Как да декорираш своя хоум офис интериор

В ерата на интернет дистанционната работа, декорирането на твоя хоум офис интериор е от огромна важност за плодотворния ти труд. Отвъд чистата функционалност, то може да направи чудеса за събуждането на твоята изобретателност и творчески дух. Дизайнерските идеи са в състояние да претворят твоето домашно работно пространство и да помогнат да се трудиш по-леко и плавно.

Цветовете, мебелите, аксесоарите, растенията – на тези и още начини да освежиш интериора в домашния си офис ще обърнем внимание тук. Ние в NetSurf знаем някои полезни трикове и на драго сърце ще ти ги споделим. Като на верен приятел.

СЛОЖИ ГОЛЯМО ОГЛЕДАЛО ЗА ПОВЕЧЕ СВЕТЛИНА И ПРОСТРАНСТВО

Поставянето на огледало или огледала винаги е било отличен начин да увеличиш светлината. Също така и да се създаде илюзия за повече пространство в интериора. Огледалните повърхности отразяват цялата възможна естествена светлина, влизаща отвън. С особена сила това важи, ако са сложени на стената срещу прозореца. По този начин ще ти е много по-лесно да работиш максимално дълго време, без да си напрягаш очите.

Избери огледалото за домашния си офис според цялостната стилистика на твоето жилище. Недей да слагаш модерно, ако мебелировката е в класически стил, и обратното.

ЗАЛОЖИ НА ВДЪХВАЩИ ЖИВЕЦ АКСЕСОАРИ

За да не влиза бързо мозъкът ти от творчески към режим „напълно забил“, този ход е от огромна важност. Колкото са по-дръзки като форма и цветове аксесоарите, толкова повече време ще си настроен на фантазьорска вълна. Така ще си по-готов да измислиш гениален ход, с който да решиш всяка поставена пред теб задача. Дори и най-досадната.

Разноцветни чашки, поставки, кутии, органайзери и всякакви подобни офис аксесоари ще раздвижат ума ти и ще го пазят от скуката. Ако стените са ти бели, това важи още повече. Този е несъмнено един от ключовете, когато искаш да имаш плодотворен хоум офис интериор. Дървените аксесоари пък ще придадат по-уютна и арт нотка.

СТЕНИТЕ НЕ СА МЪРТВИ, А ОРЪЖИЕ ЗА КРАСИВ ХОУМ ОФИС ИНТЕРИОР

Стените оставят твърде много празно пространство, за да ги оставиш да живеят така непълноценни. Виж три начина как да ги направиш част от фантастичен хоум офис интериор и да се вдъхновяваш неспирно.

Създай галерия на стената

Отчасти домашен офис, отчасти арт галерия. Това можеш да получиш, ако накачиш стената пред бюрото си с произведения на изкуството. За съвършен ефект, нека рамките са в различни размери и форми. Този творчески хаос ще те накара да си още по-изобретателен в задачите си.

Едната стена боядисай в по-дръзки тонове

За да бъде по-разчупен твоят хоум офис интериор, боядисването на една от стените в дръзки цветове ще направи чудеса. Масленозеленото и по-тъмното морскосиньо например са великолепни варианти. Със сигурност обаче трябва да съобразиш това с тоналността на твоите аксесоари, за да не стане положението крещящо.

Скеч боята за писане и рисуване е идеален ход

Какво по-куул офис хрумване за дома от това да можеш да си драскаш спокойно на стената?! Боядисай тази пред бюрото ти със специална скеч боя и на воля си отбелязвай идеите с маркер. После ще триеш без проблеми и наново ще пишеш или рисуваш върху предишните драсканици.

Така на стената ще може да си водиш и списък със задачите за деня и ги отмахваш след завършване. Да не говорим и че ако имаш деца, ще се забавляваш много с тях пред стената за рисуване. След като свършиш работа де – все пак трябва сметки да се плащат…

НЕ ЗАБРАВЯЙ ЗА РАСТЕНИЯТА КАТО ХОУМ ОФИС ИНТЕРИОР

Майката природа си знае работата и ти предлага множество спомагателни варианти да съживиш своя хоум офис интериор. Разпръсни растения – естествени или изкуствени, из цялата стая по пода, шкафове или лавици. Особено т.нар. сукуленти от семейства кактусови, алое, агаве и прочее са силно подходящи.

Можеш да извлечеш полза от растенията не само като цвят, живец и красота, а и за здравето си. Някои от тях могат и да пречистват въздуха, което при дълго заседяване у дома е твърде важно качество. Сред тези стайни растения са папрат, бръшлян, алое вера, цвете паяк, змийско растение, бамбукова / тръстикова палма и фикус бенджамин. Те дифузират токсични химикали като формалдехид, бензол, бензен и трихлоротилен. Освен това не изискват особени грижи, а и са много красиви. Въобще, само печелиш с тях! Ако знаеш английски и искаш да научиш повече, виж един много полезен текст по темата ТУК.

СМЕСИ ТОПЛИ И СТУДЕНИ ТОНОВЕ ПРИ СТОЛА И БЮРОТО

Ако заложиш на класическо бяло офис бюро, можеш да добавиш интересен нюанс с по-топъл цвят стол. Това ще вдъхне живот на пространството, особено ако също с топли цветове са кошовете, рисунките и аксесоарите около бюрото.

СЪЧЕТАЙ УМЕЛО КИЛИМА И ПЕРДЕТАТА ЗА ЦВЕТЕН ХОУМ ОФИС ИНТЕРИОР

В случай че си избрал стените ти да бъдат бели, имаш и още варианти да оцветиш своя хоум офис интериор. Просто съчетай тоновете на килима и пердетата и ще усетиш моментално прилив на живот в стаята. После можеш да добавиш и аксесоари с подобна тоналност за пълен ефект.

ЗА ФИНАЛ

Последното нещо, но не по значение, на което ще акцентираме, е фундаментално важно за всяка вършена работа от вкъщи онлайн. Всичката красота и функционалност на твоя хоум офис интериор няма да ти помогнат, ако нямаш супер нет. За да не ти прекъсва трудовият процес, вземи непрекъсваем и свръзхвуков GPON оптичен интернет от NetSurf. С 5 GHz оптичен рутер ще работиш съвсем плавно дори и в час пик за трафика. Никакви стени няма да спират сигнала и няма да се спъваш в кабели.

Въобще, с нашия нет и нашите съвети за твоя хоум офис интериор ще си служителят на месеца… Какво ти на месеца – направо на годината!