Премиерните топ филми и сериали по НВО за септември 2020

Септември отново ще е горещ откъм качествена телевизия предвид идващите нови заглавия като филми и сериали в каталога на НВО. Този месец ще има повечко почивни дни, така че и след отпуските ще можеш да си почиваш приятно у дома. Хитови киноленти и телевизионни поредици ще разнообразят всекидневието ти, ще те забавляват и карат да разсъждаваш. И септемврийският каталог на НВО (както всеки друг месец) си заслужава да му отделиш от своето време за разтуха. Нашите предложения пък ще ти помогнат да се ориентираш при избора ти – вече отлично знаеш това от предишните ни текстове.

НАЙ-ДОБРИТЕ ПРЕМИЕРНИ ФИЛМИ ПО НВО ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ

„Милост“

Тази лента пожъна доста похвали сред критика и фестивални журита, макар че остана на по-заден план при „Оскарите“. Историята е по действителен случай и е особено актуална покрай съвременните събития в САЩ и движението „Black Lives Matter“. „Милост“ разказва за идеалист адвокат по граждански права, който защитава несправедливо обвинен за убийството на бяла жена чернокож мъж. Това е чудесно кинематографично средство за информиране на онези, които се интересуват от системния расизъм в съвременното ни общество.

Джейми Фокс се превъплъщава в обвинения Уолтър МакМилиан и както обикновено изпълнява ролята си на ниво. Майкъл Би Джордан пък влиза в кожата на адвоката Браян Стивънсън и е на висотата на Фокс. Последният дори разказа как протежето му е накарало статистите да се разплачат в голяма сцена от съдебния процес. И на теб ще ти е трудно да преглътнеш буцата в гърлото си в този филм за тежките предразсъдъци към различните в търсенето им на справедливост.

„Критична точка“

Както вълната среща морския бряг, така и 1980-те се срещат с 1990-те в този високооктанов екшън. „Критична точка“ успява да събере множество филми от този жанр в едно и така се превърна в неочаквана класика. (Неслучайно беше направен и странен римейк преди няколко години.) Да, на моменти филмът граничи с абсурда, ала при все това е зверски грабващ и те утешава, че човешкият дух е все още жив. Успокоява те, че приятелството, любовта и лоялността прескачат всяка писана норма.

Лентата с Киану Рийвс, Патрик Суейзи, Гари Бизи и дори типовете от бандата Ред Хот Чили Пепърс ще те държи докрай в напрежение. Велики кадри от сърфиране, обири на банки, престрелки, сбивания за пазене на територия и парашутни скокове се грижат за това. Рийвс играе агент на ФБР, който се внедрява в група сърфисти, които ще го научат на живот на ръба и приключения по калифорнийски. Останалото е бесен екшън до легендарната критична точка на кипене. И си струва да избереш това заглавие, когато се огледаш из новите предложения за филми и сериали по НВО за септември.

„Среднощно препускане“

Когато мислиш кое от новите септемврийски предложения за филми и сериали по НВО да уважиш, нека това заглавие определено присъства. „Среднощно препускане“ (1988) е част от славния 1980-арски холивудски период на ленти за нефункционални, но пък чаровни тандеми. Всички помним например „48 часа“ и „Смъртоносно оръжие“, а има и още куп хитове в жанра. Тук се показва как дори и най-сухият материал може да придобие изящна форма под въздействието на точния режисьор (Мартин Брест), точните актьори и точния композитор (Дани Елфман).

Чарлз Гродин и Робърт Де Ниро показват изумителна химия помежду си на екрана и това издига „Среднощно препускане“ до големи висоти. В 127-те минути филм двамата изминават около 5000 км по цялата територия на САЩ на почти всеки вид транспортно средство: самолети, влакове, откраднати коли и дори плуване из бързеи на река. Де Ниро е ловецът на глави Джак Уолш, а Гродин е беглецът счетоводител Джонатан Мардукас – Дука, като те се замесват постоянно в беди и преследвания.

След тази лента Де Ниро започна да се снима в доста принизяващи го комедии като „Анализирай това“, „Запознай се с нашите“ и прочее. Представянето му в „Среднощно препускане“ обаче си остава с неговата запазена марка.

„Прометей“

Амбициозният прикуъл на „Пришълецът“ не отговаря на всички големи въпроси, но все пак Ридли Скот успява да излезе с високо вдигната глава. Това режисьорът постига с поглъщащата визия, типична за друг негов шедьовър – „Блейд Рънър“, и блестящата игра на актьорите. В състава личат куп великолепни изпълнители, начело с Майкъл Фасбендър, Шарлийз Терон и Идрис Елба.

Тази лента от 2012 г. се връща към фундаментите на жанра, изкован с помощта и на самия Скот във времето. С „Прометей“ той създава цяла нова митология, в която екип изследователи открива ключ към произхода на човечеството на Земята. Това ги води на вълнуващо пътешествие към най-тъмните краища на вселената и ужасяваща битка за бъдещето на хората.

НАЙ-ДОБРИТЕ ПРЕМИЕРНИ СЕРИАЛИ ПО НВО ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ

„Отгледан от вълци“

И като сме на вълна „Ридли Скот“, да ти подскажем за премиерата на първия сезон на продуцираната от него епична научнофантастична драма „Отгледан от вълци“. Тя тръгва на 3 септември и обещава много вълнения на търсещия ги в новите филми и сериали по НВО зрител. Фабулата се съсредоточава върху два андроида, натоварени със задачата да отглеждат деца човеци на мистериозна нова планета. Сериалът напомня донякъде на „Западен свят“, донякъде на „Ex Machina: Бог от машината“. Със сигурност ще те прикове пред екрана, така че се зареждай с всички епизоди и започвай забавата.

„The Murders at White House Farm“

Този сериал изследва бруталното убийство на петчленно семейство, включително две малки деца, във фермата Уайт Хаус. Смразяващото кръвта престъпление е действителен случай от 6 август 1985 г. в английското графство Есекс. Първоначалната версия е, че осиновената дъщеря на Невил и Джун Бамбър – Шийла Кафъл, е застреляла тях и двете си рожби, след което се е самоубила. Това е подкрепено от диагнозата й „шизофрения“. След задълбочаване на разследването обаче започват да изплуват нови, далеч по-мрачни факти. Гледай и се приготви да се ужасиш от това на какво е способен човек в най-злата си версия.

„93QUEEN“

Този документален филм е заснет в Бруклин и показва как група упорити жени разбива патриархалния свят на евреите хасиди в местната общност в Бороу Парк. Те създават първия изцяло женски доброволчески екип на Спешна помощ в целия Ню Йорк. Заснемащият екип на „93Queen“ получава безпрецедентен вътрешен достъп до линейките на групата силни жени, които вземат нещата в свои ръце и променят своята общност. Така показват как със силата на убежденията си всеки може да превърне света около себе си в по-добро място.

ЗА ФИНАЛ

Е, надъха ли се от нашите предложения за новите филми и сериали по НВО за септември? Тогава си отдели малко време само за себе си, избери кога да си ги пуснеш и можеш да започваш забавата. Този месец ще предлага предостатъчно възможности да си починеш като през летните отпуски. Затова, ако още не си заявил НВО, вземи най-добрия за теб пакет телевизия от NetSurf и хващай вълната на развлечението. Тези и още много супер заглавия са само на няколко цъка разстояние от теб.