Изневяра ли е да гледаш ТВ за възрастни без партньора си

Въпросът дали гледането на телевизия за възрастни без партньора ти се брои за изневяра винаги трябва да бъде следван от друг въпрос: от кого? Няма универсално разбиране по въпроса кое представлява измяна. Порнографията обаче може би е най-разделяща мненията. Едни я смятат за огромно предателство към партньора, а други я имат за безобидна и дори за възможен помощник за освежаването на връзката.

И двете гледни точки могат да бъдат поравно правилни при точните двойки в точните обстоятелства. Най-същественото в случая е и двамата обвързани да имат сходни виждания за гледането на телевизия за възрастни и да бъдат поставени ясни рамки за всекиго от тях. Нека се има предвид, че порнографията начертава границата между това да се възбудиш от човек извън връзката и да имаш сексуални отношения с него.

Нека разгледаме и двете тези поотделно.

ЗАЩО ГЛЕДАНЕТО НА ТЕЛЕВИЗИЯ ЗА ВЪЗРАСТНИ Е ИЗНЕВЯРА

Защото нарушава обети

Бракът или съвместното съжителство под един покрив с децата предполага сексуално обричане докрай на твоя партньор. Никакви странични помисли като идващите при гледане на телевизия за възрастни. В крайна сметка именно това е смисълът на съюза с любимия – да постигнете пълно единение и да забравите всички останали.

Защото е контакт с дигитална проститутка

Може да се твърди, че порно звездата, на която си се насладил/-а в изгледано порно, проституира. Цялата индустрия е изградена от огромна мрежа от такива актьори, които извършват една и съща дейност. Когато избираш какво съдържание от телевизия за възрастни да гледаш, ти все едно си в публичен дом. Вътре на своя воля решаваш с каква жена или мъж да си доставиш удоволствие, реално си си платил за това и утоляваш животинския си нагон.

Точно затова и възползването от съвременната порно индустрия е изневяра – защото падаш в плен на дигитална проституция. А ходенето на проститутка е отвсякъде измяна на любимия човек. Дори и скрито зад воала на пиксели и псевдокино, гледането на телевизия за възрастни не е крачка към вярност. Напротив – води към откъсване от нея.

Защото е предаване пред изкушението

Когато човек се обвърже с другиго, обичайно очаква съвместният живот да протече в дух на моногамия. Да, светът днес е препълнен със изкушения от сексуален характер на всяка крачка и зад всеки ъгъл. Да, всички знаем, че партньорът ни също е изпълнен с хормони и се чувства привлечен от преминаващи през живота му хора. И все пак очакваш ти да си фокусът на неговата сексуална енергия, внимание и отдаденост. Когато той прибегне до еротична стимулация чрез съдържанието на телевизия за възрастни, къде оставаш ти? И не отваря ли това вратата към прелюбодеянието?

Защото само единият от партньорите го прави

В най-честите случаи единият от партньорите редовно гледа порно и това оставя другия да се чувства, сякаш му изневеряват. Също като при афера, при пускането на телевизия за възрастни човек изпитва силен порив на адреналин от очакваното ново и интензивно изживяване с нов обект на страстта.

Според клинични психолози задоволяването чрез порнографско съдържание при единия партньор може да доведе до отчаяние у другия. То се поражда от това, че пренебрегнатият чувства, че не може да сравни доставяното от себе си удоволствие с доставяното от порното. Така се разбива взаимното желание за физически контакт и у двамата.

Защото химията те отдалечава от любимия човек

Гледането на телевизия за възрастни освобождава окситоцин в мозъка на гледащия. Благодарение на хормона на любовта се привързваш все по-силно и по-силно към порното в телевизия и интернет, а не съм партньора ти в истинския живот. Това е тезата на антипорно групата „Бори се с новия наркотик“.

ЗАЩО ГЛЕДАНЕТО НА ТЕЛЕВИЗИЯ ЗА ВЪЗРАСТНИ НЕ Е ИЗНЕВЯРА

Защото е свързано с индивида, а не с връзката

Битува погрешното схващане, че гледането на телевизия за възрастни и самозадоволяването се случват заради нещо липсващо в сексуалния живот с твоя партньор. Само че двете неща са напълно различни едно от друго (да не говорим, че либидото при двама партньори може да е в различно).

Сексуалните фантазии могат да бъдат здравословна част от усещането за „аз“ у човека и не бива да бъдат жертвани в името на връзка. Напротив, така ги задоволяваш безопасно за всички. Здравословният сексуален живот със самия себе си може и трябва да съжителства със здравословния сексуален живот с любимия човек.

Имай предвид също и това, че според статистиката е по-вероятно да броят гледането на порно за изневяра хората с ниско самочувствие.

Защото не заменя интимността с любимия човек

Гледането на телевизия за възрастни не може и никога няма да може да замени истинската интимност, която могат да си дадат двама влюбени. Жената винаги ще се радва на изненадващ жест или подарък и винаги ще иска да запознае мъжа с родителите си. Мъжът пък винаги ще иска жена, която да се грижи за него в болест и да го подкрепя в поредното смело начинание.

Порното дава моментно задоволяване на животински нагон, а партньорът – много повече. Затова и не бива никой от двамата да се чувства застрашен от това, че другият гледа порно от време на време.

Защото порното е просто инструмент за самозадоволяване

Науката го е доказала: самозадоволяването е нещо добро, ако ще и да имаш здравословен полов живот, а гледането на телевизия за възрастни е просто средство да ти помогне да го свършиш. Нещо като слуховия апарат, за да чуваш по-добре, или протеза, за да можеш да ходиш. Пък и специално при мъжете помага срещу бич като рака на простатата.

Защото може да направи секса с половинката по-пикантен

Благодарение на порното може да се запознаеш с нови и неподозирани пози и движения, от които после и твоят човек да се облагодетелства. Но не пробвай всичко – някои неща са стриктно за професионалистите. Освен това не пречи да предложиш на половинката си да погледа заедно с теб. Това определено ще помогне за разпалването на огъня помежду ви.

Защото по дефиниция не е изневяра

Според Гугъл изневярата е да бъдеш „сексуално неверен“ на партньора си, а да си неверен е „да се впуснеш в сексуални отношения с човек извън връзката в противоречие на предходно обещание или разбирателство“. Ако някак си не си успял да проникнеш в екрана на телевизора и оттам в тялото на порно звезда, технически не изневеряваш. Точка.

ЗА ФИНАЛ

На първо място научи виждането на партньора си по въпроса за гледането на телевизия за възрастни и генерално за изневярата. Все пак за някои дори и чатенето с бивш/-а е измяна. Малко двойки водят този разговор, но откровеността е наистина полезна за изграждането на основата на силна връзка. С телевизия за възрастни или без.