Топ премиерните HBO Max филми и сериали през юни 2022

Юни може да е началото на морето или месец, изпълнен с музикални фестивали. Или с дълги уикенди из зелени поляни. Но пък вкъщи, на хладно, пред телевизионния екран също е добре. HBO Max има богато съдържание от Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network и оригинални продукции, така че е най-добрият избор в това отношение. Особено с четвъртия сезон на Westworld. 

Ето които са премиерните HBO Max филми и сериали за юни 2022 година – нови хитове, стари класики, сериали и отлични документални филми. Това и още много ще намериш тук – всичко най-добро от богатия списък на тази ТВ мрежа, поднесено от NetSurf – лидерът в оптичния интернет и цифрова телевизия. Ние те ориентираме, ти само си пусни пакета! 

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO MAX ФИЛМИ ЗА ЮНИ 2022

Събудих се на 30“ (2004, премиера на 1 юни)

13-годишната Джена Ринк има рожден ден и си пожелава бързо да порасне. Желанието ѝ се сбъдва, но тя осезаемо не харесва това, което вижда. Дженифър Гарнър се справя отлично в ролята. В лентата има забавни моменти и като цяло е добро забавление. Което ще забравите бързо след финала – идеален летен филм.

„300“ (2006, премиера на 1 юни)

Знаем, че си го гледал. Но също така винаги е добра идея да го гледаш пак. Филмът разказва историята на битката при Термопилите между древните гърци и персите и саможертвата на Леонид и неговата “шъпа спартанци” (цитираме Иван Вазов). Истинско зрелище.

„Роди се звезда“ (2018, премиера на 1 юни)

Още един идеален летен филм. Романтичният мюзикъл е трети римейк на версията от 1937 година. Това е режисьорски дебют за Брадли Купър, който е и сред продуцентите и сценаристите. Филмът разказва историята на влиятелен музикант с влечение към алкохола (Купър), който се влюбва в талантлива млада певица (Лейди Гага).

„Броячът на карти“ (2021, премиера на 10 юни)

“Броячът на карти” е на режисьора Пол Шрадър с участието на Оскар Айзък, Тифани Хадиш, Тай Шеридан и Уилем Дефо. Филмът разказва историята на комарджията Уилям Тел, който се е научил да брои карти по време на осемгодишен престой в затвора. За да избегне внимание, той залага скромно и печели по малко. Нещата обаче се объркват сериозно, когато среща друг бивш затворник.

„Бащата на булката“ (2022, премиера на 16 юни)

Класическата комедия от 1991 г. със Стив Мартин получава нова версия. Сега вместо Мартин в ролята на бащата на булката е Анди Гарсия. Както в оригинала, той има проблеми в собствения си брак с Ингрид (Глория Естефан). Те отлагат новината за развода си заради сватбата и нещата така нататък.

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO MAX СЕРИАЛИ ЗА ЮНИ 2022

„La Unidad“, сезон 2 (2022, премиера на 15 юни)

Вторият сезон на испанския сериал, който проследява случващо се в специален антитерористичен отряд. Премирата му по Moviastar+ беше само преди месец. Действието в този сезон се развива в Тулуза, Лагос, Рака, Танжер, Виго и Мадрид, а главните герои опитват да обезвредят джихадистка клетка, която иска да извърши терористична атака в Испания. Очакват ни шест 50-минутни епизода. 

Westworld“, сезон 4 (2022, премиера на 26 юни)

Хитовият сериал се завръща с четвъртия си сезон. Очаква ни още от това, което сме свикнали да виждаме, но и по-дълбоко задълбаване в проблеми и истории. Както обикновено разни герои се завръщат. В случая това са Ед Харис, Арън Пол, Теса Томпсън, Джефри Райт. Освен това ще участва и носителката на “Оскар” Ариана ДеБосе. HBO ще ни зарадва с десет епизода преди новата двегодишна пауза (ако ще има пети сезон).

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO MAX ФИЛМИ И СЕРИАЛИ ЗА ЮНИ 2022 – ДОКУМЕНТАЛНИ

„On My Way with Irina Rimes“ (2022, премиера на 3 юни)

Ирина Раймс е певица от Молдова, която е един от четиримата съдии в румънската версия на The Voice (Vocea Romaniei е като “Гласът на България”, само че за Румъния).  Документалният филм ще даде поглед зад сцената и на конкурса, и на това, което тя прави. 

„The Janes“ (2022, премиера на 8 юни)

Документалният филм проследява група жени от Чикаго, които тайно помагат на други жени да направят аборт. И то в години, когато това е напълно незаконно в САЩ. Точно навреме предвид напрежението, което възникна след информациите за отмяна на решението по делото Роу срещу Уейд, което даде правото на аборт (а и доста други права) в САЩ.

Всъщност полицията арестува седем от тези жени, които са истинска тайна мрежа. С кодови имена, превръзки на очите и тайни квартири. Филмът е с номинация за наградата на журито от тазгодишното издание на фестивала “Сънданс”.

„Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain“ (2021, премиера на 9 юни)

Документалният филм, както става ясно и от името му, проследява живота и кариерата на Антъни Бурдейн. Премиерата му беше преди година и през този период филмът получи доста похвали. Както и критики заради това, че е използван изкуствен интелект, за да пресъздаде гласа на Бурдейн за някои аудио клипове.

„Chernobyl: The Lost Tapes“ (2022, премиера на 22 юни)

Историята на Чернобил в кадри, които до този момент не бяха виждали бял свят. И то от първите часове и дни на аварията в украинския АЕЦ. Плюс интервюта на оцелели от въпросните документалните кадри. Филм на Джеймс Джоунс, който е печелил наградата “Еми”, а и говори свободно руски, което много му помага. Точно благодарение на това се е добрал и до руските и украински архиви. 

„Menudo: Forever Young“ (2022, премиера на 23 юни)

Историята на възхода и падението на най-популярната латино бой банда. На фона на пищящи тийнейджърки, дрехи от 80-те, корици на списания, турнета и всичко останало, за което се сетите. И, разбира се, тъмната страна на експлоатация и сексуален тормоз от страна на мениджъра Едгардо Диас. Който се грижи за банда от 15-годишни момчета. Между които е и Рики Мартин.

Историята на Menudo се проследява в четири епизода, които ще бъдат излъчени само дни след премиерата на фестивала “Трайбека”.

ЗА ФИНАЛ

Юни може и да ви изкушава с плажове и фестивали, обаче не забравяйте, че много слънце не е добре за кожата. Тоест трябва и да си почивате. Може и да е на хладно пред екрана вкъщи. Ние помагаме в списъка с неща, които осигуряват ТВ забавление през месеца. Можеш да си ги запишеш на хартия, да си ги вкараш в календара или да проверяваш редовно този текст. И да – да изгледаш препоръчаните от нас топ премиерни HBO Max филми и сериали юни 2022. Не чакай – вземи HBO Max към пакета си за телевизия от NetSurf!