Топ премиерните HBO филми и сериали през февруари 2022

Новата година продължава да е тревожното продължение на не особено добри събития от 2021. HBO обаче продължава да предлага убежище от всичко наоколо – едно от най-големите забавления, които предлага телевизията. Ето които са премиерните HBO филми и сериали за февруари 2022 година – нови хитове, стари класики и много сериали. Това и още много ще намериш тук – всичко най-добро от богатия списък на тази ТВ мрежа, поднесено от NetSurf. Само две неща се искат от теб: не спирай да следиш нашия блог и грабвай пакета! 

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO ФИЛМИ ЗА ФЕВРУАРИ 2022

„Ескорт до затвора“ (2007, премиера на 1 февруари)

Джеймс Манголд е режисьорът на уестърна, събрал Ръсел Кроу и Крисчън Бейл. Филмът е базиран на едноименния разказ на Елмор Ленард от 1957-а и разказва за изпаднал в затруднение фермер, който помага известен престъпник да бъде изправен пред правосъдието. Пълен с алчност, която разваля всичко и всички, бърз, циничен и брутален, филмът заслужава своето място в пантеона на уестърн-славата.

„Кошмарна алея“ (2021, премиера на 1 февруари)

Може и да не е най-добрият филм на Гийермо дел Торо, но модерният ноар трилър си заслужава гледането. Малко бавен, но много стилен и със силен финал. Плюс звезден актьорски състав в лицето на Брадли Купър, Рууни Мара, Кейт Бланшет, Рон Пърлман и Тони Колет.

Това е втора кино адаптация на едноименния роман от 1946 г. на Уилям Линдзи Грешам, като първата е от далечната 1947 г. 

„Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт“ (2007, премиера на 1 февруари)

 

Мрачна история, режисирана от Тим Бъртън по музикалния трилър на Стивън Зондхайм и Хю Уийлър от 1979. Лентата ни връща във Викторианска Англия, където Суини Тод, английски бръснар, убива клиентите си с помощта на бръснач (естествено). И със съучастничката си г-жа Ловет ги превръща в плънка за месни пайове. Целта е отмъщение и то е постигнато, но по пътя нещата се объркват. 

Джони Деп е във вихъра си, подпомаган от Хелена Бонам Картър, Алан Рикман, Тимъти Спал и Саша Барон Коен. 

„12 години робство“ (2013, премиера на 1 февруари)

 

Филмът разказва историята на Соломон Нортъп. Роден като свободен човек, той е отвлечен и продаден в робство. И неслучайно има три награди Оскар, включително за “Най-добър филм”. В ролите са Чуетел Еджиофор, Майкъл Фасбендър, Бенедикт Къмбърбач, Лупита Нионг’о, Сара Полсън и Брад Пит. Не винаги е приятно за гледане, но е брутално точно представяне на робството в САЩ, Кошмар на дехуманизацията, който се доближава до творбите на Кафка. 

„Свободен играч“ (2001, премиера на 23 февруари)

 

Райън Рейнолдс е банков чиновник, който осъзнава, че е скромен страничен персонаж във видео игра. И взима нещата в свои ръце. Фантастичната комедия не е нещо чак толкова специално, но има хитра концепция и е изпъстрена с хумор и самоирония. Плюс стабилно присъствие от големи имена. Не случайно стана блокбъстър и събра над $300 млн. от кината.  

„Френският бюлетин на Либърти, Канзас Ивнинг Сън“ (2021, премиера на 25 февруари)

 

Филмът на Уес Андерсън е любовна ода за журналистиката и без никакво съмнение е сред най-добрите на миналата година. Действието се развива в измислен американски вестник, излизащ в измислен френски град от 20 век. Не е лек и лесен за смилане, но е прекрасно носталгично убежище за свят, който можеше да бъде по-различен. Актьорският състав също е впечатляващ: Бенисио дел Торо, Ейдриън Броуди, Тилда Суинтън, Франсис Макдорманд, Тимъти Шаламе, Едуард Нортън, Уилем Дефо, Бил Мъри и Оуен Уилсън. 

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO СЕРИАЛИ ЗА ФЕВРУАРИ 2022

„Моята гениална приятелка“ сезон 3 (2021, премиера на 28 февруари)

 

Италианската драма е базирана на четирите книги на неаполитанската писателка Елена Феранте. Добре е обаче преди да започне третия сезон да прегледате първите два, за да влезете по-лесно в действието. В третия сезон приятелките Лила и Елена влизат в 70-те години на миналия век. Режисьор е Даниеле Лукети, който замества Саверио Костанцо, който направи първите два сезона.

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO ФИЛМИ И СЕРИАЛИ ЗА ФЕВРУАРИ 2022 – ДОКУМЕНТАЛНИ

„Painting with John“ (2021, премиера на 18 февруари)

 

Втори сезон на сериала без сценарий, създаден от музиканта, художник и актьор Джон Лури. В първия сезон Лури, рисуваше акварели и размишляваше върху живота, музиката и изкуството. Сега няма да е по-различно. 

Епизодите са направени с много настроение и са като училището, в което всеки би искал да учи. Без да му обясняват как да държи четката.

„Last Week Tonight with John Oliver“ (2022, премиера на 20 февруари)

 

Забавен, свеж и непредвидим, Джон Оливър показва на нашите (а и не само) телевизионни водещи как се прави шоу. Със сериозни и не толкова сериозни теми, но никога скучно. В шоуто му има всичко – политика, спорт, събития от близки и далечни страни, поднесени през забележителната му перспектива. И специални гости, разбира се.

„Icahn: The Restless Billionaire“ (2021, премиера на 15 февруари)

Портрет на американския милиардер Карл Айкан. Той често е фигурата зад някои от най-забележителните сделки в последните 50 години и е наричан “Единакът от Уол Стрийт”. Великолепен в стратегията и страховит в преговорите, той е истинска финансова акула. Тук говори самият Айкан, а също така негови роднини, журналисти и конкуренти.

ЗА ФИНАЛ

Високи цени, високи сметки, студ, сняг и киша – февруари е идеален за вечери пред екрана вкъщи. Работа през деня и почивка след това. Ние ти помагаме в списъка с неща, които осигуряват ТВ забавление през месеца. Можеш да си ги запишеш на хартия, да си ги вкараш в календара или да проверяваш редовно този текст. И да – да изгледаш препоръчаните от нас топ премиерни HBO филми и сериали февруари 2022. Ако още не си взел HBO към пакета си за телевизия от NetSurf – какво чакаш?