Топ премиерните HBO филми и сериали септември 2021

Свърши отпускът, но няма край суперкачествената телевизия с премиерните HBO филми и сериали за септември 2021 година. Том Круз присъства в две наши предложения, стари хорър класики, комедия като старите с Мел Гибсън и Хелън Хънт, любопитни документални и игрални сериали. Това и още много ще намериш тук, защото всичко най-добро от богатия списък на тази ТВ мрежа NetSurf по традиция ти поднася на дузпата. Само две неща се искат от теб: не спирай да следиш нашия блог и грабвай пакета! Огледай септемврийския каталог на HBO и после може да засядаш на дивана, фотьойла или леглото.

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO ФИЛМИ ЗА СЕПТЕМВРИ 2021

„Забвение“ (2013, премиера на 1 септември)

Филмът на Джоузеф Козински е тържество на специалните ефекти, изпълнено с очевиден символизъм и неособено много значение. Специалните ефекти обаче са наистина добри. Действието в „Забвение“ се развива през 2077-ма, 60 години след като нашествие на извънземни обезлюдява Земята. Всъщност почти обезлюдява, защото героят на Том Круз е един от малцината оцелели хора. Той и колегите му обслужват роботи дронове, които спомагат за отбрана срещу изостанали на планетата ни извънземни.

Лентата на Козински е политическа алегория за човеци, борещи се за оцеляване в управлявана от технологиите среда. И няма да се хареса на днешните феминистки. Героят на Круз е идеалът за мачо: добър е с оръжията, с ръцете си и в леглото, обича футбол и кара мотоциклет. Никоя от жените не може да се справи с нищо без неговата помощ. Т.е. суровата, но същевременно чувствителна мъжественост държи ключа към оцеляването на човечеството. Не е най-дълбокомислената идея, която сме виждали в киното, но поне е забавна. Затова го изгледай по HBO.

„Ванила Скай“ (2001, премиера на 1 септември)

„Ванила Скай“ на Камерън Кроу дойде четири години след оригинала „Отвори си очите“ на Алехандро Аменабар. Двата филма имат доста разлики, особено в културен смисъл – испанският е по-мрачен и с по-скрит и двоен смисъл. Холивудската версия обаче като испанската си остава дълбоко морална история. Тя проследява живота на човек, който има почти всичко, мисли си, че може да има абсолютно всичко, а накрая губи всичко. Това не е плитка история за любов и връзки, така че вероятно ще се наложи да я гледаш поне два пъти. Объркването няма да те напусне дълго, макар че ще ти е по-ясно в сравнение с лентата на Аменабар.

И тук, като в „Забвение“, ще видиш Том Круз. Пенелопе Крус е свързващото звено с „Отвори си очите“, а има и звезден допълващ състав. Тук са Камерън Диас, Кърт Ръсел и Джейсън Лий. Холивудска му работа. И все пак това си е още една причина „Ванила Скай“ да е сред топ предложенията от всички премиерни HBO филми и сериали за септември.

„Злите мъртви“ и „Злите мъртви 2“ (1981 и 1987, премиера на 1 септември)

Едни от най-знаковите филми на ужасите на 1980-те можеш да гледаш през септември по HBO. През 1981 г. първите зрители на „Злите мъртви“ в кино в Детройт останаха очаровани от смесицата между черен хумор и насилие. Разбира се, и от изливащите се кофи с кръв. После и целият свят се зариби. Самият Стивън Кинг определи зрелището навремето като „леко прекалено“, но пак си струва гледането. Фактите са безспорни. Лентата си остава съчетание на хоръра и комедията, на добрия и лошия вкус и на ниското и високото изкуство.

„Какво искат жените“ (2000, премиера на 1 септември)

Сладка, умна и забавна – това е характеристиката не само на мечтаната жена, а и на лентата на Нанси Майърс. Комедията е в стила на старите класики като „Неговото петъчно момиче“ с Кари Грант и Розалинд Ръсел. Тук „противниците“ са Мел Гибсън и Хелън Хънт, които са доста убедителни в ролите си.

Ако се питаш какво искат жените, този филм ще ти даде лесен отговор: просто да ги слушаш, когато ти говорят. Е, искат и още куп неща, но това е добро начало. Ако си от мачовците като гореспоменатия герой на Том Круз от „Забвение“, ще извадиш неизбежно и друга гледна точка. Че за да знаеш какво искат жените, трябва здраво да те бие токът. При всяко положение филмът е сред препоръчителните от премиерните HBO филми и сериали за септември.

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO СЕРИАЛИ ЗА СЕПТЕМВРИ 2021

„Сцени от един семеен живот“ (2021, премиера на 12 септември)

Като хардкор кино фенове можем на мига да ти препоръчаме поне дузина филми на Ингмар Бергман. Този път обаче в нашия блог ти препоръчваме сериал, който е адаптация на негова лента. „Сцени от един семеен живот“ от 1973 г. всъщност имаше и ТВ версия с продължителност 281 минути (срещу 167 на киноверсията). Темата на новия сериал се връща към станалото знаменито описание на любовта, омразата, страстта, моногамията, брака и развода. Този път това става през призмата на съвременна двойка от САЩ. Несъмнено един от премиерните HBO филми и сериали за септември, които да следиш отдадено.

„Amongst Men“ (2021, премиера на 29 септември)

Действието в този сериал се развива в подземния свят на Буенос Айрес през 1996 г. Там няма разлика между светеца и грешника, или поне границите са силно размити. Една оргия с трагичен завършек отприщва поредица от смърт и разруха сред престъпниците. Няма как да не сме те заинтригували, признай си без бой.

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO ФИЛМИ И СЕРИАЛИ ЗА СЕПТЕМВРИ 2021 – ДОКУМЕНТАЛНИ

„Nuclear Family“ (2021, премиера на 26 септември)

Този документален сериал от три части проследява миналото на автора му Рай Русо-Йънг, изследваща значението на семейството. В края на 1970-те и началото на 1980-те Рай и нейната сестра Кейд се раждат в дом с две майки – лесбийска двойка. Идиличното детство на Рай е заплашено от неочакван съдебен иск, потресъл семейния живот и имащ ехо и днес. Изследване на любовта, лоялността, загубата и непоклатимата сила на фамилията във всичките нейни форми. Това ще видиш в един от любопитните премиерни HBO филми и сериали за септември 2021.

ЗА ФИНАЛ

Вече идва време за малко повече заседяване вкъщи и малкият (или не толкова малкият) екран те зове. Ние те улеснихме да не си играеш да правиш списък със заглавия и бележки за ТВ забавлението си през месеца. Просто букмаркни този текст и си почти готов. После ти остава само да изгледаш препоръчаните от нас топ премиерни HBO филми и сериали септември 2021. Ама още ли не си си взел HBO към пакета си за телевизия от NetSurf? Направи си още сега индивидуален пакет с офертите ни и те чака истински порой от ТВ блаженство.