Топ филми и сериали по НВО през август 2020

Август е месецът на развлеченията, а освен на море или планина можеш да си го осигуриш и у дома с качествена телевизия с най-добрите филми и сериали по НВО. Всъщност, при превземащите света жеги и вируси навън, оставането вкъщи може да е не просто приятен, а и препоръчителен избор.

Затова виж кои са нашите предложения от августовския каталог на НВО. Знаеш от предишните ни текстове, че не ти препоръчваме просто така. Което и заглавие да избереш, все ще ти е приятно. Блокбъстъри и награждавани филми и сериали по НВО ще ти вземат ума и през август.

НАЙ-ДОБРИТЕ ФИЛМИ ПО НВО ПРЕЗ АВГУСТ 2020

„Цялото президентско войнство“

Трилърът на Алън Пакула от вече далечната 1976 г. си заслужава да му отделиш повече от два часа своето внимание. Историята на зародиша на аферата „Уотъргейт“, попаднала по стечение на обстоятелствата при двама млади репортери от „Уошингтън Поуст“, е запленяваща. В ролите на Боб Уудуърд и Карл Бърнстийн ще се радваш на изпипаната игра на Робърт Редфорд и Дъстин Хофман. Силното екранно присъствие на Хал Холбруук също не може да бъде подминато.

Това е солидно предадена история за важността на свободата на словото, която е особено актуална днес. Всички сме свидетели на концентрирането на големите медии по света и у нас в ръцете на малцина олигарси. Този разказ за неконтролируемата власт и опасностите, пред които тя поставя пресата и цялото общество, ще те ангажира. Темпото на Пакула пък очевидно е послужило за урок на Дейвид Финчър, когато е правил шедьовъра си „Зодиак“.

„Джоджо Заека“

Още един награден с „Оскар“ филм в нашата августовска листа с препоръчителни филми и сериали по НВО. „Джоджо Заека“ на режисьора Тайка Уайтити е изумителна лента, която ще те накара и да се смееш, и да плачеш. Донякъде като „Животът е прекрасен“ на Роберто Бенини, само че повече в стилистиката на Уес Андерсън.

Тази сатира на нацизма и расизма всъщност се превръща в опустошително оръжие срещу всякаква омраза. Прави го, показвайки по красив начин как старанието да опознаеш може да те отведе през състраданието чак до любовта. Образът на малкия 10-годишен Джоджо, който пораства и пречупва своя индоктриниран отвън светоглед, е зашеметяващ. Той показва на теб и на всички нас, че разбирането и разбирателството са напълно постижима цел. Стига само да направиш една малка крачка към непознатото, вместо мързеливо и страхливо да го мразиш.

Да отбележим и чудесната роля на Скарлет Йохансон като майката на Джоджо.

„Междузвездни войни 9: Възходът на Скайуокър“

Когато се говори за „Междузвездни войни“, човек трябва да подхожда много внимателно. Феновете на култовата сага са особено чувствителни при отваряне на темата за това доколко добра е дадена лента от нея. Е, ще бъдем дипломатични и ще кажем, че епизод 9 предизвиква твърде противоречиви чувства. Някои определят „Възходът на Скайуокър“ за възможно най-добрата лебедова песен за поредицата. Други пък я смятат за най-лошата лента от всички досега.

Ние ще застанем „на оградата“ и ще изкажем мнение, че епизод 9 е донякъде успешен опит на авторите на новата трилогия на „Дисни“ да поднесат извинение за кошмарния епизод 8. Джей Джей Ейбрамс дава всичко от себе си тук, за да постигне дълбочината на философските послания и драматургията, типични за сагата. Джон Уилямс пък е доказал се бог на кино музиката. „Възходът на Скайуокър“ си струва дори и само заради неговия труд: две нови теми и брилянтно прокараните добре познатите и обичани химни в оригинал и на нов глас.

Това са позитивите, които можем да извлечем за теб, за да си пуснеш епизод 9 на „Междузвездни войни“. При всяко положение обаче зрелището ти е напълно гарантирано. Не се колебай да се впуснеш в него, ако ще и да е далеч от нивото на старите класики.

И някои допълнителни предложения за филми по НВО през август

Ричард Линклейтър е гаранция за качествено кино. Когато през 1995 г. филмовият фестивал Сънданс откри с неговия „Преди изгрев“, режисьорът не е предполагал, че е създал същинска инди класика. Неслучайно тя се превърна в трилогия, а НВО пуска през август също и втората част от нея – „Преди залез“. Поредният драматичен кино разказ на Клинт Ийстууд – „Ричард Джуъл“, също заслужава вниманието ти.

НАЙ-ДОБРИТЕ СЕРИАЛИ ПО НВО ПРЕЗ АВГУСТ 2020

„Lovecraft Country“

Този хорър драма сериал на Миша Грийн по едноименния роман на Мат Ръф обещава да прикове вниманието ти. Той проследява търсенето на бащата на Атикъс Фрийман от страна на самия Атикъс, чичо му Джордж и приятелката му Летиша. То се случва през 1950-те години в американския Юг в опасно за чернокожи място, където малцина се осмеляват да навлязат. Интригуващо е да видим как такъв иконичен хорър роман ще бъде екранизиран с различен прочит и акцент върху расизма/ксенофобията. Чудовищата и хората могат да се борят, могат и всъщност да са едно и също. Очакваме това да е едно от заглавията на лятото сред новите филми и сериали по НВО.

„Стая 104“

Време е за четвъртия и последен сезон на „Стая 104“. Сещаш се: това е онзи сериал, в който действието се развива в една-единствена стая на един американски хотел. Всеки епизод показва нови характери, минаващи през нея, като жанрово съдържанието варира от хорър през научна фантастика до комедия. По това силно напомня на кино антологията „Четири стаи“ от 1990-те, където двама от четиримата режисьори са Куентин Тарантино и Робърт Родригес. Тези 12 половинчасови епизоди ще сложат край на поредицата, така че не изпускай възможността да им се насладиш изцяло.

„Блатото“

Самото заглавие определено грабва. Това е един от най-любопитните документални филми и сериали по НВО за последните месеци и може би години. Той показва недостатъците на настоящата политическа система в САЩ, получавайки пълен достъп до работата на трима конгресмени републиканци. Тук ще видиш с очите си по-лошите практики на живота на властниците във Вашингтон. В това число са токсичното партизанство и създаващите идеална среда за корупция начини за набиране на средства за определени кампании. Завесата е повдигната, ти само гледай!

ЗА ФИНАЛ

Отлично знаеш вече, че нашите предложения за филми и сериали по НВО винаги са право в десетката. Ето защо не изпускай шанса да се възползваш от всички тях през знойния август. Жегите навън предразполагат да си останеш да се забавляваш вкъщи. Ако още не си заявил НВО, вземи най-добрия за теб пакет телевизия от NetSurf и скачай на вълната на развлечението. Това е времето.