Топ филмите и сериалите по HBO за април 2020

Април на 2020 г. се очертава доста домошарски и забавлението с HBO е един от начините да преодолеем скуката. Всички ние имаме желанието да избягаме в далечни за нас светове и интересните филми и сериали ни дават тази възможност. Проблемите, страховете и несгодите се понасят по-леко, когато имаме с какво да занимаваме съзнанието си. С помощта на качествена телевизия можем да избягаме поне за малко от всичко лошо, което ни заобикаля навън.

В този „затворен“ месец HBO предлага предостатъчно интересни заглавия, с които да се пренесеш извън стените на дома си. Ето и априлската селекция, която ние от NetSurf изготвихме за теб и останалите хора у вас. Бъди сигурен, че има доста варианти да избереш, а при това все без възможност да сбъркаш.

ТОП ФИЛМИТЕ ПО HBO ЗА АПРИЛ 2020

Откъм филми има доста вълнуващи нови попълнения през април. От по-старите заглавия например се добавят „Умирай трудно“ и „Беднякът милионер“. На 4 април ще имаш възможност да гледаш „Добри момчета“. На 11-и идва втората версия на филма на ужасите „То“, а на 18-и – „Ченге под наем“. Ние ще ти предложим обаче три други заглавия, които си струват.

„Имало едно време в Холивуд“

Полукомедия/полутрилър. Полуфикция/полуреалност. Полунасилствен/полухуманистки. Много „полу“ наистина, но и много завършеност има в „Имало едно време в Холивуд“. Това е завършен филм, това е завършено кино! Е, не е завършен Куентин Тарантино де, тъй като според всички информации му предстои лебедовата песен. И слава богу, защото сигурно и ти искаш да гледаш още от този велик съвременен режисьор.

HBO ти предоставя възможността да гледаш тази киносимфония и на (не толкова) малкия екран в дома ти. Бруталното убийство от последователи на Чарлз Менсън на актрисата Шарън Тейт, бременна от Роман Полански, служи за реалната основа на филма. Както и в други ленти на Тарантино обаче, оттам насетне действителността се претопява във фантазия. Живият живот е какъвто ни се иска да бъде, а не какъвто е бил. Линиите на времето вървят в различни посоки, за да създадат свят, в който доброто побеждава. Макар и да не е неопетненото добро в класическия смисъл.

Ако още не си гледал „Имало едно време в Холивуд“, сега е моментът! После ще ни благодариш за видяната кулминация, до която пластовете с разпокъсани разкази водят.

„LEGO: Филмът 2: Второто пришествие“

Изглеждаше лоша идея да се прави Lego-филм, ала в крайна сметка „Lego: Филмът“ се оказа доста оригинален, забавен и поучителен. След две бързи допълнения към франчайза – „Lego Филмът: Батман“ и „Lego Ninjago: Филмът“ – има добро попадение с „Lego: Филмът 2 – Второто пришествие“. Него можеш да гледаш и сам, и с цялото семейство.

Действието сега се развива пет години след хепиенда от първата част, а нашите герои са изправени пред нова голяма заплаха. Lego Duplo напада от космоса и разваля всичко по-бързо, отколкото то може да бъде построено отново. Борбата за възстановяване на хармонията в Lego вселената отвежда Емет, Луси, Батман и останалите в неизследвани светове. Поставени са на изпитание тяхната смелост и изобретателност, така че предстои да разберем колко специални са тези герои всъщност.

„Аквамен“

При излизането на този филм по кината доста хора бяха скептично настроени към него. Все пак последните заглавия на ДиСи Комикс преди това силно разочароваха. Режисьорът Джеймс Уан и изигралите главните роли Джейсън Момоа и Амбър Хърд обаче разбиха всички очаквания. Филмът заработи над един милиард долара в боксофиса и даде път на успешни проекти като „Шазам!” и „Джокера”. Това помогна на DC да се конкурира отново на равна нога с Marvel, който преди това печелеше без проблеми войната.

Не само комерсиалният успех на „Аквамен” обаче е причина да изгледаш филма. Не са никак случайни чудесните отзиви от критика и фенове. Пък има и любопитни появи на Никол Кидман, Уилем Дефо и Долф Лундгрен.

ТОП СЕРИАЛИТЕ ПО HBO ЗА АПРИЛ 2020

Доста оригинални сериали на HBO ще вървят този месец. Четвъртият сезон на отличната комедия „Несигурни“ тръгва на 12 април. Нови епизоди има на хитове като „Западен свят“, „Гениалната приятелка“ и „Вампири: Наследство“. Нови сезон започва на „Черен понеделник“ нов сезон, а има и нови сериали изобщо. Сред тях са „Мисис Америка“, „Какво правим в сенките“ и „Родители и деца“. Ние ще ти предложим обаче три други заглавия, които ни впечатлиха.

„Бягай“

Този нов сериал има българската си премиера на 13 април и определено си струва да му обърнеш внимание. „Бягай” обещава да държи всички ни в напрежение в осемте си епизода. Тази кисело-горчива романтично-криминална история е в унисон с преживяваното от нас в момента. Сега всички искаме да свалим маските и да избягаме нанякъде от реалността, сменяйки влакове и градове.

Разказът е за двама бивши любовници – Руби (Мерит Уивър) и Били (Донал Глийсън). Те решават да изпълнят пакт, сключен преди почти две десетилетия. Мотивите им да оставят всичко и да се срещнат могат да бъдат най-различни и всичко остава за въображението ни. Използват ли се взаимно героите? Или пък става дума за истински романс? Не знаем това. Знаем обаче, че химията между Уивър и Глийсън е наистина наелектризираща.

„I Know This Much Is True“

Повече от две години чакахме осъществяването на този тъй обещаващ проект за минисериал на НВО. И как иначе, когато говорим за екранизация по едноименния роман на Уоли Лам с режисьор Дерек Сианфранс и с Марк Ръфало в главната роля! Отгоре на всичко в „I Know This Much Is True“ Ръфало играе не една, а две доста различни роли. Сериалът разказва историята на двама близнаци, които се опитват да се преборят с душевните си демони.

Това заглавие определено не е за теб, ако не си готов да подълбаеш в мрачните кътчета на съзнанието на човека. Ако обаче искаш да потънеш в наистина добре разказана история за едно проблемно семейство, е твоето нещо. И, гарантираме ти, ще излезеш по-добър след съпреживяното с героите. Премиерата е на 27 април.

„Маите, Южна Калифорния“, сезони 1 и 2

Първите два сезона на “Маите, Южна Калифорния” тръгват в началото на април по HBO. Говорим, разбира се, за следващата част от сагата „Синове на анархията“. Тя ни показва Ес Рейес – някогашното „златно момче“, прясно излязъл от затвора и преследващ американската мечта в градче на границата между Калифорния и Мексико. Отмъщението обаче ще го върне към предишния живот на насилие. Живот, от който сякаш просто няма измъкване.

ЗА ФИНАЛ

Предложихме ти куп интересни заглавия, с които да запълниш времето си, докато стоиш затворен вкъщи. Ако още не си заявил пускане на HBO, обърни се към NetSurf, за да се радваш на истински качествена телевизия. Онлайн платформите ти предлагат велико съдържание, а ние – постоянен и бърз GPON оптичен интернет, за да му се насладиш без спиране. Не губи излишно време: забавлението е само на няколко клика разстояние!