Защо GPON оптичен интернет е най-доброто за работа от вкъщи

Бясното развитие в новите технологии и начина на живот предизвикаха промени в полето на труда, каквито не сме виждали от Индустриалната революция. Бумът на интернет и отворените граници доведоха до повече свобода при избора на работа и това къде ще я вършим. Възможността да изпълняваме задачите си извън офисната среда обаче изисква сигурна и бърза връзка в глобалната мрежа. Ето защо наличието на оптичен интернет е задължително. Особено ако е от новото поколение GPON и се ползва 5GHz Wi-Fi рутер.

ЗАЩО СЕ СТИГНА ДО ТАЗИ ПРОМЯНА

Просто времето я предизвика. Предишните поколения обичайно завършваха училище/ университет и веднага се хващаха на работа близо до домовете си чак до пенсия. Според последни данни от Бюрото по трудова статистика на САЩ днес американският работник прекарва средно само по четири години и половина на едно място. В света цифрите са сходни и България не прави изключение, след като се отвори към новите технологии.

Традиционните начини за работа също се повлияха от тези бързи промени. Бизнесът разширява досега си към работници и консултанти на свободна практика, т.нар. фрийлансъри, и то в рекордни степени. Наемането на добри кадри онлайн осигурява високо качество, бързина и гъвкавост, което вдига продуктивността на компаниите. Тези добри кадри пък се ангажират с различни работодатели от страната и чужбина, което увеличава доходите, уменията и свободното им време.

Днес този тип нетрадиционна работна сила е около 25% от общата бройка. При забавянето на икономиката и изригването на новите технологии в предишните години новият тип работници се наложи да си „измислят“ нови позиции. Чакането да се върнат старите „нормални“ дни бе безсмислено.

Фрийлансърите

Преди време фрийлансърите имаха ограничен досег за предлагане на услугите си без помощта на интернет. Така не можеха да си осигуряват постоянни доходи и рисковете отказваха някои от тях. Днес обаче има бум на възможностите за труд за работещите на свободна практика. Те могат онлайн със специални инструменти да следят предлагането на позиции и задачи, да се свързват с бизнеси по всяка точка на света и да си получават възнаграждението. Платформи като например Upwork и Lynda са безценна помощ за това.

Малкият бизнес

Все повече малки компании разчитат, подобно на фрийлансърите, на това онлайн да пробият. От своите домове или офиси те използват интернет, за да останат във връзка с клиентите си, да създават продукти и услуги, да популяризират своя бизнес. Затова и нямат право на грешка, когато избират сигурен и бърз интернет. Освен това се нуждаят от стабилни IT системи и подходящи онлайн тулове (инструменти).

Бъдещето е на независимите

Времето е наистина вълнуващо и за наемащите, и за предлагащите работна ръка. Новият начин на трудови отношения онлайн ще заема все по-голям дял и бъдещето е все по-светло. Възможността за добре платена работа от вкъщи, където и по света и у нас да е това, предлага невиждана свобода и независимост. Остава само да имаш нужните знания и гарантирано стабилен и бърз интернет. И средните, и големите компании все повече се отварят към новата вълна работници.

ВАЖНОСТТА НА ИЗБОРА НА ИНТЕРНЕТ ДОСТАВЧИК

За да разцъфтяваш в дигиталната икономика, изборът на технология е от основополагащо значение. Най-важните фактори за вземане под внимание в случая са бързината и постоянната връзка с глобалната мрежа. Когато говорим за скорост, при забавление даунлоудването е фундаментът. При работа обаче е нужна и бързина на ъплоудването. Видеообажданията и боравенето с клаудове (облаци) изискват възможно най-висока скорост.

Ето и някои от причините да искаш светкавична и непрекъсваема връзка с глобалната мрежа:

  • Създаваш онлайн съдържание като продукт или услуга – например текстове, видеоклипове, снимки или дизайни;
  • Искаш да разшириш досега си – трябва ти сътрудничество с хора във всяка точка на света, а това изисква видеообаждания, които може да са с множество хора;
  • Планираш повече дигитален маркетинг – имаш уебсайт като главен маркетингов канал или смяташ да публикуваш повече съдържание онлайн (последните доклади сочат голям ръст в активността на малкия бизнес в социалните медии);
  • Преместваш все повече от своите данни в облак – използването на онлайн хранилища и услуги за споделяне на файлове изисква да се качват данни на далечни сървъри. Това важи и за счетоводни софтуери, инструменти за маркетинг аналитика и имейл маркетинг;
  • Искаш да си на гребена на вълната в един все по-свързан и базиран на облак бизнес свят.

Пазене от заплахи

Възползването от предимствата на новите технологии обаче изисква и вземане на точните мерки, за да запазиш доверието на своите работодатели или клиенти. С работа от вкъщи онлайн се повишават рисковете от хакване и крадене на данни. Стабилният и бърз интернет плюс разумната защита ще ти помогне да изпълниш трудовите си задължения без грижи.

С GPON ОПТИЧЕН ИНТЕРНЕТ ТРУДЪТ Е ВЕЧЕ ПЕСЕН

Можеш да забравиш за прекъсванията на онлайн бизнес/конферентната среща или оперативката. Край на липсата на достъп до фирмения сървър и до служебната поща. Никакво спиране вече в най-напечения момент на свалянето на важни файлове. Независим от метеорологичните условия или електрозахранването, вече ще имаш и независимостта да вършиш без грижи своята работа от вкъщи. Сега няма шанс нещо да спъне труда ти и ще можеш да реагираш светкавично на всяка поръчка, запитване и заявка.

Причината за този лукс е оптичната GPON технология в подземна канална мрежа, която осигурява непрекъсваем интернет с хипервисока скорост. Тя отвява и LAN-мрежовия нет, и идващия по телефонния (ADSL) или телевизионния (DOCSIS) кабел. С GPON оптичен интернет, особено ако добавиш и 5GHz Wi-Fi рутер, скоростта ти ще е постоянна висока и при засилен трафик в пикови часове и гъста жилищна мрежа. Стига, разбира се, да имаш лаптоп, таблет или друго устройство с независим източник на захранване с електричество. Освен това сигналът е криптиран, така че имаш повишена защита и сигурност на данните си. За допълнително спокойствие ще имаш денонощна връзка с нас и екипите ни.

ЗА ФИНАЛ

Така че бъдещето е вече при теб с NetSurf. Вземи непрекъсваем GPON оптичен интернет във Враца, Монтана, Благоевград и регионите им със скорост до 300 Mbit/s. С него всяка работа от вкъщи онлайн ще е песен.

Да си фрийлансър или с малък бизнес никога не е било по-лесно и възможно. Остава само да се пресегнеш и да грабнеш щастието и свободата си.