Каква цена на Биткойн Кеш се чака през 2021 година

Бумът на новите технологии и по-специално на интернет доведе до още по-голям растеж на популярността на криптовалутите. Най-популярната от тях несъмнено е Биткойн, която отбеляза огромен ръст преди няколко години, но той не спира и днес. Ако искаш да научиш каква е прогнозната за 2021 г. цена на Биткойн Кеш – нейното производно, прочети този текст. Направи го и ако просто искаш да научиш нещо повече по тази все по-актуална тема. Така де, не искаш да се излагаш, когато се отвори дума в разговор с вашите, приятелите или особено с гаджето.

МАЛКО ИСТОРИЯ ОТНОСНО ЦЕНА НА БИТКОЙН КЕШ

Биткойн Кеш се появява през втората половина на 2017 г. след значителното нарастване на популярността на криптовалутите. Идеята зад него е да олекоти теглото, тегнещо над главната валута – Биткойн. Размерът на т.нар. блокчейн („счетоводната книга“) расте, а с него и стойността. При създаването си твърдото разклоняване е едва 1МВ, а после достига до 32МВ. Това води до добавянето на протоколи за сигурност, което е от огромно значение за ръста на популярността на Биткойн Кеш. Следователно и до появата на повече миньори и защитата на данните по най-добрия възможен начин.

При пускането на тази криптовалута нейната стойност е около 200 долара. Само за четири седмици съществуване обаче достига до около 500, а след три месеца и до изумителните около 1000. Ако си мислиш обаче, че тази цифра е главозамайваща, ще ти кажем, че в края на 2017 г. вече говорим за 4355 долара! Това е най-високата цена на Биткойн Кеш изобщо и до днес.

След този умопомрачителен ръст следва рязък спад и около година след пика на стойността се стига до най-ниското ниво. През ноември 2018 г. цената пада до едва 75 долара. Следващата година се удвоява и остава така в рамките на няколко месеца. Следват някои възходи и падения, докато в началото на настоящата 2021 г. се стига до цена от 234 долара.

КОИ ФАКТОРИ ОБУСЛАВЯТ ЦЕНАТА НА КРИПТОВАЛУТИТЕ

Кое може да влияе на стойността на криптовалутите? Има безброй фактори, способстващи промените, например нарушаване на сигурността. Това във времето е водело до загуба на средства при някои хора. Откакто обаче се прави ъпдейт на протоколите за сигурност, проблемите спират. И не само това: ъпдейтват се и други протоколи, което довежда до по-бързи транзакции и комуникации. Забелязва се значителен ръст в търгуването на валутата, както и на нейната стойност. Ако теб те интересува някое конкретно местенце, където да направиш сделка на добра цена на Биткойн Кеш, виж ТУК.

ПРОГНОЗНА ЦЕНА НА БИТКОЙН КЕШ ЗА 2021 ГОДИНА

Различните източници прогнозират различна цена на Биткойн Кеш за 2021 година, но има едно общо кратно между всички тях. То е, че стойността на тази криптовалута ще бележи само и единствено ръст. Въпросът е единствено и само в каква точно степен.

Прогнозата на Trading Beasts

Един от авторитетните трейдинг портали – Trading Beasts, прогнозира, че ръстът ще е малък и устойчив. По-дългосрочните виждания са, че този растеж ще продължи. Точната очаквана стойност е достигане до 500 долара до края на 2021 година.

Прогнозната цена на Биткойн Кеш според Digital Point

Предвижданията на Digital Point са за бавен и също устойчив растеж на очакваната цена на Биткойн Кеш. Те се основават на нарасналата популярност на тази криптовалута на пазара. До края на 2021 г. и тук очакват достигане на стойност около 500 долара. Има прогноза и за 2025 г. – тогава се очаква цената да е около 1000 долара.

Прогнозната цена на Биткойн Кеш според Wallet Investor

Друг портал с високо реноме – Wallet Investor, предвижда постепенен спад през пролетта, лятото и есента на тази година. До края на 2021-ва обаче ще дойде ръст. В следващите четири години тези тенденции ще се запазят, с големи амплитуди в стойността. Говорим за наистина широки граници – от 100 до 1000 долара.

Прогнозата на Long Forecast

Long Forecast са сред малцинството прогнозиращи, които очакват неособено висока цена на Биткойн Кеш. Според тях тя ще достигне до „само“ 300 долара до края на 2023 година. Не бива да пропускаме обаче да ти уточним, че и те предвиждат устойчив ръст, макар и бавен.

ЗА ФИНАЛ

След като знаеш всичко по-важно за прогнозираната цена на Биткойн Кеш за 2021 г., че и отвъд, можеш да действаш. Имаш предначертана карта дори чак до 2025-а, за да си още по-спокоен. Тогава се очаква, заради следването на тенденцията за устойчив растеж, цената да достигне рекордната си. Т.е. онази, която видяхме още в първите дни на съществуванието на тази криптовалута. Гарантите за това са нейната стабилност и повишената сигурност на протоколите.

Остава ти само да ползваш стабилен, непрекъсваем и безкрайно сигурен оптичен интернет от NetSurf и ще си напълно подкован. Просто все още не може да се мине без нет за някои дейности, например блокчейн транзакция, така че вземи най-неуязвимия.