Най-добрите български платформи за онлайн пазаруване тип Amazon

Да практикуваш онлайн пазаруване е несъмнено едно от най-големите удобства в интернет ерата. Дигитализацията на живота и икономиката вече ти позволява да купуваш всякакви стоки и услуги от дивана, леглото, офис-стола или хамака. За електронна търговия ти стига само безопасна връзка с нета и работещо устройство, за да се насладиш на пазаруването. Е, и да знаеш кои са най-добрите български платформи тип Amazon, които ти дават гаранции за покупката.

КАК СТОИ ВЪПРОСЪТ С ОНЛАЙН ПАЗАРУВАНЕ В БЪЛГАРИЯ

Както общо взето с всичко останало спрямо Европа, България върви с бавни, но стабилни темпове по отношение на електронна търговия. Според последни данни на Националния статистически институт и Евростат делът на пазарувалите поне веднъж онлайн българи е около два пъти и половина по-нисък от средния за Европейския съюз. По-ниското ниво на интернет проникване е една от причините за това. Другата е желанието на населението тук по навик да купува лично и на място стоки и услуги. Хората също така нямат много умения и знания за ползване на онлайн магазини.

Пазарът в този сегмент обаче се развива бързо за България според организацията Ecommerce Europe. Полето за подобрение се използва добре, като има голям резерв специално в начина на разплащане. Предпочитаният метод в страната си остава все още наложеният платеж, като едва около 10% разчитат на онлайн плащане. И тази тенденция обаче лека-полека се преобръща.

А ЕТО КОИ СА НАЙ-ДОБРИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАТФОРМИ ЗА ОНЛАЙН ПАЗАРУВАНЕ

eMAG.bg

Това е ориентирано конкретно към българския пазар подразделение на иначе международна платформа. Тук ще намериш почти всичко, което търсиш. Има всякакъв вид техника, модни артикули, детски играчки и още куп други желани неща, доставяни до всяка точка на България. В тази платформа се радваш на плавно, удобно, лесно и безопасно онлайн пазаруване, като гаранциите се спазват. Намираш всичко, защото се ориентираш лесно в навигационно отношение.

Често можеш да се възползваш от суперизгодни седмични промоции, за да спестиш за други важни разходи. Ако опаковката е била нарушена по време на доставянето на поръчка, от eMAG предлагат върнатия продукт на доста изгодна цена. Това става в секцията „Разопаковани продукти“. Можеш да си купиш нещо и на кредит, ако ти е на оферта, както и да удължиш стандартната гаранция с една-две години. Ако търсиш хубав подарък, а не знаеш какво точно да вземеш, този сайт предлага и подаръчни ваучери на най-различни цени.

Ръстът на трафика през мобилни устройства и на онлайн плащанията е значителен, разкрива Marketplace директорът на „eMAG България“ Валентин Кунторов. Данни на компанията сочат, че средно месечно броят посещения на сайта е над 6 милиона. Красноречиви цифри…

Ozone.bg

Този български водещ играч в полето на онлайн търговия се занимава с продажба на стоки за забавление. Затова и основната му група клиенти е между 18-40 години. Започва през 2008 г. с компютърни игри и аксесоари – неслучайно е сред топ инвеститорите в електронни спортове в България. През 2013-а стартира продажби също на книги, филми и дрехи с доставки в цялата страна. Сега ще откриеш огромно разнообразие и на телевизори, монитори, лаптопи, мобилни устройства, компютри, настолни игри, пъзели, стоки за майките и децата.

Отстъпки до 30% има при промоции, а големи намаления ще уцелиш при стоки с нарушена при транспортиране опаковка. Всекидневно този онлайн магазин предлага нови продукти изгодно, а има и чат със специалист, ако ти трябва консултация. Категориите са разделени ясно и ще се ориентираш без проблем. Доставката е след имейл с уречена точна дата и е безплатна, но гледай да си коректен и да вземеш навреме пратката. (Иначе следващия път ще трябва да си плащаш.) В блога на Ozone.bg пък ще прочетеш интересна информация за най-новите филми, книги и музика.

