Кой софтуер помага на днешния пишещ фрийлансър

В България думата фрийлансър вече навлезе в езика ни за определяне на човек, който упражнява свободна професия. Отличният интернет в нашата страна е причина все повече българи и чужденци да работят свободно тук, наслаждавайки се на това да не се обвързват дългосрочно с един работодател.

Тази свобода обаче носи със себе си и своите отговорности. Пишещият фрийлансър трябва да направи така, че сам да подсигури качеството на труда си. Това важи и за проучването, и за писането, и за редактирането, и за коригирането на текстовете му. Затова и всекидневно му е нужна помощта на точния софтуер за различните етапи на неговото творчество. Виж на какво да се опреш за улеснено и безгрешно създаване на съдържание.

ПОДХОДЯЩИЯТ СОФТУЕР ЗА ПИСАНЕ ЗА УСПЕШНИЯ ФРИЙЛАНСЪР

Ето два от най-добрите инструменти, за да си осигуриш писане без грешки, когато упражняваш тази от наличните свободни професии.

Microsoft word

Това е А-то и Б-то, когато се захванеш с писането на чернова. Microsoft word е прост, елегантен и с многобройни и разнообразни функции инструмент. Според проучвания един от всеки седем пишещи го използва и за личната, и за професионалната си работа. Това е заради наличната проверка на правописа, улесненото търсене за поправка и още куп козове. Плюс това ти дава възможността да запазиш word документа си в различни формати като PDF, XPS, RTF и т.н.

Notepad/Notepad+++

Notepad е друг отличен софтуер за пишещия фрийлансър. Той идва като текст редактор „по дифолт“ с Windows и е подходящ, когато не се изисква т.нар. rich formatting. В днешно време може да срещнеш осъвременената му версия на име Notepad +++, която работи с повече езици. С нейна помощ е възможно както да проверяваш правописа си, така и да улеснено да търсиш и поправяш части от текста.

НАЙ-ДОБРИЯТ СОФТУЕР ЗА ПИСАНЕ+РЕДАКТИРАНЕ ЗА ПИШЕЩИЯ ФРИЙЛАНСЪР

Изброените по-долу софтуери ще са ти от помощ най-вече в коректорската част от работата ти в писателската свободна професия.

PaperRater

Този онлайн туул не само предлага функции за редактиране и коригиране, а и оценява писането ти цялостно като речник, стил и т.н. Предлага ти и множество подсказки за това как да подобриш текста си за 100% безгрешност. С помощта на PaperRater пишещият фрийлансър ще може също така и да следи и своя напредък ден след ден. Ето как ще можеш да развиеш уменията си във времето, докато не достигнеш съвършенството си.

Grammarly

Може и да си добър писател, но ако допускаш граматически грешки, всичките ти усилия ще отидат на вятъра. Така просто ще създадеш много лошо впечатление за себе си и своята работа, с което може да си навредиш безвъзвратно. Все пак шансовете за получаване на задачи срещу заплащане не идват току-така и от въздуха. Всеки пишещ на свободна практика е длъжен да предостави безгрешен текст на своя работодател. Grammarly е безплатен инструмент, използван по целия свят и любим и на професионално, и на любителски пишещите хора.

SentenceCheckUp.com

Това е един от препоръчителните за всеки себеуважаващ се фрийлансър сайтове. С него можеш онлайн да проверяваш пунктуацията си и евентуално за глупави граматически и правописни грешки. С помощта на SentenceCheckUp.com ще можеш да подобриш лесно стила си, какъвто и да е той.

ПОДХОДЯЩИЯТ СОФТУЕР ЗА ОТБОРНА РАБОТА ЗА ПИШЕЩИЯ ФРИЙЛАНСЪР

Google Doc

За всеки пишещ със свободна професия Google Doc е основополагащ ресурс. Той е безплатен софтуер за споделяне на работата ти с множество хора и най-доброто при него е, че е наличен в Google Drive. В Google Docs има три възможности: редактиране, предлагане и просто наблюдаване. С помощта на този туул пишещите фрийлансъри могат леко и плавно да работят отборно. Функцията с предлагането позволява множество потребители да си сътрудничат за подобряването на съдържанието по дадена тема. Редактирането в реално време също е чудесен детайл.

ЧЕСТО ИЗПОЛЗВАН СОФТУЕР ЗА СНИМКИ ЗА УСПЕШНИЯ ФРИЙЛАНСЪР

Adobe Photoshop

Това е много полезен софтуер за всеки пишещ фрийлансър. Adobe Photoshop може да служи за различни цели. Сред тях са например редактиране на снимки, сливане на множество картинки, добавяне на специални ефекти, създаване на дизайн на уебстраница и рекламни банери и т.н.

Snipping tool

Като упражняващ свободна професия пишещ, понякога може да ти се наложи да правиш скрийншоти на какво ли не. Скрийншотите са важни, защото помагат на читателя да разбира по-добре текста. Snipping tool позволява да ги правиш с точната резолюция, а при това идва безплатно с Windows. С помощта на този туул ще можеш да скрийншотнеш даже и целия екран.

ЗА ФИНАЛ

За пишещ фрийлансър България вече предлага отлични възможности за работа. С изложените от нас софтуерни продукти ще имаш шанса да шлифоваш своето писане и да си конкурентоспособен на пазара. Остава ти само да вземеш скорострелен и непрекъсващ GPON оптичен интернет от NetSurf. Тогава вече ще си напълно готов да превземеш трона на пишещите със свободни професии.