Защо всеки инфлуенсър да ползва Инстаграм прокси

Днес все повече хора залагат на Инстаграм за интернет маркетинг и промоция на някой бранд или на своя бизнес. Тази платформа стана една от най-широко използваните в социалните медии за достигане на целевите публики. Появиха се куп ботове и тулове за автоматизация, помагащи на маркетьора да върти бизнеса си чрез Инстаграм, но… на цената на рискове. Можеш дори да бъдеш баннат заради фалшиви и бот акаунти, генериращи много трафик, лайкове, коментари и тям подобни типове ангажираност.

Има обаче вариант да прескочиш ограниченията и блокирането – просто използвай Инстаграм прокси. Съществуват и доста други причини да направиш този избор и ще ти се изяснят до една, ако прочетеш този текст. Ако искаш да се изкачиш на върха в класацията за инфлуенсър маркетинг, нямаш право да пропускаш следващите редове.

ЩО Е ТО ИНСТАГРАМ ПРОКСИ

Това е сървър, който позволява Инстаграм маркетьорите да управляват множество акаунти от едно устройство. (Или един акаунт от множество устройства.) Поради стриктните политики на социалните мрежи съществува възможността да ти блокират профила или IP адреса, ако влизаш в различни акаунти. Ако например имаш 10 като инфлуенсър в Инстаграм, може да ти дадат блок за всичките, в случай че нямаш сървър, от който да ги контролираш прикрито. Така може рязко да ти сложат прът в спиците, докато се опитваш да растеш в областта на инфлуенсър маркетинг. В такъв случай може да ползваш Инстаграм прокси сървър, за да обработваш множество акаунти. Виж как става това.

Как работи едно Инстаграм прокси

IP адресите на Инстаграм прокси сървъри служат за „посредници“ и чрез тях маскираш оригиналния ти IP адрес, прикривайки го с мощен щит. Така изпратените от него твои данни и заявки към Инстаграм стават много трудни за хващане, оттам и за блокиране. По този начин можеш доста да си помогнеш като инфлуенсър, за да увеличиш обсега си към твоята целева публика.

С какви проксита може да се уредиш

На пазара има различни варианти, като спокойно можеш да си намериш прокси, което ти предлага максимална сигурност. Една от възможностите е някое от различните т.нар. жилищни Инстаграм проксита. Те сменят твоя действителен IP адрес с този на истински потребител от някое жилище. В резултат на това е далеч по-трудно за Инстаграм да разпознае прокситата и да предприеме ограничителните си мерки.

ЗАЩО НА ВСЕКИ ИНФЛУЕНСЪР Е НУЖНО ИНСТАГРАМ ПРОКСИ

Не би било никакво преувеличение, ако ти кажем, че почти няма Инстаграм маркетьори, които да не ползват проксита. Още се чудиш дали на теб ще ти е нужно това? Тогава ето ти петте най-важни причини да заложиш на този подход.

1. За да ползваш безпроблемно множество акаунти

Заради стриктните политики на социалните мрежи повечето акаунти дават ограничение до 5 акаунта на потребител. Ако искаш да имаш повече от това, се нуждаеш от Инстаграм прокси. Така ще спасиш множеството си акаунти от блокиране, като ги контролираш през сървъра „посредник“.

2. За автоматизирано боравене с акаунтите в социалните медии

Менажирането на множество акаунти отнема както твърде много време, така и твърде много усилия за ума. Освен че ще си улесниш живота и ще се спасиш от нежелани грешки от умора и разсейване, има и друг плюс. Чрез автоматизацията ще достигнеш до по-широка публика, тъй като няма да оперираш всичките си акаунти ръчно. С Инстаграм прокси сървъра ще имаш пълен и по-лесен контрол над положението и ще си цар по инфлуенсър маркетинг.

3. За да не ти блокират IP адреса

Има голям риск твоят IP адрес да бъде блокиран, ако използваш същия за достъп до над 5 Инстаграм акаунта. Ще решиш този проблем чрез Инстаграм прокси, което като подсигурен сървър те пази от блок.

4. За да имаш повече сигурност

Ето ти още една съществена причина да заложиш на Инстаграм прокси. С негова помощ осигуряваш допълнителна сигурност на своите акаунти, тъй като добре прикриваш своя IP адрес.

5. Ако продаваш през социалните медии или работиш за онлайн маркетинг компания

Почти всички маркетьори в социалните медии и онлайн маркетинг компании залагат на Инстаграм прокси. Така те помагат на своя продукт/съдържание/бранд да достигне не само до по-широка аудитория, а и до други компании и агенции, спомагащи за промотирането на техните услуги. В резултат на това се постига връзка с богат спектър от хора и се цели точната публика без опасност от ограничения. За десерт, чрез прокси сървър маркетьорите си помагат да достъпват и оперират един и същи Инстаграм акаунт от различни местоположения.

БЕЗПЛАТНО ЛИ Е ДА ИМАШ ИНСТАГРАМ ПРОКСИ

Сигурно, след всички тези чудесни причини да заложиш на Инстаграм прокси за успешен инфлуенсър маркетинг, вече се питаш. Колко ли струва това удоволствие?

Първо трябва да кажем, че има възможност да ползваш както публични, така и частни проксита. Публичните са безплатни, а частните са платени. Не можем да пропуснем да ти споменем обаче това, че безплатните не са толкова стабилни нито откъм скорост, нито откъм сигурност. При тях съществуват някои рискове акаунтите ти да бъдат баннати и ако направиш този избор, гледай да не е задълго.

заложи на частно инстаграм прокси и вложението ти накрая ще излезе изгодно

Затова по наше мнение е по-добре да заложиш на частно Инстаграм прокси. Така ще имаш много по-безрискова връзка и няма да се потиш от опасността множеството ти акаунти да бъдат блокирани или ограничени. Най-препоръчителното според нас е Smartproxy. То предлага по-ниска цена от тази на конкурентите си срещу огромен набор от IP адреси, и то в почти всички страни по света, и над 10 млн. от т.нар. жилищни проксита. Сигурността и стабилността са отгоре на това гарантирани с 24/7 поддръжка.

ЗА ФИНАЛ

Днес все повече и повече хора искат да черпят от благата на модерната инфлуенсър професия. Пускаш интересно съдържание в профила си в социалните медии и към теб започват да летят пари сякаш от нищото. Знай обаче – зад това се крият доста невидим труд и някои специални трикове.

Затова ползвай Инстаграм прокси и си помогни да менажираш множество акаунти без риск от това да те баннат или ограничат. Накрая завърши процеса с безотказно стабилен, сигурен и бърз оптичен интернет от NetSurf. Така ще си подкован/-а отвсякъде в стремежа си да си водещ Инстаграм инфлуенсър. Ето че дойде и твоят ред да си на върха.