Премиерните топ HBO филми и сериали април 2021

Пролетта дойде, а с нея и премиерните HBO филми и сериали за април 2021 г., за да си зареден с велика телевизия. Чък Норис, Батман на Нолан, Полицейската академия, младите Том Круз и Еди Нортън и още, и още… Вече отлично знаеш, че ние от NetSurf винаги ти предлагаме най-доброто за гледане от богатия списък на тази ТВ мрежа. Ти само не спирай да следиш нашия блог и да си грабваш пакета.

Затова седни и разгледай в дълбочина априлския каталог на HBO, после остава да се заемеш с дистанционното. Да започваме!

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO ФИЛМИ ЗА АПРИЛ 2021

„Черният рицар: Възраждане“ (2012, премиера на 17 април)

Кристофър Нолан оставя далеч назад оптимистичните ранни времена на жанра за супергероя с тази лента. Вместо това режисьорът ни пренася в обвито в мрак апокалиптично бъдеще, което изглежда тревожно близко до нашето настояще. Готам е залят от боклуци (в пряк и преносен смисъл), терор и класови битки, а инфраструктурата му тъне в разруха. Това принуждава Брус Уейн (Крисчън Бейл) след години в сянка да излезе за двубой с бездушен злодей, мощен колкото него. Том Харди, Гари Олдман, Морган Фрийман, Джоузеф Гордън-Левит и достолепният Майкъл Кейн допълват блестящия актьорски състав.

„Полицейска академия“ 2-6 плюс „Мисия в Москва“ (1985-1994, премиера на 1 април)

Ако те гони носталгията по сладките дни на VHS треската, ще получиш най-доброто лекарство от HBO. То всъщност е двойно, но второто ще е следващото в списъка ни. Филмите от „Полицейска академия“ бяха неизменно присъствие на всяко видеопарти в квартала в края на 1980-те и началото на 1990-те. Разноликите герои и техните премеждия можеш, и трябва, да проследиш от 1 април. Сред премиерните филми от поредицата няма да е първата от 1984 година. Всички останали чак до мисията в Москва обаче са там. Когато оглеждаш листата с HBO филми и сериали за април, поредицата за шантавите полицаи е задължителна!

„Изчезнал по време на акция“ 1 и 2 (1985 и 1986, премиера на 1 април)

Чък Норис. Да, толкова е просто. Ето го и второто лекарство за носталгията по славните VHS времена – два филма от трилогията „Изчезнал по време на акция“. Героят на Норис е не най-дълбокият в историята на киното, но един от предизвикващите най-голяма подкрепа у зрителя. Той е спасителят, той връща всичко на правилното му място. Класически екшън, пропит с битки, куршуми и експлозии на корем. Темата на филма може и да третира въпроса с липсващите по време на акция, но тук акцията, разбирай действието, никога не липсва.

„Първичен страх“ (1996, премиера на 1 април)

Най-добрите криминални романи и филми не са за това кой и защо го е сторил. Те са за това как се чувстват образите относно стореното. „Първичен страх“ като филм и като роман (на Уилям Дийл) стои именно на това ниво. Ще бъдеш вкаран в лабиринт от детайли в историята, които ще разкрият постепенно най-тъмните кътчета в идентичността на героите. А дори и в твоята…

Ричард Гиър е в ролята на адвоката Мартин Вейл, който ще защитава обвиняемо за убийството на чикагски архиепископ момче. Той се доближава до най-добрите си представяния досега като в „Райски дни“, „Американски жиголо“ и „Господин Джоунс“. Момчето пък е изиграно (буквално) дяволски добре от младия Едуард Нортън, правещ завършека на филма смразяващ кръвта. Всичко това превръща „Първичен страх“ в един от онези HBO филми и сериали за април, които нямаш право да изпускаш.

