Какво да гледаш по Диема Спорт януари 2022

Ако се чудиш какво те чака в програмата на Диема Спорт януари 2022 година, тук е мястото да разбереш. Знаеш, че титлата в Англия се печели по празниците според много експерти, така че виж дали при силен януари тя наистина няма да се озове отново много близо до тима на Джосеп Гуардиола. Ще видим и дали Байерн ще си отмъсти на Гладбах за онова 0:5 за купата на Германия. Има и още куп интересни двубои в Англия, Бундеслигата и Лига 1, съчетани с ключови сблъсъци от НБА. Всичко това значи само едно: отлична спортна телевизия!

Знаеш, че NetSurf е най-верният ти телевизионен справочник със своя блог. Разгледай нашите предложения от програмата на Диема Спорт, Диема Спорт 2 и Диема Спорт 3 от пакета Диема Екстра. Така няма да изпуснеш нищо вълнуващо.

ТОП МАЧОВЕТЕ ОТ ПРЕМИЪР ЛИЙГ ПО ДИЕМА СПОРТ 2 ЗА ДЕКЕМВРИ 2021

Арсенал – Манчестър Сити, 1 януари (събота) от 14:30 часа по Diema Sport 2

В нашата блог секция често пишем за футбол, сигурно го знаеш, а тези отбори го практикуват само красиво. Микел Артета няма да може да се изправи срещу своя ментор Гуардиола, защото е заразен с коронавирус. Артета обаче може да бъде доволен от прогреса на Арсенал в двете години, в които е начело. Тимът му влиза от четвърта позиция в сблъсъка с лидера и в серия от четири победи. Тази на Манчестър Сити е от девет. Ясно е, че не може и двата тима да продължат с победите, та ние чакаме да видим кой кого.  

Челси – Ливърпул, 2 януари (неделя) от 18:30 часа по Diema Sport 2

Челси беше лидер на 20 ноември с четири точки аванс. После обаче влезе в дълъг цикъл от заразени с коронавирус и контузени и сега изостава на осем точки от Манчестър Сити. Ливърпул поддържаше темпото на Сити до последните си два мача, когато завърши наравно с Тотнъм и падна от Лестър. Вторият и третият в директен сблъсък за това кой ще бъде реалният преследвач на шампионите. Със сигурност на “Стамфорд Бридж” ще бъде интересно.

Манчестър Сити – Челси, 15 януари (събота) от 14:30 часа по Diema Sport 2

Шампионът на Англия срещу шампиона на Европа в повторение на финала от Шампионската лига. И ключов мач в битката за титлата във Висшата лига, без значение дали Челси ще играе за себе си или за Ливърпул. Сините изглеждат различен отбор заради огромния брой липсващи играчи, но пък Томас Тухел е доказал, че знае как да спре Джосеп Гуардиола. Може ли да го направи отново? Ще разберем по Diema Sport 2.

Астън Вила – Манчестър Юнайтед, 15 януари (събота) от 19:30 часа по Diema Sport 2

Третият кръг на ФА Къп винаги е специално изживяване. Сблъсъкът в понеделник, 10 януари, е достоен финал на драмата, която ни очаква в предишните дни на най-старата футболна надпревара в света. Още повече и за Юнайтед, и за Вила турнирът дава добра възможност да бъде спечелен трофей. Срещата в първенството пет дни по-късно обаче е далеч по-важна заради различните амбиции на двата тима. Това ще са и първи сблъсъци между Ралф Рангник и Стивън Джерард от пейките, което само по себе си е интригуващо.

Тотнъм – Арсенал, 16 януари (неделя) от 18:30 часа по Diema Sport 2

Голямото дерби на Северен Лондон се явява ключов мач в битката за Топ 4. Тотнъм изглежда преобразен след идването на Антонио Конте и вече не зависи само от Хари Кейн и Хюн Мин Сон. Артета пък започна да бере плодовете на двугодишната си работа в Арсенал и може това да е сезонът, в който промяна при Артилеристите ще бъде завършена. Балансът в последните 10 издания на дербито е абсолютно равен – две ремита и по четири домакински победи. Последният гост, взел дербито, беше Арсенал – през 2014-а на “Уайт Харт Лейн”.

Манчестър Юнайтед – Уест Хем Юнайтед, 22 януари (събота) от 17:00 часа по Diema Sport 2

Манчестър Юнайтед трябва да наваксва голямо изостване, за да настигне другите претенденти за място в Топ 4. Уест Хем беше на четвърта позиция, но поизостана, така че също има нужда от точки. А и Чуковете знаят как да се справят с големите: този сезон те вече победиха и Юнайтед, и Ливърпул, и Челси. Ясно е, че и за двата отбора победа е задължителна. Кой обаче ще я заслужи? Ще видим заедно по Diema Sport 2.

