Топ премиерните HBO филми и сериали март 2021

Пролетта идва и животът обещава да е още по-прекрасен с велика телевизия и премиерните HBO филми и сериали през март 2021-ва. По традиция ние от NetSurf сме насреща да ти предложим най-доброто за гледане от богатия им каталог. От теб се иска единствено и само да не спираш да следиш нашия блог.

До смяната на часовото време вечерите все още са дълги и предразполагат към заседяване пред екрана. Ще има освен това и още студени дни, а локдаунът в една или друга степен още продължава. Затова седни и разгледай в дълбочина мартенския каталог на HBO. Вече си се убедил, че нашите предложения трябва да са сред първите в списъка ти, така че да започваме!

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO ФИЛМИ ЗА МАРТ 2021

„Доорс“ (1991, премиера на 1 март)

Ако се доверим на биографичната лента на Оливър Стоун, животът на Джим Морисън е бил капан за месеци наред в купон насред ада. Гледането на „Доорс“ (филма, не едноименната група) е като да си заклещен трезвеник в бар, където предлагат само отвратителни питиета. Чувстваш се неудобно и пак не можеш да излезеш от любопитство. Фронтменът на бандата от Венис Бийч оставя след себе си наистина велики песни, но същевременно и объркани съдби. Песните са, естествено, саундтракът на филма, само че с изумителното участие и на играещия главната роля Вал Килмър. Неговото потапяне в образа на Морисън е толкова пълно, че на моменти ти се струва, че гледаш документалистика. Ако Килмър не ти стига, Кайл МакЛоклан и Мег Райън са другите суперзвезди под режисурата на Стоун. Но ще ти стигне, бъди сигурен.

„Роки“ – цялата поредица (1975-2006, премиера на 6 март)

Първият „Роки“ стана истинска сензация, пращайки Силвестър Сталоун в орбитата на суперзвездите за десетилетия напред. Чаплин сравни обикновения боксьор със своя митичен образ на малкия скитник и покани Слай на гости. Елвис Пресли стори същото, а Джон Уейн го приветства с „Добре дошъл в Холивуд!“. Фурорът бе толкова бурен, че лентата на Джон Джи Авилдсън със започналия с порно Сталоун взе „Оскар“-а за най-добър филм. При това надви такива конкуренти от великата 1976 г. като „Шофьор на такси“, „Телевизионна мрежа“ и „Цялото президентско войнство“.

Когато оглеждаш HBO филми и сериали за март, поредицата за Роки ще ти запълни много време. И повечето ще е качествено. Да, с всеки изминал филм нивото спада, но пак има велики моменти, заради които ще си струва пускането. Сблъсъците с Аполо Крийд, с Мистър Ти (под звуците на митичната „Окото на тигъра“ на Сървайвър), с Иван Драго… Тези моменти са вечни, затова си оправдан да се връщаш отново и отново към тях. Но първият филм е истината.

„Ченгето от Бевърли Хилс“ – цялата поредица (1984-1994, премиера на 20 март)

Алекс Фоули беше ченгето от Детройт, което обаче ще остане завинаги в историята като Ченгето от Бевърли Хилс. Филмът от 1984 г. изстреля Еди Мърфи окончателно към статута на мегагигахиперзвезда, след като той бе дал заявка преди това с „48 часа“ с Ник Нолти. Номинацията за „Оскар“ за най-добър сценарий може да е малко пресилена и въпреки това забавлението е несъмнено. Боксофис успехът доведе до пускане на още два филма от поредицата през 1987 и 1994 г. Те също са от премиерните HBO филми и сериали през март. Гледай ги всичките: Еди Мърфи е тотален великан!

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO СЕРИАЛИ ЗА МАРТ 2021

„Hard“, сезон 2 (2021, премиера на 1 март)

Този бразилски сериал на HBO Latin America разказва историята за отдадената съпруга София, която наскоро е овдовяла. Елегантна и скромна, тя е оставила на заден план собствената си адвокатска кариера, за да се грижи за семейството си. След внезапната смърт на своя съпруг обаче София вижда как животът й се разпада, разбирайки, че е била лъгана през целия си живот. Нейният мъж постоянно я е държал в заблуда относно своята професия, докато не идва оставеното от него наследство. То е продуцентска компания, която, забележи, прави порно филми. Сега София има изцяло нов живот и трябва да навлиза в изцяло нови води.

Римейкът на френска продукция от 2008 г. ще е един от хитовите HBO филми и сериали за март 2021 година. Не се съмнявай!

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO ФИЛМИ ЗА МАРТ 2021 – ДОКУМЕНТАЛНИ

„Leonard Cohen: I’m Your Man“ (2005, премиера на 1 март)

Легендарен поет, певец и автор на песни, също и любимец на жените. Това е митичният Ленърд Коен, който в този документален филм изцяло разкрива себе си в своя дом в Лос Анджелис. Той говори за изключителния си живот, показвайки стари лични снимки, и коментира кавъри на свои песни. (Някои от тях са дело на Ник Кейв и Боно.) Ще видиш доста грандиозни неща в тази лента, така че си запази заглавието в списъка.

„Тина“ (2021, премиера на 27 март)

Новата лента на HBO показва дивата Тина Търнър в целия й блясък. Филмът обхваща периода от началото на пътя й в края на 1950-те до втория й бум през 1980-те. Ще видиш неизлъчвани досега кадри и интервюта, включително по темата за напусналата семейството й майка. „Аз съм момиче от памучна плантация, което се измъкна само от разрухата и грешките“, споделя Гордата Мери… пардон, Гордата Тина. Тя наскоро получи солова номинация за Рокендрол Залата на славата, и то напълно заслужено.

Тина Търнър има много какво да ти разкаже и да те научи. Ето защо не изпускай един от хитовите премиерни HBO филми и сериали за март 2021.

ЗА ФИНАЛ

Доста предложения ти се насъбраха, и все величави. Вместо сам да си правиш обемна екселска таблица със списък от заглавия и бележки, направо букмаркни този текст. После започвай подред с препоръчаните топ премиерни HBO филми и сериали март 2021. Ще се повторим, но навън все още има твърде много болести и студ, за да търсиш забава там.

Затова, ако още не си взел HBO към пакета си за телевизия от NetSurf, стига отлага! Зимата може и да си заминава, великите филми обаче остават завинаги.