Какво те очаква през месец октомври по каналите на MAX Sport?

Пореден месец, пълен с впечатляващи спортни събития. Навлизаме в студения дъждовно-есенен период и какво по-хубаво от това да седнем пред екрана и да се наслаждаваме на повишаващи адреналина спортни преживявания. Net Surf – лидерът в оптичния интернет и телевизия, остава верен на своите почитатели и през месец октомври отново ще можем да проследим по MAX Sport футболните събития в Серия А, Шампионска лига, дългоочаквания финал на южноамериканския континент, както и порция от спортове от всеки стил и за всеки вкус.

Футболни първенства през септември

Копа Либертадорес и Судамерикана: Финал – MAX Sport 3 и MAX Sport 2

Предстои ни да се насладим на трети пореден бразилски финал в най-престижния клубен турнир в Южна Америка, а именно Копа Либертадорес. Футболният клуб Атлетико Параненсe се изправя срещу Фламенго на еквадорска земя. Интересното е, че Фла за трети път в последните 4 години ще си оспорва трофея, след като през 2019-а надигра отбора на Ривър Плейт, а през миналата година отстъпи на Палмейрас. Бразилската самба е гарантирана, но кои ще я изтанцува с повече настроение? Разберете на 30-и октомври по MAX Sport 3.

Положението при Судамерикана също остава напечено. Сао Пауло и Индепендиенте дел Вале достигнаха до тъй желания финал. Въпросът е – кой от тях ще вдигне трофея от Копа Судамерикана. Ще има ли за втора поредна година бразилски шампион или еквадорците ще надделеят, повтаряйки успеха си от 2019-а? Очаквайте отговорa в прякото предаване от стадион „Естадио Марио Кемпес“ в събота, 1-и октомври, от 23:00 часа по MAX Sport 2.

 

Футбол – Серия А – MAX Sport 3                                       

Сезонът не стартира обещаващо за Интер и Рома в Серия А, нареждайки двата отбора на шеста и седма позиция. Двата тима ще се изправят един срещу друг на “Джузепе Меаца” в мач от осмия кръг. Нерадзурите нямат поражение от Рома от далечната 2017-та година. Кой ще грабне трите точки и ще успее да намери изход от кризата? Разберете на 1-и октомври, от 19:00 часа по MAX Sport 3.

Битките в Серия А продължават и още на 8-и октомври Ювентус и Милан ще премерят сили един срещу друг. Зебрите са един от двата отбора, които Милан не успя да победи по време на похода си към 19-а титла на Италия през последния сезон. Футболистите на Стефано Пиоли ще се опитат да се наложат в поредния епизод от интригуващия спортен дуел, за сметка на тези на Масимилиано Алегри, които нямат право на никакви грешки след слабия старт на кампанията. Радост за росонерите или емоции в бяло и черно, очаквайте развръзката на 8-и октомври, от 19:00 часа по MAX Sport 3.

Красивият Торино ще бъде разделен от битката на терена. Още на 15-и октомври Ювентус отново излиза на терена в мощен сблъсък с отборът на Валтер Мадзари. Настроението в двата лагера е в контраст, но имено подобни мачове са способни да преобърнат цял един сезон.           

Серия А и този месец не ни разочарова с битките, които предстоят. Затова грабвайте пуканките и сядайте пред екрана, а MAX Sport ще се погрижи за останаото.                                                                                                                                                                                                                        

Футбол – Ла Лига – MAX Sport 4

В средата на месеца ни предстои първото Ел Класико Реал Мадрид – Барселона. Мачът на мачовете в Ла Лига в Испания идва с обещание за мегасблъсък между два изключителни отбора. Шампионът Реал Мадрид стартира перфектно сезона, а Барселона с Роберт Левандовски на върха на атаката не подвежда почитателите на футбола, като им предоставя зрелищна и резултатна игра. Всички вече очакваме със затаен дъх старта на лютата битка, затова не пропускайте голямото футболно шоу на “Сантяго Бернабеу” в ефира на MAX Sport 4.

Седмица по-късно отборът на Реал Мадрит излиза отново на стадиона, но този пък в сблъсък със Севиля. Мачовете между двата отбора са изпълнени с огромен заряд, обрат и много голове. Въпреки че стартира крайно неубедително сезона в Ла Лига, андалусийци отново преследват високи цели. Въпросът е дали ще съберат сили, за да уязвят шампионите насред “Сантяго Бернабеу”.

