Топ премиерните HBO филми и сериали юни 2021

Лятото идва с предложения за велика телевизия с премиерните HBO филми и сериали за юни 2021 година. Легендарният тандем Скорсезе – ДиКаприо и друг звезден между Майкъл Дъглас и Анди Гарсиа. Дългоочакваното продължение на хорър класиката „Сиянието“ с Юън МакГрегър. Велик шпионски трилър на Сидни Полак с Робърт Редфорд… И още, и още суперпредложения от NetSurf, защото винаги ти предлагаме само най-доброто от богатия списък на тази ТВ мрежа. Единствената ти работа е да не спираш да следиш нашия блог и да не изпускаш пакета.

Затова разгледай в детайли юнския каталог на HBO, а после се заеми с дистанционното. Готов ли си? Да започваме!

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO ФИЛМИ ЗА ЮНИ 2021

„Авиаторът“ (2004, премиера на 1 юни)

Мартин Скорсезе умело разкрива пресечната точка между гения и лудостта в тази великолепна лента. „Авиаторът“ изрисува майсторски метафората на живота като пътешествие от простора и светлината към тясна тъмна самотна стая. Особено когато умът и волята те отличават от масите. Леонардо ДиКаприо – вярно протеже на Скорсезе, му помага за показването с екранни похвати на битката с вътрешните демони и отчаяното пресягане към така близката и същевременно недостижима идея за нормалност.

ДиКаприо е блестящ в ролята на магната Хауърд Хюз, който в един момент е най-богатият човек на света, а в другия – най-нищожният. Уж дългите 166 минути изминават на един дъх, а Скорсезе ни показва един сложен, дълбок и пълнокръвен образ така, че да предизвика възхита. Женските, изиграни от Кейт Бланшет, Кейт Бекинсейл, Гуен Стефани и Кели Гарнър, пък са отлична украса на основната идея. Въобще, това заглавие е едно от най-стойностните от всички премиерни HBO филми и сериали за юни.

„Черен дъжд“ (1989, премиера на 1 юни)

Мрачният лик на Осака силно напомня на този на Готам Сити в „Батман“, което създава сива и безнадеждна метрополис аура на лентата на Ридли Скот. Всъщност по атмосфера „Черен дъжд“ наподобява и на друг 80-арски филм на Скот – класиката „Блейд Рънър“. Отвратителни неонови реклами пробиват небесата, а долу на земята злото покварява хората. Две нюйоркски ченгета (в ролите Майкъл Дъглас и Анди Гарсиа) отиват на мисия в тази метафора на ада, за да заловят гангстер, изчезнал в подземния свят на Якудза.

„Черен дъжд“ определено има своите недомислия и недостатъци, ала визуално нивото е много високо. Затова и си заслужава да му отделиш внимание по HBO.

„Доктор Сън“ – режисьорска версия (2019, премиера на 1 юни)

Киноадаптацията по едноименния роман от 2013 г. на Стивън Кинг си беше великолепна и при пускането си в кината през есента на 2019-а. Почитателите на продължението на „Сиянието“ обаче сега ще имат нова причина за въодушевление. Тя е, че HBO пуска премиера на режисьорската версия на Майк Фланаган, която е с 28 допълнителни минути.

Най-важната емоционална сцена в „Доктор Сън“ например е срещата между порасналия Дани и баща му Джак Торанс. В удължената версия сцената е още по-добра в сравнение с оригиналната, а има и още много предимства. Тук например има действие във второ значимо място в легендарния хотел Overlook: боядисаната в червено баня.

Разбира се, няма как филмът да достигне величието на „Сиянието“ на Станли Кубрик. И все пак „Доктор Сън“ е вълнуващо заглавие от списъка с премиерните HBO филми и сериали за юни. Много дълго ще те държи, бъди сигурен.

„Трите дни на Кондора“ (1975, премиера на 1 юни)

Режисьорът Сидни Полак тук прави третото си сътрудничество с Робърт Редфорд след великите „Джеремая Джонсън“ и „Каквито бяхме“. „Трите дни на Кондора“ е напрегнат и завладяващ трилър, също толкова актуален, колкото и в дните след аферата „Уотъргейт“. Конспирациите около убийства от страна на държавни агенции навремето бяха приоритет на крайнолевичарските издания. Днес обаче, в ерата на социалните медии и пост-истината, те са навсякъде около нас. Освен Редфорд, в тази лента блестят Фей Дънауей и Макс фон Сюдов, така че не пропускай!

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO СЕРИАЛИ ЗА ЮНИ 2021

„Бети“ – сезон 2 (2021, премиера на 11 юни)

Вероятно вече си почитател и следиш предложенията от нашия блог, тъй че знаеш, че не пренебрегваме сериалите. Втори месец поред обаче ще обърнем внимание само на една премиера – втория сезон на „Бети“. Ако ти е домъчняло за новаторския сериал за момичета скейтъри, имаш късмет. Любимите ти образи ще карат бясно, заобикаляйки пандемията и още куп перипетии, завладявайки любопитството ти. Това определено е от премиерните HBO филми и сериали за юни, които ще гледаш с голям интерес.

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO ФИЛМИ ЗА ЮНИ 2021 – ДОКУМЕНТАЛНИ

„Revolution Rent“ (2019, премиера на 15 юни)

Театралният режисьор Анди Сеньор е поканен да постави мюзикъла „RENT“ в Куба – родината на родителите му изгнаници. Поел на дълбоко лично пътешествие към своите сложни корени, той е изправен пред тежката задача да прави премиера само 12 седмици след първата репетиция. Дали ще съумее да изведе до успех младите местни таланти? Ще се справи ли с техническите предизвикателства? Ще предаде ли адекватно спорните за кубинското общество теми във вдъхновяващия мюзикъл на Джонатан Ларсън? Научи отговорите, гледайки един от най-вълнуващите премиерни HBO филми и сериали за юни 2021.

„The Legend of the Underground“ (2021, премиера на 29 юни)

След великолепния си дебют в документалистиката с „The Same Difference“, тук Ннека Онуора разкрива бруталната дискриминация в Нигерия. Заедно с другия режисьор – Жизел Бейли – тя изследва живота на няколко харизматични антиконформисти мъже, изправени пред голям избор. Те трябва или да се борят за свободата си на изразяване в своята родина, или да избягат „на свобода“ в САЩ. Чрез социалните медии, известни личности и дръзко творчество те палят искрата на културна революция в името на гражданските права в Нигерия.

ЗА ФИНАЛ

Няма защо да се мъчиш да правиш въздълъг списък от заглавия и бележки, като можеш направо да букмаркнеш този текст. След това ти остава само да намериш времето да изгледаш препоръчаните от нас топ премиерни HBO филми и сериали юни 2021. Има още малко време до морето, тъй че, ако още не си взел HBO към пакета си за телевизия от NetSurf, действай! Юнските ни предложения ще те накарат направо да се разтопиш от горещина.