Няма как да няма интернет и при спрял ток с ТипТок Нет

Искаш ли, когато ти спрат тока и няма интернет, все пак да го ползваш гарантирано около два часа? Смяташ, че това е невъзможно? Е, вече е – с помощта на ТипТок Нет устройство от NetSurf, стига да имаш достатъчно батерия в своето устройство. Така че гледай „да заредиш акумулатора“ на смартфона, таблета и лаптопа си и ще си застрахован от проблеми с енергото. Особено в коварната зима с винаги изненадващите снегове. Прочети следващите редове и ще научиш всичко най-важно за този така важен за живота ти подарък от най-новите технологии.

ЗАЩО ДА ПОЛЗВАШ ТипТок Нет, КОГАТО НЯМА ИНТЕРНЕТ ПРИ СПРЯЛ ТОК

Просто е: защото когато ти спрат тока и няма интернет, с ТипТок Нет ще можеш да си довършиш започнатото в мрежата. Гарантираните около два часа продължение ще ти позволят доста свобода. Ако гледаш стрийм на филм, сериал, мач или шоу например, би трябвало да нямаш проблеми да си догледаш. Може също така да имаш забавна онлайн среща с видео или обикновен чат и така разговорът няма да прекъсне в най-неподходящия момент. Или пък изпращаш точно в момента на спирането на тока важен работен имейл или файл и всичко ще пристигне навреме и невредимо.

Е, ето че най-сетне с помощта на новата технология ТипТок Нет ще си подкован отвсякъде. Стига, разбира се, батерията на лаптопа, таблета или смартфона ти да е достатъчно издръжлива и заредена. Тогава ние от NetSurf ти гарантираме около 120 минути връзка точно когато си се отчаял, че вече няма интернет заради спирането на тока. Така зимата снежните фъртуни няма да те спъват, нито пък гръмотевичните и дъждовни бури през пролетта, лятото и есента. Дори пословичното непостоянство на енергото вече няма да е решаващ фактор за твоето благоденствие откъм работа и забавление в нета.

КАКЪВ Е ПРИНЦИПЪТ НА РАБОТА НА ТипТок Нет ПРИ СПИРАНЕ НА ТОКА

ТипТок Нет има доста прост и същевременно ефикасен принцип на работа. Принцип, чрез който ти помага, когато си мислиш, че край – вече няма интернет заради спирането на тока. Устройството разпознава дали мрежовият адаптер е включен и показва състоянието си със светване на зелена светлина като индекс. Когато мрежовото напрежение отпадне, уредът автоматично преминава в режим на работа на акумулатор. Зареждането на акумулатора започва веднага щом се възстанови мрежовото напрежение.

Имай предвид нещо съществено. Мрежата има две критични точки. Едната е нашият дейта център, където има UPS/агрегат, а другата е твоят дом. Когато и двете са подсигурени, никога няма да се притесняваш, че ще ти се скапе кефът или работата само защото няма интернет. Именно това и беше водещата мисъл за нас от NetSurf, когато типично пионерски отново тръгнахме да проправяме пътя към бъдещето.

Как решаваме проблема със спрелия ток с UPS/агрегат

Сега ще ти обясним едната причина да си спокоен за нета си и при спрян ток. Всички сървърни, иначе казано “data rooms”, са оборудвани с онлайн UPS. Към него има “battery” модули (външни допълнителни акумулатори), които според натоварването могат да издържат без захранващо напрежение между 30 минути и 2 часа. Навсякъде обаче има и допълнителна “застраховка” с бензинови генератори. При спирането на основното захранване те автоматично запалват до 2 минути и започват да подават резервно захранване. Т.е. UPS-ите вътре в сървърните продължават да си работят на основно захранване, като преминават на батериен режим само за тези 2 минути.

След като бъде възстановено основното захранване от мрежата, до няколко минути генераторът също автоматично се изключва и превключва обратно към него. Ако вземе да няма ток дълги часове, самият генератор може да изкара без презареждане с един резервоар около 6-7 часа. В случай че през това време не се намери кой да го зареди, например през нощта, генераторът гасне поради липса на гориво. Тогава UPS-ът вътре преминава на режим “Батерии” и, както вече писахме, ще издържи още около между 30 мин и 2 часа. Всичко зависи от натоварването на оборудването и моментното състояние на заряда на батериите. Е, вече по-сигурен ли се чувстваш за нета си?

ТЕХНИЧЕСКИТЕ ОСОБЕНОСТИ НА НОВАТОРСКОТО ТипТок Нет РЕШЕНИЕ

Ако имате интерес към технологията на новаторското ТипТок Нет решение и към това как се монтира и използва оптимално, тук ще разберете всичко най-важно по въпроса.

Монтаж и експлоатация

Устройството се захранва от оригиналния адаптер на рутера или оптичния маршрутизатор (optical network terminal, ONT). Буксата от адаптера се включва в устройството, а изходният кабел се включва в рутера или ONT. И готово – това е всичко! Не се налагат никакви допълнителни и свръхсложни действия за активиране на твоя ТипТок Нет.

Технически параметри

Устройството е предназначено за захранване на домашни интернет рутери или ONT при прекъсване на захранването от електрическата мрежа. Към него могат да бъдат включвани само устройства, работещи на 12V.

Корпус: пластмасова кутия  с размери  170x105x35 мм

Тегло: 0.22 кг

Захранване: букса 5.5/2.1 мм 12V

Изход: кабел с букса 5.5/2.1 мм 12V

Максимална изходна мощност: 6W 

Време за работа на акумулатор: до 2 часа

Температура на околната среда: 15°C до 35°C 

Влажност на въздуха: до 80% при 25°C  

Степен на защита: IP 20

и в снежна буря и спрял ток няма как да няма интернет при наличие на типток нет

ДОПЪЛНИТЕЛНА СИГУРНОСТ ЗА ТВОЯ ИНТЕРНЕТ И ОТ GPON ТЕХНОЛОГИЯТА

За да не се плашиш, че няма интернет за теб след спиране на тока, NetSurf те е подсигурил двойно. Не само с ТипТок Нет. Оптичната GPON технология е другото оръжие, чрез което няма да те достига срив на връзката в снежна или гръмотевична буря. Или пък при поредния гаф на енергото в твоя район. GPON технологията използва като база влакнест кабел без ток, а и няма активни устройства (т.нар. суичове) между доставчика и абоната. Това е причината вече да не се тревожиш, че ще ти спре нетът точно когато най-малко ти се ще. GPON + ТипТок Нет = непрекъсваем от никого интернет… Докато имаш батерия де, така че се погрижи само за това.

ЗА ФИНАЛ

Само два-три реда по-нагоре ти разкрихме непобедимата формула за невъзможен за спиране интернет и при прекъсване на електрозахранването вкъщи. (Или пък в офиса, където също е безкрайно досадно и дори опасно това.) Затова вземи и ТипТок Нет устройство към своя GPON оптичен интернет от NetSurf и се радвай на неспирна връзка с глобалната мрежа. Метеорологията вече няма да е такъв фактор за това да гледаш от-до филми и мачове или да работиш и чатиш. Дишай спокойно, гърбът ти е покрит от нас.