Как да спестиш пари при покупка на смартфон

Животът със смартфон днес е вече напълно естествен, както е и с въздуха, водата и електричеството. Просто в нашето съвремие интернет свързаността промени изцяло начина, по който работим, пазаруваме и се забавляваме. Куп производители са вече напълно наясно колко отчаяна е нуждата ни от смартфон и се надпреварват с пускането на все по-нови технологии.

Ето защо нищо чудно да си един от онези, които при всяко пускане на нов модел се чудят дали да не го купят. Ако си, тогава ни позволи да ти покажем четири начина да спестиш пари при покупка на евтин и качествен смартфон.

1. ИЗПОЛЗВАЙ ПРОМОКОДОВЕ И ОТСТЪПКИ ЗА ПОКУПКА НА СМАРТФОН

Добър подход при търсенето на нов смартфон е да провериш офертите на мобилния си оператор. Тези компании често предлагат пакети, с които да обединиш закупуването на нов мобилен план и на нов апарат. Ако обаче още цената ти се струва височка, се огледай за промокодове и отстъпки. Положителна новина е, че нерядко те са налични и помагат да спестяваш. Нищо чудно по този начин да се сдобиеш с доста качествен смартфон до 400 лв.

2. ИЗБЯГВАЙ НАЙ-НОВИТЕ МОДЕЛИ СМАРТФОН

Намаление на цените на най-новите модели iPhone или Android може също да има в този смисъл. В случай че търсиш бюджетно решение смартфон обаче, по-добре да се насочиш другаде. Дори и промокод и брутална отстъпка няма да ти помогнат. Просто купуването на последния модел, изригнал на пазара, те обрича на фалит.

Затова нашият съвет е, колкото и да се изкушаваш, да се въздържиш и да изчакаш няколко седмици или дори месеца. Тогава цената обичайно спада, защото производителите разчитат на зарибените си топ фенове да се изръсят здраво още при пускането.

Друг хитър момент е да изчакаш появата на най-новите модели и да си купиш предходните. Този метод ти гарантира покупка на супер качество смартфон на значително занижена цена. Е, няма да си най-вървежният в компанията, но ще си може би най-умният, а това все още значи нещо. Да плащаш премиум цена за апарат, който съвсем скоро ще бъде изместен от още по-джиджан, е напълно излишно. Новите технологии днес се променят с часове и няма нужда да си вечно в надпревара с тях.

3. ПРОДАЙ СИ СТАРИЯ СМАРТФОН ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА НОВИЯ

Старият ти смартфон може би прахолясва в някой шкаф, останал прелъстен и изоставен след покупката на новия и по-лъскав модел. Няма обаче нужда той да стои неизползваем, когато можеш да помогнеш другиму да има хубав модел за добри пари. Същевременно с това и да си помогнеш да финансираш своята собствена покупка на нов апарат.

Макар и стар, твоят смартфон вероятно все още има висока стойност. Това важи с особена сила за случаите, когато си се грижел добре за него. Ако го продадеш изгодно, накрая може нетно покупката ти да е излязла доста тънко. Нищо чудно да се сдобиеш с нов модел качествен смартфон до 400 лв. Това си е отлична сделка, откъдето и да го погледнеш.

Стъпките да си продадеш смартфона в специализиран уебсайт

1: опиши марката и модела на апарата си

2: избери какъв тип сделка предпочиташ

3: изпрати стария си смартфон на ритейлъра

4: получи парите си от транзакцията

4. КУПИ СИ ВТОРА РЪКА СМАРТФОН

Купуването на използван смартфон може и да не е най-лошата идея на света. (Особено ако търсиш евтин смартфон за дете.) Така де, знаем как генерално гледат хората, особено младите, на вещите втора ръка. Добре обгрижван смартфон обаче може да има още дълъг живот пред себе си, макар цената му да е по-ниска.

Все пак, колкото и добра да е идеята, не е зле да огледаш добре пазара. Не се впускай направо към първия появил се пред очите ти апарат.

Също така провери дали харесаното от теб устройство е съвместимо с дадената ти от мобилния оператор SIM карта. Ако направиш грешката да купиш несъвместим апарат, може да ти се наложи да платиш горница, за да ти го отключат.

Чети онлайн ревюта

Не забравяй и да влезеш в контакт с продавача по всякакви въпроси, които те вълнуват. Попитай го за каквито и да било увреждания или счупвания по устройството. В добавка към това, винаги чети онлайн ревюта за продавача. Не ти се ще да попаднеш на схемаджия, нали така?!

Освен отзиви от купувачи, прочети онлайн ревюта и за смартфона, който си набелязал за покупка. Потърси най-добрите Android-и на пазара, за да си помогнеш във вземането на най-точното решение. В случай че пък си фен на iPhone, разгледай ревюта на различни мобилни устройства на Apple. Комбинирането на онлайн отзиви за продавача и набелязания апарат със сигурност ще ти е от полза за точната покупка. И няма да даваш грешни пари.

ЗА ФИНАЛ

Без интернет и смартфон животът днес е почти невъзможен, особено ако си от младите телом и духом. Ние от NetSurf обаче знаем, че не всеки може да извади високите суми за най-новите модели апарати. Затова и се надяваме четирите начина, които ти показахме, да ти помогнат да се сдобиеш с желания смартфон на оптимална цена. Действай и няма нужда да ни благодариш – ние сме винаги насреща.