Топ премиерните HBO филми и сериали юли 2021

Вълната от велики заглавия идва като същинско цунами от велика телевизия с премиерните HBO филми и сериали за юли 2021 година. Оригиналната поредица „Планетата на маймуните“, също оригиналният „Западен свят“ с Юл Бринър и дебютът на Тарантино „Глутница кучета“ са част от предложенията. Танците на Джон Траволта също са силно застъпени, както и рапът на Еминем. Хорърите също са топ, както и някои социално-политически заглавия, които обаче не натежават, а им се наслаждаваш.

Знаеш, че ние от NetSurf винаги ти предлагаме само най-доброто от богатия списък на тази ТВ мрежа. Е, този път суперпредложенията ни са доста повече от обичайното, но ти си знаеш работата. Просто не спирай да следиш нашия блог, за гледаш всичко струващо си, и не изпускай пакета! Разгледай в детайли юлския каталог на HBO и грабвай дистанционното.

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO ФИЛМИ ЗА ЮЛИ 2021

„Планетата на маймуните“ – оригиналната тетралогия (1968-1972, премиера на 1 юли)

Макар да нямат изумителните специални ефекти на модерните филми от поредицата, старите са върховни. Нищо против трите продължения на едноименния оригинал – те са също на високо ниво, но едноименният оригинал е класиката. Нея не пропускай за нищо на света!

Почти всичко от лентата от 1968 г. е съвършено. Сценарият, написан по романа на Пиер Бул от Род Сърлинг – автор на „Зоната на здрача“. Режисурата на Франклин Джей Шафнър, спечелил Оскар две години след това за „Патън“. Музиката на Джери Голдсмит. Играта на Чарлтън Хестън с апотеоз бруталната финална сцена. Играта на „маймуните“, особено Морис Еванс. Поразителните пейзажи и сценография…

Въобще, този филм е сред най-стойностните от всички премиерни HBO филми и сериали за юли. Не подценявай и продълженията до 1972-ра!

„Глутница кучета“ (1992, премиера на 1 юли)

Знаем, че Куентин Тарантино краде почти колкото Ноел Галахър в творчеството си. И все пак не можем както да спрем да слушаме Oasis, така и да гледаме филмите на КТ. „Глутница кучета“ е дебютът му, който покори света на киното, а и видеотеките в началото на 1990-те. Стийв Бушеми, Харви Кайтел, Тим Рот, Крис Пен, Майкъл Мадсън и още (вече) стари кучета ще лаят много. От време на време и ще хапят, пускайки доста кръв, лиги и органи. Заслужава си да му отделиш внимание по HBO.

„Завръщането на живите мъртви“ (1985, премиера на 1 юли)

Платформата ще пусне този месец и разширената версия на „Завръщането на живите мъртви III“ (1993), но задръжте на версия 1985. Тя залага на сензационния подход и обичайните „подправки“ за рецептата на жанра. И все пак е направена с великолепен стил и ще ви накара от сърце да заобичате хорър комедиите. „Подпалвачката“ по Стивън Кинг с малката Дрю Баримор също е приличен ужас от юлския каталог, макар и, честно казано, скучноват.

„Западен свят“ (1973, премиера на 1 юли)

Ако си харесал хитовия едноименен сериал, задължително гледай оригиналния филм от 1973 г. Всъщност и да не си, пак го гледай! Дори само заради Юл Бринър в главната роля и Майкъл Крайтън като режисьор. Да не говорим, че все пак става дума за увеселителен парк от андроиди, които се бъгват и убиват посетителите.

„Комарджии“ (1998, премиера на 1 юли)

Триото от Еди Нортън, Мат Деймън и Джон Малкович е това, което си заслужава тук. Иначе, ако търсиш брутален филм по темата, не изпускай „Комарджията“ с Джеймс Каан от 1974 г., когато ти падне. Засега и тази лента си струва времето ти, най-малкото за забавление.

„Осмата миля“ (2002, премиера на 1 юли)

И тук не говорим за някаква кино класика, но филмът поне е честен и затова заслужава да го изгледаш. Еминем прави музикален филм, който не е с лъскави декори като на Бритни Спиърс или Спайс Гърлс. Фонът тук е мръсният, мрачен, метален и насилствен Детройт, а рапът е последният от времевата граница на олдскуула. Затова посочваме и „Осмата миля“ като препоръчително заглавие от списъка с премиерните HBO филми и сериали за юли.

„Изгаряне на Мисисипи“ (1988, премиера на 1 юли)

Темата за междурасовите отношения в САЩ е изследвана в хиляди филми, но рядко както в този на Алан Паркър. Това е режисьорът на „Среднощен експрес“, не братът на чичо Чарли – нека само уточним това. Филмът е по действителен случай, ала бяга от документалистиката за сметка на истинското кино. Джийн Хекман, Уилем Дафоу и Франсис МакДорманд са фантастични тук.

„Червените“ (1981, премиера на 1 юли)

Това е историята на журналиста Джон Рийд, който е единственият човек от САЩ, погребан зад стените на Кремъл. Уорън Бийти се заема да я режисира и да изиграе ролята на Рийд. Филмът е по-философски от „Доктор Живаго“ и разказан „от другата страна“, а Даян Кийтън партнира блестящо на Бийти.

„Треска в събота вечер“ – режисьорска версия (1977, премиера на 1 юли)

Премиерата е заедно с другия филм с Джон Траволта за диско епохата – „Да оцелееш“ (Staying Alive, 1983). „Треска в събота вечер“ е филм за желанието на всеки млад човек да избяга от робската си самоличност в рамките на тягостния работен ден. Също и за трудността на младите мъже да направят връзка с жените не само като секс партньори, а и като личности. На първо място обаче са танците, а чичо Джон доста ги умее.

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO СЕРИАЛИ ЗА ЮЛИ 2021

„Белият лотус“ (2021, премиера на 11 юли)

Като (надяваме се) почитател на нашия блог, 100% знаеш, че не пренебрегваме сериалите. Трети месец поред обаче ще обърнем внимание само на една премиера – „Белият лотус“. Сериалът проследява случващото се в хавайски курорт в рамките на седмица при туристи и служители. Накрая всички те ще си изгубят ума и ще се получи чудесна социална сатира. Това определено е от премиерните HBO филми и сериали за юли, които да следиш.

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO ФИЛМИ ЗА ЮИ 2021 – ДОКУМЕНТАЛНИ

„Catch and Kill: The Podcast Tapes“ (2021, премиера на 12 юли)

Този документален минисериал от 6 епизода показва интервютата на Ронан Фарлоу с източници, жертви, частни детективи и др. Всички те му помагат да напише хитовата си книга „Хвани и убий“ във връзка с обвиненията към Харви Уайнстийн за сексуален тормоз. Обвинения, които разтърсиха Холивуд из основи. Научи повече по темата, гледайки един от най-вълнуващите премиерни HBO филми и сериали за юли 2021.

ЗА ФИНАЛ

Лято е – не се мъчи излишно да тъкмиш списък от заглавия и бележки за ТВ забавлението си през идния месец. Просто букмаркни този текст и гледай един по един препоръчаните от нас топ премиерни HBO филми и сериали юли 2021. Ако още не си взел HBO към пакета си за телевизия от NetSurf, действай! Юлските ни оферти са по-оферта и от най-якото море.