ПЪРВА БУНДЕСЛИГА ПО ДИЕМА СПОРТ 3, ЯНУАРИ 2022

Байерн – Борусия Мьонхенгладбах, 7 януари (петък) от 21:30 часа по Diema Sport 3

Байерн завърши първата половина от сезона с 9 точки аванс пред Борусия Дортмунд и великолепна серия от победи. Роберт Левандовски пък счупи всевъзможни голови рекорди през 2021-ва. И все пак през първата половина от сезона имаше и няколко тъмни петна. Едно от тях беше точно мачът срещу Борусия Мьонхенгладбах за купата. Тогава Гладбах отнесе баварците с рекордното 5:0. После обаче започна свободното падане, което завърши с четири загуби и 17 допуснати гола в тях. (Включително абсурдно звучащото 0:6 за едно полувреме от Фрайбург.) Гладбах обаче има 5 победи в последните 11 мача срещу Байерн и няма друг отбор на планетата, който може да се похвали с подобно нещо. Старата класика на Бундеслигата – винаги има защо!

Борусия Мьонхенгладбах – Байер Леверкузен, 15 януари (събота) от 19:30 часа по Diema Sport 3

Седмица след визитата на “Алианц Арена” Гладбах приема Байер Леверкузен в местно дерби. Леверкузен стигна до 2-рата позиция в началото на декември, но после взе само точка в три кръга и падна до 4-та. Последното 0:0 между съперниците е преди 18 години, а освен това си вкараха 25 гола в последните седем срещи. Шоуто е гарантирано!

Херта – Байерн, 23 януари (неделя) от 19:30 часа по Diema Sport 3

През първата половина от сезона Херта беше синоним на непостоянството. Все пак за края на 2021-ва столичани взеха две победи в Берлин, втората над Борусия Дортмунд. Това все пак показва, че, ако има ден, тимът на Пал Дардай може да победи всеки. А и преди няколко години с него начело Херта направи серия от пет мача без загуба срещу Байерн. Тоест той знае рецептата как да спре баварската машина. 

ЛИГА 1 ПО ДИЕМА СПОРТ 3, ДЕКЕМВРИ 2021

Лион – ПСЖ, 9 януари (неделя) от 21:45 часа по Diema Sport 3

Това можеше да е сблъсък между втория и първия, но Лион изпусна парата през декември. Северняците завършиха годината с три равенства и загуба и паднаха далеч назад в класирането. ПСЖ също допусна две подхлъзвания, но продължава да води уверено в класирането с 13 точки аванс. По-рано през сезона столичани спечелиха срещу Лион с 2:1 с гол в последната минута на Икарди. Сега остава да видим дали ще има повторение на трилъра.

Марсилия – Лил, 16 януари (неделя) от 21:45 часа по Diema Sport 3

И шампионът Лил, и Марсилия завършиха 2021 г. със силни серии. Така южняците се изкачиха в зона Шампионска лига, докато Лил се доближи на пет точки от Марсилия. Северняците спечелиха четири пъти в последните седем мача с марсилци, но преди това южняците имаха само една загуба в 16 мача с този съперник.

ТОП МАЧОВЕТЕ ОТ НБА ПО ДИЕМА СПОРТ ЯНУАРИ 2021

Официалното потвърждение за програмата на Диема Екстра за НБА идва седмица за седмица. Избраните от нас мачове обаче са, поне на хартия, най-интригуващите, затова очакваме мнозинството от тях да бъдат излъчени.

Голдън Стейт – Маями Хийт, 3 януари (понеделник) от 5:00 часа по Diema Sport

В пет поредни срещи съперниците правят забележително равностойни и интересни игри и няма причина и сега да не е така. Хийт завършиха отлично 2021-ва, като се изкачиха на четвърто място в Източната конференция. Голдън Стейт пък води люта битка с Финикс за номер едно на Запад. Ясно е, че няма тим, който да спре Стеф Къри да ниже тройка след тройка. Въпросът е може ли Маями да се възстанови от серията травми и изолирани с коронавирус, за да събере наистина силен тим. 

Мемфис Гризлис – Чикаго Булс, 17 януари (понеделник) от 8:00 часа по Diema Sport

Спортното внимание на света в деня на Мартин Лутър Кинг винаги е насочено към НБА. Мемфис Гризлис, които споделят дома си с музея на гражданските права, са домакин на мач всяка година. Сега те приемат Чикаго Булс. Биковете се очертават като сериозен претендент за титлата на Изток, докато Мемфис е на добра позиция в Западната конференция. Джа Морант срещу ДеМар ДеРозан и Зак Лавин, въобще два отбора със силно нападение в сблъсък на специална дата. Не е за изпускане!

ЗА ФИНАЛ

През януари са ключовите мачове за титлата във Висшата лига Челси – Ливърпул и Манчестър Сити – Челси. Освен това иде и винаги интересният трети кръг на ФА Къп. Разбира се, всичко това е съпроводено с още куп суперсблъсъци от Англия, Германия и Франция плюс драматични мачове от НБА. В добавка и много други събития в богатата програма на каналите Диема Спорт януари 2022 година.

Затова заяви пакета Diema xtra от NetSurf и не изпускай нищо благодарение на нашата високотехнологична интерактивна телевизия. Диема Спорт, Диема Спорт 2 и Диема Спорт 3 винаги имат какво да ти предложат.