Топ премиерните HBO филми и сериали ноември 2020

Отново ти се отваря възможността да гледаш великолепна телевизия с премиерите на HBO филми и сериали през ноември 2020 година. С приближаването на празниците, намаляващия и все по-студен ден и сложното положение навън, куп заглавия ще те забавляват вкъщи. Някои по-стари, някои по-нови сред тях – бъди сигурен, че NetSurf винаги ще ти предлага само най-доброто от най-доброто. Ние все пак няма как да не разбираме от добра телевизия и кино, така че сме насреща да те насочим. Главата ти направо ще се завърти от ноемврийския каталог на HBO, но да не губим повече време. Да започваме с…

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO ФИЛМИ ЗА НОЕМВРИ 2020

„Осъденият на смърт идва“ (1995)

Великолепно режисиран от Тим Робинс филм с покъртително добра игра на Сюзън Сарандън и Шон Пен. Лентата доказва, че може да се разгледа тежка и дискусионна тема – смъртното наказание, без да се заема страна. Случаят на осъден на смърт затворник, който моли за преразглеждане на присъдата си, е емоционално, но неманипулиращо изложен от Робинс.  Филмът е всичко, което трябва да бъде: поглъщащ, изненадващ, технически отличен и каращ те да мислиш дълго върху него. Да го преживяваш за себе си и да го обсъждаш с другите.

„Осъденият на смърт идва“ е духовна драма, защото обхваща духа на убиеца и грешника, който все пак заслужава християнска прошка. Сестра Хелън вярва в това изцяло, ала нейната надежда е Матю да посрещне смъртта помирил се със себе си. И със своето ужасяващо престъпление. Приготви се да си силен в последния половин час на тази лента. Буцата в гърлото и разбърканите мисли са гарантирани.

„Крадец“ (1981)

Когато чуеш името Майкъл Ман, няма съмнение – в главата ти мигом нахлува „Жега“. Е, нека ти кажем веднага: „Крадец“ дори надхвърля епоса с Ал Пачино и Робърт Де Ниро. И по стилистични похвати, и по плътност на образите, и по емоцията в насилието. Този трилър е несъмнено един от най-интелигентните, които някога сме гледали, и това твърдение въобще не е пресилено. Лента, която те кара от първата секунда да бъдеш залепен и обезсилен пред екрана. В нея и образите, и сюжетът вървят в удивителен синхрон и в съвършеното темпо. Напрежението умело се манипулира чрез операторското майсторство и пулсиращата музика на Tangerine Dream.

Ако ти е писнало от екшън трилъри, в които постоянно се повтарят едни и същи тъпи преследвания и престрелки, пускай „Крадец“! Това е един наистина необикновен филм с Джеймс Каан в главната роля и Джеймс Белуши и Уили Нелсън във второстепенни. Актьорски състав, режисура, камера, саундтрак – всичко тук е ако не идеално, поне на ръба от идеалното.

„Момичета от класа“ (2000)

След толкова сериозни заглавия е редно да ти предложим и по-забавно от премиерните HBO филми за ноември 2020 година. „Момичета от класа“ е комедия за реални хора от реалния живот, преди той да се превърне от винилов във виртуален.

Джон Кюсак играе Роб – собственик на магазин за грамофонни плочи в Чикаго, който тъкмо е скъсал с последната си приятелка – Лора. Още в плен на страданието и фен на класациите, той прави списък с Топ 5 на любовите си досега. Лора не е там… но по-късно Роб прави листа с Топ 5 причини тя да му липсва.

Големият комплимент, който можем да направим за този филм, е следният. След като го изгледаш, имаш чувството, че героите в него са досущ като хората на улицата срещу теб, и ти се иска отново и отново да се връщаш към лентата. Е, и за да видиш Катрин Зита-Джоунс де. Като заговорихме за второстепенните роли, Джак Блак и вече споменатият в блога Тим Робинс също са супер тук.

Още някои предложения от премиерните HBO филми за ноември 2020

„Последният крал на Шотландия“ на режисьора Кевин МакДоналд и с удивителния Форест Уитакър също е задължителен за гледане. Нищо, че не става дума нито за крале, нито за Шотландия… но ще видиш какво имаме предвид. Класиката „Бързи и яростни“ не блести с особено кино величие и все пак си заслужава да се върнеш към нея. Вин (не е на) Дизел, покойният Пол Уокър и Мишел Родригес вдигат оборотите и нивото достатъчно, за да гледаш. Недей обаче да си причиняваш следващите епизоди от превърналия с в сериал франчайз!

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO СЕРИАЛИ ЗА НОЕМВРИ 2020

„Тъмните му материи“ – премиера на сезон 2 (17.11)

„Тъмните му материи“ е един от шедьоврите за деца и възрастни на ХХ век – трилогията от фентъзи романи на Филип Пулман. В първата част („Northern Lights“) виждаме сирачето Лира, което живее в паралелна вселена с омешани наука, теология и магия. В търсенето на отвлечено свое приятелче тя разкрива зловещ заговор за крадене на деца и опитва да разбере мистериозно явление с име Прах. Във втората част („The Subtle Knife“) към Лира се присъединява Уил, притежаващ нож, с който може да прерязва прозорци между световете. Докато момичето научава истината за родителите си и своята предначертана съдба, двамата са въвлечени във война. Тя е срещу божествени сили и се провежда между множество светове, водейки към вълнуващата развръзка. Ще я видиш в третата част – „The Amber Spyglass“.

„Между света и мен“ (21.11)

Това е може би най-чаканото ново заглавие по HBO сериали за ноември 2020 година. Телевизионната адаптация на хитовата книга на Та-Нехиси Коутс ще бъде подкрепена от куп звезди. Сред тях са например Анджела Басет и самата Опра Уинфри. Темата е много актуална: расизмът в САЩ в днешно време и несправедливото отношение към чернокожите граждани на страната.

„Индустрия“ (10.11)

Този сериал следи живота на група млади кандидати за ограничен брой постоянни работни позиции във водеща инвестиционна банка в Лондон. Границите между колегиалността, приятелството, любовта и омразата обаче скоро се размиват. Това се случва, когато младежите се потопяват в корпоративната култура. Култура, основаваща се колкото на сделки и дивиденти, толкова и на секс, наркотици и препомпано его. Докато членовете на тази група изживяват възходите и паденията, трябва да решат за себе си до какво се свежда животът.

ЗА ФИНАЛ

Е, сигурно вече нямаш търпение да затвориш този блог и да започнеш препоръчаните тук топ премиерни HBO филми и сериали за ноември 2020. Ако още не си взел HBO към пакета си за телевизия от NetSurf, побързай! Вечерта се спуска рано, а това значи само едно: дойде времето за заседяване пред екрана вкъщи.