-люта битка – за своето оцеляване. Зелените са в зоната на изпадащите, но имат само една загуба в пет кръга и то от лидера ПСЖ. Сент Етиен загуби с 1:3 визитата си в Марсилия по-рано през сезона, но спечели последния мач на “Жофроа Гишар” с 1:0.

Клермон – ПСЖ, 9 април (събота) от 22:00 часа по Diema Sport 3

Домакините са твърде близо до зоната за директно изпадане и не са в особено добра форма – те завършиха март с точка в четири кръга. Обаче ПСЖ макар да води с 12 точки в Лига 1 е в серия от четири поредни загуби във всички турнири като гост – в Нант, в Ница, в Мадрид и в Монако. Като в процеса допусна 10 гола и вкара само 2. Освен това се заговори, че Неймар има проблеми с алкохола и очевидно Маурисио Почетино не може да направи отбор от разпасаната команда от звезди на ПСЖ. Което прави ново подхлъзване напълно възможно. Столичани спечелиха историческия първи мач между съперниците в елита с 4:0, но сега ще им е по-сложно. Клермон има три победи в последните си 11 мача, но те са над втория, третия и четвъртия (Марсилия, Рен и Ница). Кой би се обзаложил, че Клермон няма да се справи и с първия?

ПСЖ – Марсилия, 17 април (неделя) от 21:45 часа по Diema Sport 3

Марсилия трудно ще навакса сериозното изоставане от първото място, но пък ако спечели на “Парк де Пренс” може и да стане интересно до края на сезона. Дербито, разбира се, има и по-голямо значение отколкото трите точки, така че това не е мач за изпускане. 

Преди две години Марсилия спечели с 1:0 в Париж, но това беше рядък лъч светлина за южняците – единствената им победа в дербито за 11 години. Но пък тимът на Хорхе Сампаоли е най-силният гост в Лига 1.

ФОРМУЛА 1 ПО ДИЕМА СПОРТ 2, АПРИЛ 2022

Гран при на Австралия, 8-10 април по Diema Sport 2

Първите два старта от новия сезон показаха, че Мерцедес има сериозни проблеми с болида си. И че във Ферари, след като отписаха миналия сезон, са се готвили много сериозно за този. Новите правила не са никакъв проблем за скудерията, която е основният конкурент на Ред Бул. В Саудитска Арабия Макс Верстапен и Шарл Льоклер водиха битка през цялото време и предоставиха великолепно зрелище. Формула 1 се завръща в Австралия след две години и ще го направи на сериозно променена писта. Седем завоя бяха премоделирани, два изцяло премахнати. Освен това асфалтът на пистата беше подменен за първи път, след като беше положен през 1995 г. 

Гран при на Емилия Романя, 22-24 април по Diema Sport 2

Пистата “Енцо и Дино Ферари” в Имола ще приеме трети старт от Формула 1 само за 18 месеца. Предишните две състезания бяха без фенове, но сега ще има зрители. И предвид силния старт на Ферари настроението ще е близо до точката на кипене. А в добавка – това ще е първото спринт състезание за новия сезон. А освен това пистата е определяна за най-техничната в календара. Уикенд, който не е за изпускане. 

ТОП МАЧОВЕТЕ ОТ НБА ПО ДИЕМА СПОРТ, АПРИЛ 2022

Официалното потвърждение за програмата на Диема Екстра за НБА идва седмица за седмица. Избраните от нас мачове обаче са, поне на хартия, най-интригуващите, затова очакваме мнозинството от тях да бъдат излъчени. Плейофите започват в средата на април, така че са избрани само мачове дотогава. 

Финикс Сънс – Лос Анджелис Лейкърс, 5 април (вторник) от 4:30 часа по Diema Sport

На Изток всичко изглежда решено – първите 10 тима са ясни на 100%, въпросът е как ще се подредят. На Запад обаче въпросителните са много повече. Лос Анджелис Лейкърс, Ню Орлиънс Пеликанс и Сан Антонио Спърс са се вкопчили в здрава битка за деветата и десетата позиция, като един от триото ще изгори. Лидерът Финикс Сънс е недостижим на върха и ще завърши с най-добри показатели редовният сезон. Тимът завърши март в серия от девет победи и едва ли ще прояви милост към Лейкърс. А и слънцата спечелиха предишните пет мача срещу езерняците. Последният беше в средата на март, като Финикс реализира 48 точки само през първата четвърт.  

Минесота Тимбъруулвс – Сан Антонио Спърс, 7 април (четвъртък) от 2:00 часа по Diema Sport

Слабата форма на Юта Джаз (5 поредни загуби за финал на март) дава надежда на Минесота, че може да се докопа до шестата позиция на Запад и да избегне предварителните пресявки. За тази цел тимът трябва да спечели всички си мачове до края и да се надява Юта да не излезе от кризата. Сан Антонио също трябва да печели, за да се намърда на десетото място. Спърс записаха три победи срещу този съперник, но паднаха в последните два мача с Минесота, включително със 149:139 в средата на март. Тогава Карл-Антъни Таунс вкара рекордните за франчайза 60 точки. 

Лос Анджелис Лейкърс – Оклахома Сити Тъндър, 8 април (неделя) от 4:30 часа по Diema Sport

Това би трябвало да бъде най-лесният мач на Лейкърс до края на редовния сезон. Оклахома е един от четирите най-слаби отбора през сезона и завърши март с осем загуби в 10 срещи. Любопитно е, че две от 22-те победи на тима през сезона са точно срещу Лейкърс, но още една би била истински шок.

ЗА ФИНАЛ

Двата най-силни отбора в Англия – Манчестър Сити и Ливърпул – в два директни сблъсъка за трофеи. Дербита в плейофите в България, Дер Класикер в Бундеслигата. Април ще е супер месец, както може и да се очаква.  

В добавка – още куп здрави сблъсъци от Англия, Германия и Франция. Както и интригуващи мачове от плейофите на НБА. Плюс много други събития в богатата програма на каналите Диема Спорт април 2022 година.

Затова заяви пакета Diema xtra от NetSurf и не изпускай нищо благодарение на нашата високотехнологична интерактивна телевизия. Диема Спорт, Диема Спорт 2 и Диема Спорт 3 винаги има какво да ти предложат.