Топ премиерните HBO филми и сериали октомври 2021

Застудява, значи е време да се заседиш вкъщи с велика телевизия с премиерните HBO филми и сериали за октомври 2021 година. Тандемите Скорсезе – ДиКаприо и Мартин Шийн – Чарли Шийн са сред нашите отбрани предложения. Жан-Клод ван Дам с големия си пробив „Кървав спорт“ също е в листата ни, както и разчувстващият „Били Елиът“. Третият сезон на „Наследници“ с включването на Ейдриън Броуди и Александер Скарсгор пък е новият хит сред сериалите.

Има обаче и още много за гледане. А най-доброто от най-доброто от масивния списък на тази ТВ мрежа NetSurf по традиция ти поднася на тепсия. Затова продължавай да следиш нашия блог за упътвания и грабвай пакета! Виж октомврийския каталог на HBO и скачай на дивана, фотьойла или леглото с дистанционното в ръка.

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO ФИЛМИ ЗА ОКТОМВРИ 2021

„Бандите на Ню Йорк“ (2002, премиера на 1 октомври)

Хаотичен, пищен, разточителен – филмът на Мартин Скорсезе едва бе изрязан до 168 минути от режисьорските над 3 часа и половина. Стори го самият Харви Уайнстийн, станал персона нон грата в Холивуд, макар и по съвсем друга причина. Епосът за война между нюйоркски банди през 19 век е шедьовър с куп недостатъци, но определено трябва да го гледаш. Любовта на Скорсезе към родния му град го води и до това пътуване далеч назад във времето. Правят му компания традиционният му спътник Леонардо ДиКаприо, Камерън Диас и изпъкващият Даниъл Дей-Люис. От всички премиери тази е за нас най-заслужаващата си за октомври по HBO.

„Уол Стрийт“ (1987, премиера на 1 октомври)

Присъдата на Оливър Стоун към юпи светогледа от 1980-те е тежка с този му велик филм. Трейдъри, брокери, корпоративни шпиони, интериорни дизайнери, суши фенове – никой не остава пощаден. Героят на Майкъл Дъглас – Гордън Греко, е архизлодеят от Уол Стрийт, предвестникът на Патрик Бейтман от бруталната сатира „Американски психар“. Неговите думи обаче и до днес се цитират наляво и надясно. „Алчността е Бог.“ „Обядват само смотаняците.“ „Ако ти трябва приятел, вземи си куче.“ „Нищо не създавам – аз притежавам.“ „Ако не си вътре, значи си отвън.“ „Парите никога не спят, друже.“ „Парите не се губят или печелят, те само се прехвърлят.“ „Или си Играч, или си Нищо.“

Това кредо заразява героя на Чарли Шийн (Бъд Фокс). Така той става мост между ментора си от борсата и своя баща, игран от истинския му татко Мартин Шийн. Героят на Мартин е пълният антипод на акулата Геко – почтен, лоялен, всеотдаен човек от работническата класа. Пътешествието на наивния Бъд в капиталистическата зверилница е безкрайно поучително. Неслучайно е и сред топ предложенията от всички премиерни HBO филми и сериали за октомври. Да не говорим и че доведе и до великата сцена от „Смотаняци 2“. Знаете я, лодката на героя на Чарли Шийн се разминава с тази на героя на баща му Мартин. И в момента на кратката среща двамата едновременно вдигат одобрително палци и казват единогласно: „Велик беше в „Уол Стрийт“.

„Кървав спорт“ (1988, премиера на 1 октомври)

Това е легендарен филм, който е етикиран като истинската история за триумфа на Франк Дюкс на смъртоносно Кумите. Болезнената истина е, че е просто хиперболизирана лента заради сляпата вяра на сценариста в думите на доказан фантазьор. Най-чистата истина обаче е, че на никого не му пука за това. И как да ти пука, когато виждаш Жан-Клод ван Дам в първата си главна роля да наказва наред с шутове и тупалки в хонконгския ъндърграунд!

„Кървав спорт“ чисто кинематографично е пълна боза. Същевременно обаче е незабравим за цяло едно поколение и идеален за гледане с баща ти, сина ти или приятели. Можеш да ахваш на великите бойни сцени и после да се смееш на недодялщините в другото време. Това е легендарна лента в жанра „филми за бойни изкуства“, а Ван Дам се бие супер, и то без дубльор. И нищо друго няма значение, както се дере Джеймс Хетфийлд.

А да, и Форест Уитакър е вътре…

„Били Елиът“ (2000, премиера на 1 октомври)

Англичаните за втори път след „Време за мъже“ се заиграват с миньорски градове и темата за мъжествеността. В „Били Елиът“ този път героят е млад юноша, който открива таланта си като балетен танцьор. Всичко това се случва по времето на големите миньорски стачки на Острова от 1984-85 г. Бащата на малкия Били първо си мисли, че синът му се учи да се боксира, а после се ужасява, че дори не практикува мъжкарски танци като Джийн Кели. Това е дързък и емоционален филм, с много хумор и сърдечност, отразяващ вечна тема. Тя засяга търсенето на идентичността на младия човек и честия неин сблъсък с околната среда. Затова и отличаваме лентата на Стивън Далдри сред премиерните HBO филми и сериали за октомври.

И още заслужаващи внимание заглавия за този месец

Не ни стигна мястото, но ще отбележим още няколко филма накратко, за да не ги пропускаш. Започваме с нео-ноара „Американски жиголо“ (1980) с Ричард Гиър. Дистопичният трилър „Бягащият човек“ (1987) с Арнолд Шварценегер по романа на Стивън Кинг е друга препоръка. За жените ще отбележим „Бриджит Джоунс: На ръба на разума“ (2004).

Има и други заглавия, за които преди сме отделяли време в нашия блог, а сега имат нови премиери по HBO. Това са например „Цялото президентско войнство“ на Алан Пакула, „Американски графити“ на Джордж Лукас и двата „Убий Бил“ на Куентин Тарантино. „Мизъри“, „Критична точка“ и поредицата „Ченгето от Бевърли Хилс“ също са в списъка. Възползвай се и изгледай тези повече от любопитни премиерни HBO филми и сериали за октомври 2021.

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO СЕРИАЛИ ЗА ОКТОМВРИ 2021

„Наследници“ – сезон 3 (2021, премиера на 17 октомври)

Базиран на живота на фамозното семейство Мърдок, този сериал пожъна огромен успех сред критика и зрители. Заслужено сега е ред и за третия му сезон, в който като допълнително признание идват участията на две суперзвезди. Това са Ейдриън Броуди и Александер Скарсгор, присъединяващи се към и без това великолепния актьорски състав.

Политика, медии и бизнес се преплитат в сюжета на „Наследници“ заедно със семейни интриги и борби. Напрежението във фамилията Рой предстои да избуи грандиозно, така че не изпускай развръзката. Нямаме съмнение: това е един от премиерните HBO филми и сериали за октомври 2021, които ще следиш на един дъх.

ЗА ФИНАЛ

Няма как, лятото си замина безвъзвратно и вече е моментът да чакаш редките появи на слънце от вкъщи. HBO е от отличните варианти да запълваш свободното си време, а ние се погрижихме да ти подберем най-доброто от новото. Само си букмаркни този текст и си на крачка от блаженството. След това ти остава просто да изгледаш препоръчаните от нас топ премиерни HBO филми и сериали октомври 2021. Ако още не си си взел HBO към пакета си за телевизия от NetSurf, дойде часът за поправка. С индивидуален пакет и топ офертите ни те чакат безкрайни часове в един по-вълнуващ свят.