Кой е най-бързият интернет браузър за 2020 година

Когато избираш своя интернет браузър, скоростта е ключов фактор. Поради светкавичното развитие в технологиите обаче е трудно да се поддържа актуална информация. Затова авторитетният уебсайт cloudwards.net тества всички големи браузъри, за да намери най-бързия сред тях. Ако още се чудиш на какъв да заложиш, следващите редове ще ти предложат безценна помощ.

КЛАСАЦИЯТА „НАЙ-БЪРЗИТЕ 2020“

1. Vivaldi

Този идеален за мултитаскинг браузър се оказва изумителен и оглавява класирането на най-добрите браузъри въобще. На 4-то място е за най-подходящите за Mac, ала щеше да е доста по-високо в ранглистата, ако не му липсваше iOS версия. Той се радва на 3-тото място сред най-сигурните браузъри. Това значи, че с Vivaldi няма да ти се налага да избираш между бързина и безопасност.

Ако се вгледаме по-надълбоко в представянето му откъм скорост, браузърът показва най-добрите резултати в отзивчивостта към базисни JavaScript приложения. Вероятно знаеш, това е най-важният показател при състезание за бързина.

Vivaldi не се представя толкова добре с графично натоварените задачи, макар че тази функция е не толкова съществена за браузър.

При по-напредничавите JavaScript приложения четири от петте посочени в това изследване продукта постигат близки резултати, като Vivaldi е на средата. Все пак разликата до 1-вото място в тях е много малка.

2. Opera

Този уеб браузър е светкавичен, поне в десктоп версията си, и се представя особено добре в графичните тестове. Ще рече, че ако използваш множество графично натоварени приложения, Opera вероятно би бил най-добрият ти залог. Като цяло обаче той е зад Vivaldi по отношение на отзивчивост към базисни JavaScript приложения. Затова и остава на 2-ро място в тази класация.

Както споменахме вече, резултатите при по-натоварените JavaScript апове са доста близки. Opera изпреварва съвсем с малко Vivaldi и следващия в ранглистата Brave, като се изравнява с Chrome на 1-вото място.

Този интернет браузър съществува вече доста време и е преживял много промени в процеса на своето развитие. Все пак си остава доста популярен в целия свят и определено има защо.

3. Brave

Ако търсиш защита и сигурност, малко други браузъри могат да ти дадат повече и да се съревновават с Brave. Той е също така на 2-ро място в класацията за най-добър за Android и на 1-во за най-добър за Mac.

По отношение на скорост Brave стои стабилно в златната среда сред тестваните браузъри и изпреварва Firefox заради неговото по-слабо представяне в два компонента от тестовете.

Силата и отличителна черта на Brave е, че е програмиран да блокира всички реклами на всички уеб страници. Когато тези рекламни съобщения не се зареждат, уеб изживяването изключително много се забързва.

Малко извън темата, но друг голям плюс на Brave е, че не следи какво правиш и къде го правиш в интернет. Без тракър имаш доста повече свобода в мрежата.

4. Mozilla Firefox

Отличен браузър, известен със сериозността си по отношение на сигурност и с широкия си набор от функции. Firefox може и да не стана победител в никой от тестовете, ала неизменно попада в Топ 5 на всеки.

Откъм представяне последната му версия показва и силни, и слаби страни. Справя се добре в базисните JavaScript приложения, завършвайки на 3-то място зад Vivaldi и Opera. Представя се обаче ужасно в графичните и особено в по-натоварените уеб приложения. Въпреки това Firefox си остава бърз браузър и бие с разлика последния в Топ 5. Причина за това са добрите му резултати при по-леките уеб апове, а това е най-важният критерий в тестовете.

5. Chrome and Chromium

Този двуглав динозавър на Google завършва водещата петица на най-бързите интернет браузъри за 2020 година. При все че постига най-добър резултат откъм графиките, остава последен откъм отзивчивост към базисни JavaScript приложения.

Редно е да отбележим, че ако се сравняват по бързина Chromium и Chrome, има малка разлика. Първият може би изпреварва със съвсем мъничко далеч по-популярния си роднина. Все пак отликите не са толкова големи, че да ги отделим един от друг.

Този интернет браузър е особено бърз при зареждане на притежавани от Google уебсайтове като Gmail и YouTube. С други браузъри може да чакаш сякаш векове да ти тръгне клип в YouTube, но Chrome и Chromium ще ти го пуснат мигом. Стига, разбира се, да имаш добра интернет връзка като предлаганата дори и от най-евтиния пакет на NetSurf.

Запознай се добре обаче с ревютата на Chromium, преди да започнеш да го ползваш. Трябва да знаеш, че при него има проблем със стабилността.

ЗА ФИНАЛ

Ето как класацията за Топ 5 на най-бързите интернет браузъри за 2020 г. е оглавена от Vivaldi. Този продукт в последно време определено се утвърди в сферата. Opera, Brave и Firefox също се представят доста добре генерално в тестовете. Chrome и Chromium също въобще не са бавни, при все че остават на последното място.

Така че вече знаеш как да се насладиш на свръхзвуково изживяване в глобалната мрежа. Вземи от NetSurf GPON оптичен интернет във Враца, Монтана, Благоевград и регионите им със скорост до 300 Mbit/s! После отвори избран от теб един от горепосочените браузъри, избери си интересен уебсайт и бъди готов за излитане!