santa tree christmas internet

12 идеи как да си прекараш Коледа приятно 

Коледа. Магията на блещукащите лампички, уюта на семейните традиции, топлината  на чаша горещ шоколад и приказни коледни песни. Всички знаем, че това е най-празничното време от годината. Този празник е повод да се откъснем от сивото ежедневие и дори пораснали, отново да върнем детския дух в нас, потапяйки се във весели дейности, изпълнени с радост, любов, смях и светлини.

Всички го свързваме с традиции, като украсяването на дома, правенето на джинджифилови къщички и отварянето на подаръци, чакащи под коледната елха. Независимо дали празнуваме религиозния аспект на празника, или с време за семейството, има някои неща, които трябва да направим, за да сме сигурни, че сезонът ще е най-хубавият.

Има много начини, които да ни помогнат да се потопим в празничния дух и да се насладим  на празниците – от печене на коледни сладкиши, през опаковане на подаръци, до гледане на любимите ни филми. Каквито и да са любимите ни дейности на празнична тематика, не трябва да забравяме да им се отдадем, защото обикновено това е единственото време в годината, когато можем.

Семейството на Net Surf ви е подготвило малък коледен подарък, под формата на статия, която ще ви помогне с идеи, ще повдигне духа ви и ще ви потопи в празнично настроение още от сега. Възползвайте се максимално от това вълшебно време от годината с нашия списък със забавни дейности. Откъснете се от шума и суетата и отделете някои моменти или дори специални дни, за да отпразнувате Коледа.

 Възприемане на положителна и оптимистична нагласа

Първата и много важна стъпка е да се настроите с положително мислене и оптимистична нагласа. В повечето случаи е лесно да се безпокоим за това, което може да донесе или да се окаже празникът. Дали ще раздадем правилните подаръци? Дали коледната рецепта ще се получи добре? Дали елхата е достатъчно голяма и красива? Позволяваме си да мислим толкова много, че това се отразява на настроението ни за празника и го влошава, а това е грешен начин да навлезем в празничния режим.

Най-важното нещо е да се погрижите да бъдете щастливи тази Коледа и направите всичко възможно, за да имате положителна нагласа към празника. По този начин, дори когато нещата се объркат и не са такива, каквито сте ги планирали, поведението ви няма да се промени и ще останете светли и щастливи в празничния сезон. 

Украсете коледната елха

Украсяването на коледната елха е дейност, която винаги предизвиква добро семейно сближаване. Може да е вълнуващо да извадите от склада сантиментални орнаменти лампички и да намерите идеалното място за тях. Може да увеличете празничното забавление, като пуснете на заден план коледна музика или дори любимия си празничен филм. И не забравяйте да закичите звезда на върха на елхата и одеалце около основата на дървото, за да осигурите идеалната рамка за всички подаръци.

christmas tree santa

Постройте на джинджифилова къщичка 

Опитвате се да измислите какво можете да направите за Коледа от вкъщи тази година? Нищо не е по-добро от занаят, който можете да изядете, когато приключите! По празниците в много супермаркети се продават комплекти за джинджифилови къщички. Обикновено тези комплекти включват най-необходимото за построяването на четири стени и покрив. Направете го персонализиран и празничен, като се отправите към пътеката с бонбони в супермаркета, за да изберете няколко нестандартни лакомства, които ще допринесат за дизайна на джинджифиловата къщичка. Това е чудесна идея да прекарате време с любимите хора, вършейки нещо забавно, а за тези, които имат деца, е гаранция, че  за малчуганите със сигурност ще бъде чудесно занимание да украсят къщата с любимите си сладкиши.

Вечер на талантите

Посрещнете Коледа с малко забавление и смях. Преди голямата нощ напишете на малки хартиени лентички няколко идеи, които хората ще трябва да изпълнят. Накарайте членовете на семейството да изберат по една хартийка и след това да представят таланта си пред останалите членове на групата. Помолете публиката да оцени изпълненията по скала от едно до десет. 

Като идеи, които да раздвижат творческия ви дух, може да бъдат създаването на съчетание от любимите ви коледни песни от детството, да изиграете деня на Дядо Коледа на 23 декември, да обяснете на групата как да се грижат за северните елени, за да летят оптимално, изсвирете популярна коледна песен на чифт лъжици и още много други. Бъдете креативни, защото най-важното е да се забавлявате. 

