Какво да гледаш по Диема Спорт през юни 2022

Футболът е най-важната част от каналите на Диема Спорт, но сега първенствата са в почивка, така че и зрителите ще си починат от красивата игра. Или поне от клубните отбори, защото в момента тече Лигата на нациите издание 2022. А освен това насреща са финалите в НБА и още три старта от Формула 1. Не е малко. 

Знаеш, че NetSurf е най-верният ти телевизионен справочник със своя блог. Разгледай нашите предложения от програмата на Диема Спорт, Диема Спорт 2 и Диема Спорт 3 от пакета Диема Екстра. Така няма да изпуснеш нищо вълнуващо. NetSurf – лидерът в оптичния интернет и цифрова телевизия.

ТОП МАЧОВЕТЕ ОТ ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ ПО ДИЕМА СПОРТ ЗА ЮНИ 2022

Чехия – Испания, 5 юни (неделя) от 21:45 часа по Diema Sport 2

Чехия стартира с победа – 2:1 над Швейцария – и зае първото място в групата. Испания направи 1:1 с Португалия – пето поредни реми между съперниците. Това обаче беше едва втори мач в последните девет, който испанците не спечелиха. Другият е загубеният финал на Лигата на нациите 2021 от Франция. Иберийците, разбира се, са фаворит, но със сигурност няма да им е лесно. Чехите имат само една загуба в редовното време след края на Евро 2020 и то от Белгия. 

Хърватия – Франция, 6 юни (понеделник) от 21:45 часа по Diema Sport 3

Световният вицешампион срещу световния шампион. Не може да бъде по-добре, нали? Хърватите ни обърнаха с лекота в последната си контрола през март с 2:1, а и като цяло преди старта на турнира бяха без поражение в девет срещи. Франция пък беше в серия от седем поредни победи, включително с 2:1 над Испания във финала на Лигата на нациите 2021. Това мач, който наистина си заслужава гледането.

Италия – Унгария, 7 юни (вторник) от 21:45 часа по Diema Sport 2

Катастрофалното представяне на Италия в световните квалификации доведе до това, че европейският шампион пак ще изпусне Мондиала. Мачът срещу Аржентина на “Уембли” пък показа колко са сериозни проблемите пред адзурите. 

Унгария изглежда тотален аутсайдер в тази група – в нея са още Англия и Германия. Евро 2020 обаче показа, че ако някой подцени унгарците, си пати. А и че те имат достатъчно силен тим да се опънат на фаворитите.

Швеция – Сърбия, 9 юни (четвъртък) от 21:45 часа по Diema Sport 

Швеция започна с победа във визитата си на Словения с 2:0. Головете вкараха Емил Форсберг и Деян Кулушевски. По същото време Сърбия падна от Норвегия с 0:1, като попадението беше дело на Ерлинг Холанд. В тази северна компания западните комшии знаят, че трябва да вземат поне две победи над Швеция и Норвегия, иначе нямат шанс за плейофи. По знанието е едно, а усилията на Тадич, Митрович, Милинкович-Савич и Костич – съвсем различно.

ФОРМУЛА 1 ПО ДИЕМА СПОРТ 2, ЮНИ 2022

Гран при на Азербайджан, 10-12 юни по Diema Sport 2

Добре състезанието в Лас Вегас, това беше най-новата писта в календара на Формула 1. Макар че писта не е точното определение – това е градско трасе. Което започва с дълга права и високи скорости покрай брега и след това започва да се върти покрай стария град. И както в Монако, така и тук всяка грешка се наказва. 

Сезонът се развива по великолепен начин с битката между пилотите на Ферари и Ред Бул, а освен това представянето на Мерцедес се подобрява с всеки старт. Световният шампион Макс Верстапен има само девет точки аванс пред Шарл Льоклер, Серхио Перес с още 6 назад. 

Гран при на Канада, 17-19 юни по Diema Sport 2

Пистата “Жил Вилньов” е една от любимите на пилотите. Постоянни спирания и ускорения, много остри шикани и Стената на шампионите за финал. Супер иронично и забавно име, спечелено от загражданията, след като в тях през 1999 г. спряха Деймън Хил, Жак Вилньов и Михаел Шумахер.

Последното състезание тук беше през 2019-а, а после дойде пандемията. Сега обаче керванът се завръща в Монреал и това ще е прекрасен уикенд.

ФИНАЛЪТ НА НБА ПО ДИЕМА СПОРТ, ЮНИ 2022

Официалното потвърждение за програмата на Диема Екстра за НБА идва седмица за седмица. Избраните от нас мачове обаче са, поне на хартия, най-интригуващите, затова очакваме мнозинството от тях да бъдат излъчени. Плейофите са в своята полуфинална фаза, като съвсем според очакванията се класираха четирите най-силни тима в Конференциите. 

Голдън Стейт Уориърс – Бостън Селтикс, 6, 9, 11, 14, 17, 20 юни по Diema Sport

Бостън направи невероятен обрат в последната четвърт (40:16 точки), за да спечели първия мач от финала и то като гост. Направи го, побеждавайки Голдън Стейст в собствената му игра – с тройки. Общо седем само в началото на четвъртата четвърт и 21 в целия мач. Със сигурност обаче това не може да продължава до края на сериите. Голдън Стейт има три титли и два загубени финала между 2015 и 2019 г., така че притежава огромен опит. Селтикс чакаха 12 години, за да стигнат до финал.

ЗА ФИНАЛ

Лигата на нациите идва точно навреме, за да запълни паузата в клубните първенства. В добавка – финалите на плейофите в НБА с мачовете между Голдън Стейт Уориърс и Бостън Селтикс и завръщането на Формула 1 в Монреал. Плюс много други събития и обзори в богатата програма на каналите Диема Спорт юни 2022 година.

Затова заяви пакета Diema xtra от NetSurf и не изпускай нищо благодарение на нашата високотехнологична интерактивна телевизия. Диема Спорт, Диема Спорт 2 и Диема Спорт 3 винаги има какво да ти предложат.