Как с интернет да направим оцеляването по време на изолация по-забавно и приятно

Целият свят се сблъска с пандемията коронавирус и всички ние поехме гражданската и човешка отговорност да се изолираме по домовете си. Всичко в името на целта да предотвратим разпространението на заразата. След като приехме инициативата #ОставамВкъщи, възникна следващият логичен въпрос: „Ами сега какво да правим?“. Ето ви няколко съвети от нас за активности вкъщи, които са възможни заради огромния технологически прогрес на човечеството. Трябва ти само постоянен и високоскоростен интернет, който NetSurf може да ти осигури.

ВИРТУАЛНИ ВЕЧЕРИ

Това, че социалният ти живот е временно преустановен, въобще не трябва да те плаши. Да сме благодарни на 21-ви век и всичките онлайн апликации, които ни е дал. Възползвай се от всичките приложения за видео разговори и чатове! Чу ли и за новия тренд – да поканиш виртуално приятелите си у дома за вечеря с приложението Zoom? Отдели време за любимите си хора, приятелю! Пещернячеството е далеч назад в историята.

ИГРАЙ

Точно така, наш топ избор би бил онлайн игри, които можеш да намериш безплатно в Google play или Apple store. Ето ти например Brain Test и Elevate – игри за развитие на ума. Или може сега да е моментът да събудиш геймъра в теб, като изтеглиш The Witcher. Светът на игрите е увлекателен и ти поддържа интереса. А с високоскоростния интернет до 300 Mbps от NetSurf забавлението ще ти се стори сбъдната мечта.

ПРЕЛИСТВАЙ ВИРТУАЛНИ СТРАНИЦИ

Ако си повече типът човек, който би се излежавал с хубава книга, но пък си прочел всичко от домашната библиотека, не се притеснявай. Можем да извадим нещо от торбата със съвети и за теб. Ние сме фенове на онлайн книгите и Storytel приятелят, от когото всички имаме нужда. Приложението не е безплатно, но наистина си заслужава с богатия избор, който предлага.

NETFLIX PARTY

Няма човек на планетата, който да не обича Netflix & Chill, но нещата стават и по-хубави. Нека ти подскажем за Netflix Party Chrome extension* – начин групово да гледаме любимите ни сериали. Единственото условие за това е браузърът ти да е Google Chrome. Всичко е по-хубаво, когато е споделено, казват. Да, Netflix остава платен сайт, но може да се възползваш от 30-дневния безплатен пробен период. Точно сега би го използвал оптимално, не мислиш ли?!

(ИНТЕРНЕТ) АКТИВНОСТИ В ХОЛА

Хубаво е освен мозъка да раздвижим и тялото. И това, че сме вкъщи, не е никакво оправдание за противното. Безброй са приложенията в помощ на това в онлайн магазините на Android и Apple. Пък и много от тях отключени за безплатно ползване в подкрепа на създалата се ситуация. Ние сме фенове на Daily Workouts или Virtuagym Fitness. Защо не провериш дали йогата не е за теб, или дори не задълбочиш нещата с медитация за начинаещи? Youtube е друг източник да намериш своята дневна активност и тренировка.

„КАК ДА…“ 

С цялото това свободно време не те ли засърбяват ръцете да измайсториш нещо с тях? Изтегли wikiHow и скоро ще смаеш света с нови умения! Сега имаш това откраднато време от иначе забързаните ни животи и най-хубавото ще е да го използваш пълноценно. Научи се да приготвиш нещо в кухнята, разклати шейкъра с някой класически коктейл! Започни да шиеш, засади билки в саксията на перваза си! Хайде де, измисли го! И ако имаш нужда от насоки, ползвай Youtube, нали вече имаш интернет от NetSurf. Или пък нямаш? В такъв случай се свържи с колегите от кол центъра!

ПРЕДИЗВИКАЙ СЕБЕ СИ… ИЛИ НЯКОЙ ДРУГ

Сега е моментът да отдадем нужните аплодисменти на социалните мрежи. Да, подкрепяме идеята, че те трябва да бъдат използвани разумно. Нека обаче да им се зачете, че тези дни щяха да са по-скучни без тях. Оставяш населението на планетата Земя да те посети у дома ти и биваш залят от тенденции (трендове), записани с личните телефони. Хората по цял свят започват да се предизвикват. Било да жонглират с тоалетна хартия, било да пеят една и съща песен, било да танцуват. Да не забравяме и всичките забавни картинки, в които всеки един от нас може да се припознае и осмее.

И освен моментния смях, който водят всички тези онлайн активности, те ни носят и заряда, че не сме сами в бедата. С приложения като Instagram и ТikTok може да видиш как цял свят се справя със ситуацията, и то по забавен начин. А защо да не използваш предизвикателството #zftuesday (zerofuckstuesday) и не се впуснеш в ритъма на танца? Хем няма да чувстваш вина за изядения шоколад преди малко…

БЪДИ КАТО МОНИКА ОТ “ПРИЯТЕЛИ” – ОРГАНИЗИРАЙ И СЕ ЗАБАВЛЯВАЙ

Предполагаме, че вече си изчистил и подредил всяко кътче в дома си. Затова ще ти предложим нещо, което може да не ти хареса първоначално. (Знаем, че го отлагаш от много време.) Обещаваме ти обаче, че накрая ще си удовлетворен.

изчистването на смартфона от стари снимки е занимацие за време на социална изолация

Прегледай, организирай и се отърви от всички ненужни снимки и видеа в телефона, таблета, лаптопа! Веднъж захванеш ли се да се разровиш из архивите с предишни семейни почивки и изживявания с приятели, сто процента ще си направиш една приятна следобедна дейност. Пък може и да си набавиш материал за още едно предизвикателство, вилнеещо из социалната мрежа. Хората днес качват весели снимки от своето детство или от последната лятна почивка. Така че се зареди с положителните емоции на всяка направена снимка!

ЗА ФИНАЛ

Е, това бяха нашите скромни предложения да останеш активен (физически и мисловно), докато си затворен вкъщи. Естествено, няма нужда да споменаваме да споделиш това свободно време с най-близките си – партньор, семейство, домашен любимец. Да, и ние сме почитатели на вечната игра „Не се сърди, човече!“. Също така обаче сме и перспективни, затова ти подсказахме още малко и нови разнообразни дейности.

В крайна сметка може да бъде доста забавно да си останеш вкъщи, стига, разбира се, да имаш NetSurf за доставчик. Доставчик, който се е погрижил за теб с постоянен и бърз оптичен интернет и цифрова телевизия с богат избор от канали. Най-важното все пак остава да мислиш положително и да си здрав – ние сме заедно с теб и всички останали в тази мисия.