След като купи веригата магазини за видеоигри Pulsar, целта за 2020 г. на компанията е повече от амбициозна: 50 млн. лв. приходи и допълнително разширение. Сегашният склад е 1500 кв.м, а новият ще е с площ 5000 кв.м, на няколко нива и с частична роботизация. Бясно развитие в онлайн търговия сегмента (55% ръст в извънредното положение), придобиване на физически магазини, роботизирани складове. Неслучайно вече наричат Ozone.bg „българския Amazon“. Българската платформа обаче иска нейната идентичност да остане свързана със забавлението, а не с всичкопродажбата. Затова и новите предлагани категории ще са спорт и занимания навън, както и електронните книги.

get.bg

Тази платформа за онлайн търговия с различни стоки за дома работи от 2000 г. и предлага продукти на множество марки. Специална зона има за онези с цена до 10 лв., а можеш и да се възползваш от велики промоции, отделени също в индивидуална категория. Битова техника, авто-мото аксесоари, стоки за дома и градината, за спорт, за децата, дрехи и аксесоари, бижута и часовници. Тук наистина има всичко.

След онлайн поръчка оператор се свързва с теб за потвърждение и уточняване на детайлите по доставката. Тя е от един до три дни и е до навсякъде в страната с цена 5 лв. (за София е 4 лв.). Вариант е и да поръчаш на изплащане, като кредитът между 100 и 10 000 лв. се одобрява до 15 минути след заявката. Връщането на закупена стока е в 14-дневен срок.

FashionDays.bg

Действащ от 2009 г., този онлайн магазин е специализиран в продажбата на всякакви стилове и марки дрехи, обувки и аксесоари. Оттук можеш да облечеш всеки член на семейството или пък, за да има какво да събличаш после, гаджето. Доставките са до всяка точка на България и безплатни при поръчка над 89 лв. с право на връщане до 30 дни.

На хоумпейджа секцията с дрехи е достъпна с бутон, при кликване на който се отваря богато меню. Оттам те заливат куп модели палта, панталони, тениски, сака, якета, пуловери, жилетки, ризи, бельо, чорапи и още. Имаш и вариант да потърсиш артикулите на конкретна марка по твой интерес. Допълнителен филтър ти помага да подбереш и по стил, цена, вид материал и още критерии, така че ориентацията ти да е лесна. Много полезни съвети и информация ще намериш и в блога на FashionDays.bg.

SportDepot.bg

Това е онлайн платформа на едноименната фирма, една от водещите в страната за спортни стоки и аксесоари. Тук откриваш широк набор от артикули за плувни, планински и други спортове, разделени в конкретни категории. Продуктите на водещи компании като Adidas, Nike, Puma и други са качени в каталога на сайта и е много лесно да навигираш и да се ориентираш вътре.

Доставката е за цялата страна и безплатна при онлайн пазаруване на дрехи, обувки и аксесоари за над 90 лв. При фитнес уреди минималната поръчка за транспортиране без пари до теб е 200 лв. Има и безплатен монтаж за определени марки, но за целта трябва да живееш в някой от по-големите български градове. Можеш също да провериш на сайта SportDepot.bg дали харесаният от теб продукт е наличен в близък до теб физически магазин. Като го купиш така, ще си спестиш евентуални пари от доставка. Има и промоция за безплатен трети продукт при покупка на два други – комбинирай се с приятел и облажи!

Remedium.bg

На онлайн магазин на аптеки Ремедиум намираш не само всякакви лекарства. Тук има също различни храни, хранителни добавки, хомеопатични средства, козметика и продукти за дома. Подредбата в категории на Remedium.bg е отлична с лесно и удобно разделение на продуктите.

С програма за лоялни клиенти трупаш точки за прием в клуб Ремедиум с клубна карта. Заявяваш я онлайн, ако си навършил 18 години, и може да я ползваш за заплащане с намаление на нови продукти. Доставките са за цялата страна и се извършват чрез куриерската фирма Speedy.

ЗА ФИНАЛ

Показахме ти пет от най-добрите български платформи за онлайн пазаруване. Вече можеш да ги разгледаш и да избереш какво да купиш за себе си и за приятелите и близките си. Трябва ти само сигурна и безопасна връзка, каквато ще получиш с GPON интернет от NetSurf. Ако още не си яхнал нашата вълна, вече ти е време.