Емоция и вдъхновение – това е Валенсия под ръководството на треньора Дженаро Гатузо. Тимът му отново празнува резултатни победи, но никой не си прави илюзии, че това ще се случи срещу мощния конкурент в лицето на Барселона. Каталунците излизат за четвърта поредна победа срещу “прилепите” на 29-и октомври, а ние се надяваме двата отбора да продължат високорезултатната тенденция в двубоите помежду си.

След като Севиля и Атлетико Мадрид не стартираха сезона по най-добрия възможен начин. Сега ще имат възможност да променят хода на събитията след паузата. За андалусийците двубоя с дюшекчиите може да се окаже от голяма важност. Статистиката показва, че тимът на Чоло няма успех в последните си 4 гостувания на стадиона „Рамон Санчес Писхуан”. Дали лошата традиция ще продължи, остава само да наблюдаваме дербито на 7-ия кръг от 19:30 часа на 1-и октомври, по MAX Sport 4.

Очертава се през този сезон Атлетик Билбао и Атлетико Мадрид да бъдат преки конкуренти, но това не е изненада, тъй като историческата нишка винаги ще свързва двата червено-бели отбора. Завръщането на Ернесто Валверде на скамейката изстреля високо баските “лъвове”, които обещават да създадат сериозни проблеми на Чоло и неговите футболисти.

Гледайте цялата футболна сага в Ла Лига през октомври само по MAX Sport 4, защото зрелището е гарантирано.

Шампионска лига: Групова фаза, Първи и Втори кръг – MAX Sport

Поредната загуба от баварците разваля добрия старт на сезона за Барселона. Следващият съперник на Барса в УЕФА Шампионска лига не спира да разочарова. Интер ще търси задължителен успех на „Джузепе Меаца“, за да продължи да мечтае за следващата фаза. Въпреки че нерадзурите ще си върнат Ромелу Лукаку след паузата на националния отбор и белгийският нападател ще бъде голямото „подсилване“ на италианците, за да се опита да подобри началото на сезона си, вероятно няма да разчитат на Марсело Брозович за двата мача в груповата фаза на Шампионската лига срещу тима на Барселона. Не пропускайте супер сблъсъка във вторник, 4-и октомври, от 22:00 часа, само по MAX Sport 3.

В същото време отборът на Ливърпул е далеч от мечтания старт на сезона, но лошите резултати постепенно се забравят. В третия кръг от групите на УЕФА Шампионска лига на „Анфийлд“  пристига тимът на Глазгоу Рейджърс. Ще се преврънат ли шотландците в поредната жертва на машината на Клоп, или пък ще видим разочарование? Отговорът във вторник, 4-и октомври, от 22 часа по MAX Sport 4.

Планът УЕФА “Шампионска лига” не се развива добре за Челси и сините стартираха с доста трудности в турнира. С нов треньор и нови надежди се отправят англичаните към стадиона “Сан Сиро”, където ги очаква Милан. На 11-и октомври ще настъпи времето за директен спор за първoто място в група Е, в който Милан и Челси ще докажат кой е по-подготвен.

В края на месеца битките продължават с пълни сили, като на 25-и септември се подгответе за два мощни сблъсъка между Дортмунд – Манчестър Сити и Реал Мадрид – Лайпциг. Тимът на Дортмунд беше толкова близо до това да победи Манчестър Сити на „Етихад“, макар в крайна сметка да се прибра у дома с празни ръце, което само подчертава силата на отбора на Пеп Гуардиола, който изглежда способен да спечели всеки един двубой, без значение от неговия развой. Лайпциг пък не започна добре сезона и трудностите на тима в УЕФА Шампионска лига са очевидни. Сега отборът приема Реал Мадрид, който направи безупречен старт на кампанията на всички фронтове. Няма причина зрителите да очакват Белия балет да намали темпото, но дали германците няма да надигнат глава точно срещу Краля на Европа?

Футбол – Лига Европа –  MAX Sport 3                                            

Лудогорец изигра интригуващ двубой в Испания срещу един от челните тимове в Ла Лига. И макар да загуби с е 1 точка при резултат 2:3, нашите орли показаха, че тази година се завръщат към стабилността в евротурнирите. Това впечатление може да бъде затвърдено в ответния двубой с тима на Бетис, който ще може да наблюдавате пряко на 27-и октомври по MAX Sport 3.

 Баскетбол – Евролига и Еврокупа – MAX Sport

Стартът на сезона през месец октомври в Евролигата ще бъде даден от два класически отбора. В стадион „ОАКА“ Панатинайкос приема Реал Мадрид в сблъсък на тимове . “Детелините” записаха един от най-разочароващите си сезони в европейския елит през миналия сезон, а тимът на Флорентино Перес остана на едно притежание от трофея и имаше бурно лято с привличане на нови звезди и смяна на треньор. Не пропускайте откриващия мач за сезона в Евролигата, на 6-и октомври от 21:00 часа.