Вземете наградата за най-добре опаковани подаръци

Ако сте като нас, знаете, че мечтата ви да имате елегантни и идеално подредени коледни подаръци, които да подарите на близките си, е мечта, която никога няма да се превърне в реалност. И все пак почакайте, имаме добри празнични новини за вас и вашите близки! Отидете в някоя книжарница или подходящ магазин и закупете картонени кутии и опаковъчна хартия. След това просто поставете всичките си неудобни за опаковане предмети в съответните кутии, преди да ги опаковате. Ако не разполагате с достатъчно време за този хитър трик, просто купете красиви кутии и добавете панделка или панделка за украса. Може да организирате състезание между семейството за най-атрактивно опакован подарък.

christmas presents netsurf internet

Гледай Коледни филми по телевизията със семейството

Имате любим коледен филм? Ако не, може би тази година ще започнете традиция да гледате един и същ всеки декември. В много градове се провеждат прожекции на филми като част от празничните дейности на общността, но ако предпочитате да си останете вкъщи, не липсват филми, до които имате достъп, не само по телевизията, но и онлайн. Net Surf е заедно с теб и в празниците, предоставяйки възможност да се насладиш на кино вечери с любимите хора, благодарение на интерактивната телевизия и оптичен интернет. Само не забравяйте да добавите допълнително забавление към домашната филмова вечер, като облечете пижама на коледна тематика и подготвите някои от любимите си празнични лакомства, които да имате под ръка.

Носете коледна пижама

Няма нищо по-уютно от чифт меки и чисто нови пижами. Подарете на членовете на семейството си свеж комплект зимни пижами, с които да се сгушат в навечерието на Коледа. Накарайте момчетата и момичетата да се съчетаят или намерете унисекс облекло за всички. Бандата ще се чувства още по-празнично на сутринта, когато е облечена за случая и разопакова подаръците под елхата. 

Помолете бабите и дядовците да споделят любимите си коледни спомени от детството.

Понеже целта на Коледа е да събира и сплотява семейството, можем да се съберем на празнична закуска и да извадим старите албуми със снимки в компанията на нашите баби и дядовци и да се потопим в миналото. Тогава времената са били различни и често е добре децата ни да чуят от първа ръка историите за отдавнашни Коледи. Има много ценности, които могат да бъдат извлечени от различно време, място и перспектива.

Спомняте ли си за всички онези снимки, които сте направили през последните години, но никога не сте отпечатали нито една от тях? Ако е така, просто можете да извадите лаптопа и да щракате по всички тези спомени от предишните коледни дни. Гарантирано ще последват усмивки и смях.

santa hand food christmas

Направете си хартиени снежинки

Това забавно коледно занимание с деца се подготвя и изпълнява изключително лесно. Повечето от нас разполагат с хартия, която се въргаля из къщата, но можете да добавите малко артистичност към проекта, като купите цветна или за оригами. Сгънете хартията многократно и помолете детето си да изреже няколко творчески дизайна. Професионален съвет: потърсете в интернет шаблони, за да създадете наистина забавни модели.

След като ги разгънете, можете да окачите хартиените снежинки на елхата, на камината или да ги залепите на стената. Можете дори да включите една от ръчно изработените хартиени снежинки към празничната картичка, която да изпратите на семейството и приятелите си. Това е и чудесно занимание за Бъдни вечер, когато децата отброяват времето за лягане.

Пуснете си коледна песен

Можете да съчетаете това домашно коледно занимание с почти всички други наши предложения, за да повишите празничното си настроение до следващото ниво. Независимо дали ще се настроите на специфична за празниците радиостанция или ще намерите тематичен канал в услуга за стрийминг, можете да сте спокойни, че има много възможности за коледни песни денонощно. Ако свирите на музикален инструмент, можете да научите няколко песни и да отпечатате текстовете, за да могат децата ви да пеят заедно с вас, докато свирите. Това е идеалното решение за това какво да правите на Коледа, след като подаръците са отворени.

Пригответе си горещ шоколад

Ако децата са луди по чашата какао, това приятно коледно занимание наистина ще им хареса. Направете голяма партида с горещ шоколад и пригответе много добавки – помислете за маршмелоу, бита сметана, поръски и натрошени ментови бонбони – и оставете всички членове на семейството да се забавляват и да се насладят на вкусната напита в студените коледни дни.

Отделете време за себе си

Тъй като графикът ви е изпълнен с всички неща, които трябва да направите за Коледа, може лесно да се претоварите. Много хора изпитват повишен стрес по това време на годината, независимо дали става дума за харчене на твърде много пари, връщане към напрегнати семейни ситуации или просто за прекомерно натоварване с коледни дейности.

Отделете малко време за грижа за себе си като подарък за себе си тази година. Имаме чудесни идеи как да се преборите със стреса по време на празниците, но вие може да откриете свой собствен метод за запазване на перспективата. Независимо дали ще се поглезите с масаж или просто ще потърсите помощ за планиране на дейности за децата, останали вкъщи, ще можете да се насладите на празника с ясна глава и спокойно сърце.

Независимо какво ще изберете да направите от нашия списък с дейности, е важно да се забавлявате и да прекарате времето със семейството пълноценно. В днешния забързан начин на живот, моментите, в които можем да се отдадем на празници с любимите хора стават все по-малко, затова сега е подходящото време да си вземем почивка, да си направим някоя коледна вкусотия и да се радваме на миговете.