Топ премиерните HBO филми и сериали декември 2020

Сняг, студ, ранно свечеряване, празничен уют – все предпоставки да се наслаждаваш на качествена телевизия с премиерите на HBO филми и сериали през декември 2020 година. Идва моментът след всички кошмарни последни месеци да намалиш оборотите и да отделиш време за себе си и любимите хора. Забавлението е зад ъгъла и ние от NetSurf сме както винаги насреща да ти предложим най-доброто. Вече си се уверил, че знаем накъде да те насочим.

Ще има заглавия от всякакви жанрове и времена, за да не са препоръките ни еднотипни. Общото кратно обаче е едно – нито един от изброените по-долу филми и сериали няма да те остави безразличен. Приготви се за неповторими зимни дни и вечери вкъщи или на гости със заглавията от декемврийския каталог на HBO. Да започваме с предложенията!

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO ФИЛМИ ЗА ДЕКЕМВРИ 2020

„Мизъри“ (1990, премиера на 1 декември)

Навън студено, ти си под юргана и мила жена ти носи в леглото топла супичка… Пълна идилия, нали? Всъщност не, приятелю – това си е рецепта за най-големия ти кошмар наяве.

Стивън Кинг винаги е имал гения да открива ужаса в напълно всекидневни ситуации и „Мизъри“ е точно такъв роман. Режисьорът Роб Райнър може и да не прави най-блестящата екранизация на произведение на Кинг, но дори само играта на Кати Бейтс е достатъчна. Тя е фантастична в ролята на медицинската сестра Ани Уилкс, която открива катастрофиралия в снега свой любим писател Пол Шелдън. (В ролята е Джеймс Каан.) Преходите от сладка и грижовна към гневна и жестока са изумителни и ще те накарат да настръхнеш. И не един път!

„Мизъри“ е препратка към историята за Шехерезада с щипка вечна модерност. Защото днес, в ерата на историите в социалните медии, всички много или малко сме Пол Шелдън и Ани Уилкс. Винаги искаме да показваме истории, които да се харесват на публиката, макар да не са ни напълно по вкуса. Или пък винаги следваме възхитено всяка стъпка на нашите идоли, но сме готови да ги разкъсаме в първия миг, когато ни покажат истинското си лице.

„Невидима нишка“ (2017, премиера на 1 декември)

Пол Томас Андерсън тук прави може би най-праволинейния си като сюжетна линия филм от „Гроги от любов“ насам. Ако очакваш нещо от сорта на „Учителят“, „Вроден порок“ или „Ще се лее кръв“, ще останеш разочарован. В противен случай ще се насладиш на изключително запленяваща лента, която ще те накара дълго след това да мислиш. Като похвати ще хванеш доста от Стенли Кубрик и Алфред Хичкок, съответно с „Портокал с часовников механизъм“ и „Психо“. Темпото е подчертано с отличния подбор на музика, за да те преведе през света на Рейнолдс Уудкок – напълно подчинен на методичността моден дизайнер.

В ролята на Уудкок е Даниъл Дей-Люис, с когото ПТА работи за втори път след „Ще се лее кръв“. И това им сътрудничество си заслужава напълно да му отделиш малко над два часа от времето си.

„Непреклонните“ (2010, премиера на 1 декември)

Уестърните винаги предлагат въздействащи истории за възмездие, в които справедливостта е нещо съвсем просто, а милостта е излишна. И може би не са много онези, които го правят по-добре от „Непреклонните“.

Тук историята се върти около твърдата решимост на едно малко момиче да отмъсти за убития си баща. Момиче, отраснало и възпитано в старите времена на Дивия Запад с трактовката „око за око“. Хейли Стайнфелд блести в първата си голяма роля в киното, а Джеф Бриджис засенчва самия Джон Уейн, изиграл щатския шериф Рустър Когбърн в оригинала от 1969 година. Мат Деймън, Джош Бролин и Бари Пепър допълват звездния актьорски състав в този нетипичен за братя Коен филм. Нетипичен обаче тук не значи „лош“ за режисьорите, точно напротив. А операторското майсторство на Роджър Дийкинс съвсем допълва рецептата за успех. Просто гледай „Непреклонните“!

„Жената чудо 1984“ (2020, премиера на 25 декември)

Време беше да те подбутнем и към някой съвременен блокбастър след толкова качествени по-стари заглавия. Нищо чудно премиерата на самата Коледа и на малкия, и на големия екран да послужи за рязко изстрелване нагоре на „Жената чудо 1984“. Ако бъдат избегнати някои грешки от миналото на „Разширената вселена на Ди Си Комикс“, е много вероятно успехът да е голям. В продължението на „Жената чудо“ от 2017 г. героинята на Гал Гадот се изправя срещу нов враг със свръхчовешка сила и ловкост. Дано чакането след толкова отлагане да си е струвало!

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO СЕРИАЛИ ЗА ДЕКЕМВРИ 2020

„Еуфория“ (специални епизоди, премиера на 6.12)

Заради пандемията от COVID-19 все още няма да може да гледаш втори сезон на хита „Еуфория“. Декември обаче ще ти донесе два специални епизода, показващи какво става след новото затъване на Рю в края на сезон 1. Звездата на сериала – Зендая, вече загатна за много интересно развитие в сюжета на продукцията на Сам Левинсън. Приготви се за интригуващ мост между двата сезона с изживяванията на вълнуващата група гимназисти.

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ ДОКУМЕНТАЛНИ HBO ФИЛМИ ЗА ДЕКЕМВРИ 2020

„Baby God“ (2020, премиера на 2.12)

От над 30 години доктор Куинси Фортиер скрито осеменява своите пациентки. Да, това е точно толкова гнусно, колкото ти и звучи. Сега обаче тайната му е разкрита и неговите деца търсят истината за мотивите му и за това кои са всъщност. HBO доказано прави великолепни документални филми и „Baby God“ е несъмнено един от тях.

„The Bee Gees: How Can You Mend a Broken Heart“ (2020, премиера на 12.12)

Всеки знае кои са Бий Джийз, но на 12 декември ще видиш неща за тях, които вероятно ще научиш за първи път. Документалният филм за тримата братя (без златната ябълка) Гиб ще проследи върховете и паденията на групата през близо пет десетилетия. После думите „Stayin’ Alive“ ще придобият едно съвсем различно значение…

ЗА ФИНАЛ

Направо букмаркни този ни блог пост и започвай подред с препоръчаните топ премиерни HBO филми и сериали за декември 2020. Навън сега е студено и опасно. Затова, ако още не си взел HBO към пакета си за телевизия от NetSurf, не се бави! Вечерта е вече дълга, тъй че екранът пред дивана в хола или леглото в спалнята те зове. Забавата е само на няколко цъка от теб.