Топ премиерните HBO филми и сериали август 2021

В най-отпускарския месец няма отпускане откъм велика телевизия с премиерните HBO филми и сериали за август 2021 година. Горещината става направо непоносима с „Първичен инстинкт“, Том Круз и Джейми Фокс под режисурата на Майкъл Ман ще те направят съучастник на супер кино, а Робърт Редфорд и Леонардо ДиКаприо ще се превъплътят в Гетсби в две доста различаващи се версии на класическия роман на Фицджералд. А има и още много…

Всичко най-добро от богатия списък на тази ТВ мрежа ние от NetSurf по традиция ти поднасяме на тепсия. От теб се искат само две неща: не спирай да следиш нашия блог и грабвай пакета! Можеш да огледаш августовския каталог на HBO и после засядай на дивана, фотьойла, леглото… или шезлонга.

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO ФИЛМИ ЗА АВГУСТ 2021

„Първичен инстинкт“ (1992, премиера на 1 август)

Най-парещото заглавие на жежкия август от каталога на HBO, но и въобще за 1990-те години. Филмът на Пол Верхувен изстреля Шарън Стоун в орбитата на суперзвездите, но това бе предначертано още от кастинга й. (Може би това, а не сцената с разпита, е най-сексапилната гледка, която си гледал на екран изобщо!) Майкъл Дъглас пък прави втората си роля в нажежен до червено еротичен трилър след „Фатално привличане“. Химията между двамата е земетръсна и не търпи окови, само шалове.

„Първичен инстинкт“ умело си играе с ума и хормоните на зрителя до последния кадър, а всъщност и след него. Лентата може и да няма особени кинематографични достойнства, но остава сред топ предложенията от всички премиерни HBO филми и сериали за август. Горещи сцени за горещо време…

„Съучастникът“ (2004, премиера на 1 август)

Лентата на Майкъл Ман е драматично задълбочен трилър откъм характери, ала сме свикнали на това предвид „Жега“. „Съучастникът“ на практика представлява един дълъг разговор между убиец и уплашен за живота си човек. Петте спирки на килъра могат спокойно да бъдат отделни късометражни филми, а диалозите са убедителни и реалистични. Сцената в нощния клуб, в която собственикът си спомня за идването там на гения Майлс Дейвис, е изключителна. Въобще, угризенията за пропуснатите възможности са голяма тема на филма. Затова ти не пропускай своята и го изгледай по HBO. Пък и екшън сцените са на топ ниво.

„Великият Гетсби“ (1974 и 2013, премиера на 1 август)

Двете версии на екранизацията на великия роман на Ф. Скот Фицджералд са налични този месец. И макар че по нищо не се доближават до класата на прозата на писателя, си заслужава да ги изгледаш. Версията от 1974 г. с Робърт Редфорд и Миа Фароу е повърхностна, но точно заради тях може да се види. Тази от 2013 г. с ДиКаприо, Кери Мълиган и Тоби Магуайър пък е в духа на „Ромео + Жулиета“ и „Мулен Руж“. Т.е. епична мелодрама, смесваща похвати от старите филми и субективен модерен поглед, музика от онова време и хитов поп, психологическа драма и забързана комедия. Заради темата и актьорите обаче си струва.

„Раят може да почака“ (1978, премиера на 1 август)

Уорън Бийти режисира и играе в римейка на класиката „Ето го г-н Джордан“ (1941) с Робърт Монтгомъри. „Раят може да почака“ успява да съчетае милата невинност на оригинала със своята хаплива сатира. Именно това е и голямото достойнство на лентата. Е, и присъствието на винаги запленяващата с екранно присъствие Джули Кристи, разбира се. Ето защо с чиста съвест посочваме това заглавие сред препоръчителните с премиерните HBO филми и сериали за август.

„Джурасик Парк“ (1993, премиера на 14 август)

Динозаври, динозаври навсякъде! Това те чака с лентата на Стивън Спилбърг, който не следва собствения си съвет за градеж на напрежението от „Челюсти“. Динозаврите се появяват от началото и, макар да са триумф на специалните ефекти, са просто оръжие на жанра „филми с чудовища“. Поне зрелището си струва, както и в другите две ленти от поредицата с премиера този месец. Говорим за „Изгубеният свят: Джурасик парк“ (1997) и „Джурасик парк III“ (2001).

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO СЕРИАЛИ ЗА АВГУСТ 2021

„Hard“ – сезон 3 (2021, премиера на 16 август)

Вече сме писали в нашия блог за този сериал и ето че успехът му доведе до премиера на трети сезон. Ако си забравил, нека ти припомним фабулата. Овдовяла жена научава, че починалият неин съпруг е имал компания за порнографски филми. Сега пред нея стои задачата да спаси бизнеса на мъжа си и да преодолее всички произтичащи от това предизвикателства. Със сигурност един от премиерните HBO филми и сериали за август, които да следиш.

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO ФИЛМИ ЗА АВГУСТ 2021 – ДОКУМЕНТАЛНИ

„Obama: In Pursuit of a More Perfect Union“ (2021, премиера на 3 август)

Режисьорът Питър Кунхарт прави задълбочено изследване на пътя на Барак Обама от сенатор на Илинойс до 44-ти президент на САЩ. И първи чернокож на поста също така. Архивни интервюта и речи на Обама, коментари на известни политически експерти, показвани и непоказвани кадри от живота и работата му. Всичко това ще видиш в един от интригуващите премиерни HBO филми и сериали за август 2021.

ЗА ФИНАЛ

Покрай изнурителните жеги няма нужда да си създаваш излишна работа. Не започвай списък от заглавия и бележки за ТВ забавлението си през месеца, а просто букмаркни този текст. След това ти остава само да изгледаш един по един препоръчаните от нас топ премиерни HBO филми и сериали август 2021. В случай че още не си взел HBO към пакета си за телевизия от NetSurf, сега е моментът! Августовските ни оферти са топ офертата за зноя и почивката.