Топ премиерните HBO филми и сериали януари 2022

Нова година, нов късмет, гласи пословицата, но не и що се отнася до HBO. Това си остава едно от най-големите забавления, които предлага светът на модерната телевизия. Ето които са премиерните HBO филми и сериали за януари 2021 година – нови хитове, стари класики и много сериали. И в добавка 23 анимации за Батман, което сигурно ще зарадва децата. Това и още много ще намериш тук: всичко най-добро от богатия списък на тази ТВ мрежа, поднесено на тепсия от NetSurf. Само две неща се искат от теб: не спирай да следиш нашия блог и грабвай пакета!

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO ФИЛМИ ЗА ЯНУАРИ 2022

„Мортал комбат“ (2021, премиера на 29 януари)

Всички, които са играли или дори само чували играта, знаят какво ги очаква: бой и специални ефекти. Това е рестартът на филмовата поредица след катастрофата “Смъртоносна битка: Унищожението“ от 1997 година. В това фентъзи приключение Съб-Зиро е пратен да издири ММА боеца Коул Йънг, който носи белега на дракона. Залогът е съдбата на вселената. Филмът беше най-големият успех на HBO MAX и това доведе до леко забавяне на премиерата му в HBO GO, но вече е тук.

„2001: Космическа одисея“ (1968, премиера на 1 януари)

Епичната научна фантастика на Стенли Кубрик е един от най-влиятелните филми в жанра и в историята на киното въобще. Сценарият, написан от Кубрик и писателя Артър Кларк, засяга теми, свързани с човешката еволюция и технология, изкуствения интелект и извънземния живот. Освен това Кубрик избягва обичайните кинопохвати – има много епизоди без диалог и дълги части, акомпанирани само с музика.  

„Жената котка“ (2004, премиера на 1 януари)

Хали Бери, Шарън Стоун и Бенджамин Брат. Звучи красиво и е така, но само като наслада за окото в комплект с пуканки. Филмът е смятан от мнозина критици за един от най-лошите на всички времена и получи седем номинации за антинаградите “Златните малинки”. Това обаче не му попречи да е най-гледаният филм с жена супергерой до 2017-а, когато се появи “Жената чудо”.

„Властелинът на пръстените“ (2001, премиера на 1 януари)

И трите епични епизода от великото произведение на Толкин, поставили началото на фентъзи жанра, влизат едновременно за гледане. Епичното приказно приключение промени представите за това как може да се екранизира толкова обичана книга. Неслучайно и всеки от трите филма получи толкова високи оценки от критиците и зрителите. От наша гледна точка, поне веднъж в годината трябва да се прави разходка из Средната земя. Дългите зимни вечери са прекрасни за това.  

„Игра на спомени“ (2021, премиера на 29 януари)

“Игра на спомени” е нео-ноар научнофантастичен трилър от 2020 г. на Лиса Джой. Тя е сценарист на филма, а освен това дебютира като режисьор. В главната роля е Хю Джакман, солидна подкрепа му оказват Ребека Фъргюсън, Танди Нютън, Клиф Къртис, Марина де Тавира и Даниел Ву. Джакман е в ролята на мъж, който търси любимата си, използвайки машина, чрез която вижда спомените на други хора.

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO СЕРИАЛИ ЗА ЯНУАРИ 2022

„Еуфория“ сезон 2 (2021, премиера на 10 януари)

Първият сезон на “Еуфория” съвсем очаквано се превърна в хит и получи три награди “Еми”. А беше хит, защото разказваше историята на група ученици, които преминават през секс, наркотици, приятелства, любов, самоличност и различни травми. Пък и в главната роля е Зендая, което допълнително засилва интереса. Във втория сезон животът в Ийст Хайланд продължава, а Рю търси надежда и се бори със зависимостта си.

„Праведните Джемстоун“ сезон 2 (2021, премиера на 10 януари)

Черната комедия за известно, но нефункционално семейство от телеевангелисти получи своя втори сезон. В него има девет епизода, в които ще продължим да се забавляваме с мегапасторите, водени от Джон Гудман и Дани Макбрайд. 

„Умиротворителят“ (2021, премиера на 13 януари)

Умиротворителят дебютира в “Отряд самоубийци 2”, а сега получава своя собствен минисериал. В него има 8 епизода, в които ще проследим историята на Джон Сина като Кристофър Смит. Това е и първият сериал от Разширената вселена на DC Comics. Умиротворителят всъщност е неприятно тщеславен човек, който вярва в мира на всяка цена. Без значение колко хора трябва да убие, за да го получи.

„Somebody Somewhere“ (2021, премиера на 16 януари)

На външен вид Сам е типична реднек дама от Канзас. Под повърхността обаче въобще не е така – тя просто не се чувства на място в родния си град. Освен това се бори с тежка загуба и с това, че не я приемат. В неприятно положение тя намира и други аутсайдери като нея самата. Неприемани, те се борят постоянно, но не се отказват.

„The Gilded Age“ (2021, премиера на 25 януари)

Създателят на “Имението Даунтън” се включва с нова драма. Действието в нея се развива през 1882 година – в Позлатената епоха на САЩ. Бруталният материализъм, съчетан с колосална политическа корупция, водят до социални, икономически и културни промени. Конфликтите между старите методи и новите системи пък предполагат, че може да се направи и загуби огромно богатство. В центъра на сериала е млада дама от Пенсилвания, която се мести в Ню Йорк след смъртта на баща си. И започва нов живот с богатите си лели.

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO ФИЛМИ И СЕРИАЛИ ЗА ЯНУАРИ 2022 – ДОКУМЕНТАЛНИ

„The Murder of Fred Hampton“ (1971, премиера на 17 януари)

Филм за краткия живот и смърт на Фред Хамптън – лидера на Черните пантери в Илинойс. Хамптън е убит на 4 декември 1969-а – докато текат снимките – при акция на полицията на Чикаго. Документалистите Хауърд Алк и Майк Грей влизат в апартамента му и снимат сцената на престъплението. След това те използват кадрите, за да оборят официалната версия и полицейски свидетелства за смъртта му. Тяхното заключение е изразено в заглавието на филма. 

ЗА ФИНАЛ

През януари всички се борим с нежеланието да се върнем към нормалния ритъм на работа. И отпускането пред малкия (или не толкова малък) екран е спасението, от което се нуждаем. Ние ти помагаме в списъка с неща, които осигуряват ТВ забавление през месеца. Можеш да си ги запишеш на хартия, да си ги вкараш в календара или да проверяваш редовно този текст. И да – да изгледаш препоръчаните от нас топ премиерни HBO филми и сериали януари 2022. Ако още не си взел HBO към пакета си за телевизия от NetSurf, какво чакаш?!