След най-добрия сезон в кариерата си Александър Везенков стартира новия сезон срещу бившия си тим Барселона. Олимпиакос се изправи срещу каталунците в борбата за бронза в Евролигата през миналата кампания, а българския национал заяви, че тази година иска на всяка цена да спечели турнира. Барса обаче направи много сериозна селекция именно в тази посока, като сега двата тима гледат напред към победата. Насладете се на баскетболната среща между Олимпиакос и Барселона от 21:30 в петък, 7-и октомври.

Още във втортата седмица от Евролигата ще се забавляваме, гледайки Ел Класико. И Барселона, и Реал Мадрид добавиха много нови попълнения в своите тимове през това лято като Томаш Саторански, Ян Весели, Марио Хезоня и Джанан Муса. Не пропускайте най-голямото съперничество на стария континент в баскетболната му версия на 13-и октомври, по Макс Спорт.

Миналогодишният финалист Бурсаспор ще се изправи срещу фаворита в Еврокупата Ховентуд. Приказката на турския тим през миналия сезон започна именно срещу каталунците, които сега ще потърсят своя реванш. От другата страна на първенството един от сериозните фаворити, Будучност, ще премери сили срещу Промитеас. Тимът от Подгорица отново е със солидна селекция, но гръцката школа никога не е за подценяване, затова несъмнено се подгответе за много кошове.

Очаквайте поредните страхотни двубои от втория по сила континентален турнир, съответно на е на 19-и октомври и 25-и октомври, по MAX Sport.

Волейбол по MAX Sport

В последния си мач от група C на Световното първенство волейбол за жени, България излиза срещу още един съперник, срещу който ще търси задължителен успех, а именно Казахстан. Отбор, който разпределителката Лора Китипова познава добре, тъй като ще продължи кариерата си на клубно ниво именно в тази страна. Ще бъде ли достатъчно това за успеха, ще разберем от 14:00 часа на 1-и октомври, по MAX Sport 1.

Наскар по MAX Sport

“Таладега” е най-голямото и най-бързото трасе в света и НАСКАР се завръща отново там за второто състезание през този сезон. В първата надпревара Рос Частейн се окичи с победата и сега се надява на нов триумф. Неговите съперници също искат да спечелят, за да си осигурят място в следващата фаза от плейофите. Не пропускайте суперспийдуей надпреварата в Алабама, на 2-и октомври, по MAX Sport 1.

Мото: Гран при по MAX Sport

Филип Айлънд не е огласян от рева но мотоциклетите в последните две години, но емблематичното трасе в Австралия отново се завръща в календара на мотоспорта. Трите от последните пет надпревари бяха спечелени от Марк Маркес, но сега е време и новите звезди да се борят за победата. Битката за титлата все повече се заплита, а успехът може да промени баланса на силите и класирането. Не пропускайте Гран При на Австралия от Филип Айланд в Мото Джи Пи в неделя, 16-и октомври, по MAX Sport 1.

Голф по MAX Sport

Иберийският суинг в DP World tour продължава с Адулисия мастерс. Легендарното игрище „Реал Валдерама“ отново ще домакинства в надпреварата. Първото издание на турнира през 2017-а година бе спечелено от Серхио Гарсия, а миналата година купата вдигна Мат Фицпатрик. Кой е следващият, който ще грабне победата? Разберете от 13-и октомври, по MAX Sport.

UFC (Ultimate Fighting Championship) по MAX Sport

През месец октомври два шампионски пояса ще бъдат заложени на UFC 280. Чарлс Оливейра ще се опита да си върне титлата в лека категория, която загуби на кантара. Срещу него се изправя наследникът на Нурмагомедов, Ислам Махачев. Руската машина, като един от големите звезди на UFC в лека категория, продължава към следването на целта си, а именно титлата в тази дивизия на най-известната ММА верига в света. Същата вечер Алджамейн Стърлинг го очаква бивши шампион Ти Джей Дилашоу. Бъдете готови за грандиозно шоу на 22-и октомври, по MAX Sport 2.

 ЗА ФИНАЛ

Футболни финали на Копалибертадорес и Судамерикана, съпроводени с първенства на Стария континент, волейболни срещи, Nascar Cup, мощни UFC битки и сензационни спортни моменти. В общи линии е трудно да се изброят всички събития в богатата програма през месец октомври, затова не се колебай и грабни от нас пакета с каналите на MAX Sport, с които ще имаш възможността да се насладиш на невероятно спортно съдържание, предоставено от нашата интерактивна телевизия и оптичен интернет.