Топ премиерните HBO филми и сериали ноември 2021

Навън е студено, работим от вкъщи и съобще – идеално време за суперкачествената телевизия с премиерните HBO филми и сериали за ноември 2021 година. Имаме великолепни предложения, дело на Стенли Кубрик, нови хитове, стари класики, любопитни документални и игрални сериали и едно величествено музикално събитие. Това и още много ще намериш тук – всичко най-добро от богатия списък на тази ТВ мрежа, поднесено от  NetSurf. Само две неща се искат от теб: не спирай да следиш нашия блог и грабвай пакета! Огледай ноемврийския каталог на HBO, вземи си одеяло и възглавница и засядай.

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO ФИЛМИ ЗА НОЕМВРИ 2021

„Светци на мафията“ (2021, премиера на 11 ноември)

Филмът е предисторията на „Семейство Сопрано“, така че е ясно какво се случва. Сблъсъците на бандите в Нюарк през 60-те и 70-те оформят живота на младия Антъни Сопрано и го превръщат в героя на толкова обичания сериал. Тук участват и някои от актьорите от сериала, вдъхновил пълнометражния филм. Тони пък се играе от Майкъл Гандолфини – синът на Джеймс Джоузеф Гандолфини, който изигра Антъни в сериала. Което всъщност ви дава и добър повод да изгледате отново всичките шест сезона на оригиналния сериал.

„Светци на мафията“ получи предимно позитивни оценки от критиците. Играта на Гандолфини и Алесандро Нивола дори получи и доста похвали. Сценарият не беше оценен особено високо, но в крайна сметка след толкова филми за мафията е трудно да измислиш нещо гениално. Но „Светци на мафията“ има достатъчно причини да е сред топ предложенията от всички премиерни HBO филми и сериали за ноември.

„Умирай трудно: Денят настъпи“ (2013, премиера на 1 ноември)

Обичаме Джон Маклейн още от първия „Умирай трудно“ и нищо не може да промени това. Комбинацията от хумор, погледи и реплики на Брус Уилис си остава завинаги в главите ни. Това е петият филм от поредицата. В него Джон отива в Русия да спаси сина си Джак и се забърква в типичен колосален заговор. Звучи като клише и е такова, ама има ли значение? Идеално зрелище за някоя дълга вечер.

„Портокал с часовников механизъм“ (1971, премиера на 1 ноември)

Класиката на Стенли Кубрик, направена от романа на Антъни Бърджес. Според мнозина това е един от шедьоврите на киното за миналия век. Филмът проследява живота на Алекс неговата садистична банда. Те се занимават с грабежи, убийства, изнасилвания и мъчения. И всичко това е базирано в измислена, но близка тоталитарна държава. Алекс е заловен и е „превъзпитан“ чрез поредица от извратени филми. Само че новия Алекс не може да си намери място и ….. Ако не го гледали досега – не го гледайте с деца – има твърде брутални сцени на насилие.

„Широко затворени очи“ (1999, премиера на 1 ноември)

Друго зрелище, поднесено от Кубрик – и то с участието на Том Круз и Никол Кидман. Отново филм, базиран на книга – на “Traumnovelle”, написана от Артур Шницлер, и издадена през 1926-а. Филмът проследява доста сексуално заредените приключения на Том Круз и съпругата му Никол Кидман. Дали всичко е изпипано до перфектност? Филмът държи световния рекорд за най-дълги постоянни снимки – 400 последователни дни. Това е и последният филм на Кубрик: той почина шест дни, след като предаде финалната версия.

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO СЕРИАЛИ ЗА НОЕМВРИ 2021

„Фолклор“ (2021, премиера на 14 ноември)

Първият сезон на вълнуващата хорър антология беше великолепен. Сега е ред на втория, изпълнен със също толкова митове и предразсъдъци от Азия. Има страховити истории от Тайван, Япония, Тайланд, Филипините, Индонезия и Сингапур, всяка от които разказана от местен режисьор. Сред имената на режисьорите е дори и японската поп звезда Сеико Мацуда. Вторият сезон следва формулата на първия и по отношение на времетраенето – 60 минути страшни приказки.

„The Sex Lives of College Girls“ (2021, премиера на 18 ноември)

Както си личи и по заглавието – тийн драма с комедийни елементи. Сериалът е дете на Майнди Кейлин, която се сдоби с известност покрай “Офисът”. Главните героини са две 18-годишни колежанки във Върмънт, които водят доста активен сексуален живот. “Без задръжки, без съжаления”, е мотото и сигурно има защо. В главните роли са Полин Шаламет, Амрит Каур, Рене Рап и Алая Шанел Скот. 

Първите два епизода ще бъдат излъчени заедно. На 25 ноември има още 3 епизода, а останалите са през декември.

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO ФИЛМИ И СЕРИАЛИ ЗА НОЕМВРИ 2021 – ДОКУМЕНТАЛНИ

„Dear Rider: The Jake Burton Story“ (2021, премиера на 9 ноември)

Джейк Бъртън Карпентър почина преди две години. За тези, които не са чували името – той е пионерът на сноуборда. Започва с опитите си да продава бордове през 70-те, но прави и всичко останало – пуска се по писти и неотъпкан сняг, организира състезания, убеждава курортите, че си струва да позволяват сноубордисти да се пускат със скиорите… Без него сноубордът със сигурност нямаше да бъде там, където е днес. Епичният разказ идва с гласа на Уди Харелсън и великолепни кадри и истории. 

„How to With John Wilson“ (2021, премиера на 26 ноември)

Първи епизод от втория сезон на сериала. Първия сезон ни накара да се влюбим в специфичния хумор и човешко отношение на Джон Уилсън. Но не е само това – страшните дни на първата вълна от пандемията в Ню Йорк бяха поднесени по великолепен начин през камерата на Уилсън. Нямаме съмнение, че и вторият сезон ще бъде също завладяващ и изпълнен със странни неща.

ТОП HBO МУЗИКАЛНО СЪБИТИЕ ЗА НОЕМВРИ 2021

2021 Rock & Roll Hall of Fame Induction Ceremony (20 ноември)

Церемонията по включването в “Залата на славата на рок енд рола” е едно най-забавните музикални шоута. Ако си падате по стари рокери и техните истории, разбира се, а ние определено сме в тази категория. Затова и включваме събитието в нашия блог. В представянето има всичко – обзор на кариерата, скандали, търкания и луди моменти с колеги, врагове и случайни хора. И то без да навлизаме в драмата кои са поканени и кои – пропуснати. 

Тази година в списъка са истински легенди като Тина Търнър, Мери Джей Блайдж, Кейт Буш, Foo Fighters, Дион Уоруик, Керъл Кинг и Джей Зи.

ЗА ФИНАЛ

В студените месеци прекарваме повече време вкъщи и съответно – повече време пред малкия (или не толкова малък) екран. Ние ти помагаме в списъка с неща, които осигуряват ТВ забавление през месеца. Можеш да си ги запишеш на хартия, да си ги вкараш в календара или да проверяваш редовно този текст. И да – да изгледаш препоръчаните от нас топ премиерни HBO филми и сериали ноември 2021. Още не си взел HBO към пакета си за телевизия от NetSurf? Не чакай – направи го сега с някоя от офертите ни. Чака те телевизионно блаженство.