„Рисков бизнес“ (1983, премиера на 1 април)

Героят на Том Круз тук прилича немалко на този на Дъстин Хофман в „Абсолвентът“, а и между двата филма може да се начертае паралел. „Рисков бизнес“ е филм за дълбоката юношеска вина, за това колко е объркано да си момче тийнейджър в свят, подчинен на материалното. Той е проникновена комедия, изпълнена с емоционална болка; сатира на популярни и мистериозни мании като алчността, потайността, вината и похотта. Лентата на Пол Брикман показва какво наистина се крие зад затворената врата на Американската мечта. И все пак го прави през искрен смях, пък и Ребека Де Морни е запленяваща.

„Воините“ – режисьорска версия (1979, премиера на 1 април)

„Воините“ на Уолтър Хил се превърна с времето в класика и сега можеш да й се насладиш в режисьорската версия. Тази стилизирана сатира на мъжкото насилие изглежда много особено. От една страна показва битките на улични банди в реален град между реални хора, от друга изглежда като балетна хореография. Едва ли самият Хил е искал да ни кара да приемаме видяното като действителност и същевременно посланията са напълно истински. „Воините“ е един от онези HBO филми и сериали за април, които дълго време ще те дърпат обратно към тях.

„Тед“ – нецензурирана версия (2012, премиера на 3 април)

Това е най-мръсният филм за плюшени мечета, които някога си срещал, особено в предлаганата сега нецензурирана версия. Не само от предложенията в нашия блог, а въобще. Сагата на Сет МакФарлан за надскачащата всяка реалност дружба между мече и 35-годишно непораснало дете си струва гледането. „Тед“ е филм за жаждата на всеки човек да има истински приятел и да бъде оценен по достойнство, ако ще и да няма особени достойнства. Диалогът крие цялата забава в лентата, както и градежът на комизма – силно умение на МакФарлан. Специално мъжете ще видят доста привлекателни неща във филма и най-вече, естествено, Мила Кунис.

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO СЕРИАЛИ ЗА АПРИЛ 2021

„The Nevers“ (2021, премиера на 11 април)

Епична научнофантастична драма за група жени от Викторианската епоха с необичайни способности и мисия, която може да промени света. Ако ти се струва странно, има защо, но пък е и любопитно да го видим.

„Mare of Easttown“ (2021, премиера на 18 април)

В тази лимитирана поредица фокусът е върху жена следовател в малък град в щата Пенсилвания. Тя разследва местен случай на убийство, докато същевременно се опитва да опази живота си от пълен разпад. На пръв поглед няма нищо особено оригинално, но самото присъствие на Кейт Уинслет в главната роля обещава много.

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO ФИЛМИ ЗА АПРИЛ 2021 – ДОКУМЕНТАЛНИ

„Exterminate All The Brutes“ (2021, премиера на 7 април)

Раул Пек прави великолепен телевизионен прочит на едноименната хитова книга на Свен Линдквист в документалния филм от четири части. Той премахва границите на жанра, предлагайки задълбочено изследване на експлоататорския и геноциден аспект на европейския колониализъм от Африка до Америките. Ако искаш да споделиш неговото пътешествие към някои от най-мрачните страници в историята на човечеството, не пропускай! Това е несъмнено един от хитовите премиерни HBO филми и сериали за април 2021.

ЗА ФИНАЛ

Имаш доста за гледане, особено филми, така че си улесни живота. Няма защо сам да си правиш огромен списък от заглавия и бележки, след като можеш направо да букмаркнеш този текст. След това само зареди препоръчаните от нас топ премиерни HBO филми и сериали април 2021. Не се подлъгвай по постоянно променящите се нареждания на властите и играй на сигурно, като си останеш вкъщи. Забавата и там няма да ти избяга.

Ето защо, ако още не си взел HBO към пакета си за телевизия от NetSurf, спри да отлагаш! Иначе Чък Норис ще те намери и ще те накара, след като спаси бойните си другари от Виетнам. Шегуваме се де… или пък не съвсем…