Топ премиерните HBO филми и сериали май 2021

Слънцето пак ни зарежда, а ние ще те заредим с велика телевизия с премиерните HBO филми и сериали за май 2021 година. Младият Пачино, Никълсън в компанията на три велики актриси, Гари Олдман като Чърчил, Гал Гадот в костюма на Жената чудо… Има и още, а ти сам знаеш: NetSurf винаги ти предлага най-доброто от богатия списък на тази ТВ мрежа. От теб се иска само да не спираш да следиш нашия блог и да не изпускаш пакета.

Така че сядай и разгледай детайлно майския каталог на HBO, а после остава да се заемеш с дистанционното. Затягай колана, започваме!

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO ФИЛМИ ЗА МАЙ 2021

„Серпико“ (1974, премиера на 1 май)

Във времената, когато ченгетата в холивудските филми клоняха към психотични аутсайдери с типажите от „Френската връзка“ и „Мръсния Хари“, дойде „Серпико“. Парадоксално, героят в лентата на Сидни Лъмет има хипарски си вид, но поведението му препраща към класическите образи на полицаи. Онези като в старите черно-бели филми, които са въплъщение на почтеността и социалната справедливост. Като цяло обаче лентата на Лъмет е върховият израз на тезата „всички-ченгета-са-коп..ета“. Тема, която разбираемо е популярна през 1970-те, доминирани от контракултурата в ерата пост-Уотъргейт.

Младият Ал Пачино прави една от най-добрите си роли след бума с „Кръстникът“ в този биопик за нюйоркския полицай Франк Серпико. Пачино интересно интерпретира Серпико като аутсайдер, неспособен да се справи със света заради вродения си идеализъм. Самотният му кръстоносен поход за справедливост го оставя накрая само с един верен другар – неговото куче. И все пак в личната си трагедия Серпико остава победител.

Не изпускай тази лента, тя е може би най-стойностната от всички премиерни HBO филми и сериали за май.

„Вещиците от Ийстуик“ (1987, премиера на 1 май)

Звездното актьорско присъствие не е единственото достойнство на този филм, базиран донякъде на романа на Джон Ъпдайк. „Вещиците от Ийстуик“ се справя доста прилично с претворяването на фантазиите от страниците на екрана. Затова и историята за трите жени от малко провинциално градче е достойна да й отделиш внимание по HBO.

Ако още не те е хванало любопитството, прибягваме до тежката артилерия – актьорския състав. Трите героини са изиграни чудесно от Шер, Сюзан Сарандън и Мишел Файфър, а Джак Никълсън е просто великолепен. Блестящата му пословична игра с веждите може би тук е на върховото си ниво.

„Най-мрачният час“ (2017, премиера на 1 май)

Трудно ще намериш по-наелектризираща историческа драма от тази под режисурата на фантастичния Джо Райт. Гари Олдман може и да е феноменален в ролята на Уинстън Чърчил, който трябва да избира между преговори или война с Адолф Хитлер, но има доста на брой стоящи не по-долу постижения тук. Режисурата на Райт, за която вече споменахме, сценарият, музиката и въобще кинематографията са изумителни. Непременно гледай това истинско кино величие, украсило списъка на премиерните HBO филми и сериали за май. Дълго време ще те държи.

„Жената чудо 1984“ (2020, премиера на 13 май)

Е, трябваше да сложим за цвят и някой по-нов, популярен и касов филм, защото само пуристите гледат 100% истинско кино. При „Жената чудо 1984“ говорим за продължение на филма на основа на героинята на DC Comics от 2017 г. и 9-ото парче от франчайза DC Extended Universe (DCEU). Както и в първата част, Гал Гадот е невъзможно харизматична. Тя излъчва добрина, светлина и надежда по начин, който да те накара да повярваш наистина в силата на супергероите. Дори и само заради нея си струва да изгледаш този от премиерните HBO филми и сериали за май.

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO СЕРИАЛИ ЗА МАЙ 2021

„In Treatment“ (2021, сезон 4, премиера на 23 май)

Ако си почитател и следиш редовно предложенията от нашия блог, знаеш, че не пренебрегваме сериалите. Този път обаче ще обърнем внимание само на една премиера. Говорим за новата версия на „In Treatment“, тръгваща 10 години след завършека на оригиналната поредица. В главната роля ще видиш Узо Адуба като доктор Бруук Тейлър. Новата версия предлага свеж поглед към фабулата, като ни пренася към Лос Анджелис в днешно време. За да е съвсем актуално действието, ги има и неизбежните теми като пандемията, социалните и културните промени.

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO ФИЛМИ ЗА МАЙ 2021 – ДОКУМЕНТАЛНИ

„The Crime of the Century“ (2021, премиера на 10 май)

По сценарий и режисура на Алекс Гибни, този филм показва как се печелят милиарди долари, като се губят хиляди животи. „The Crime of the Century“ разкрива тайните за интересите на фармацевтичните гиганти и взаимовръзката им с политици и регулатори. Ще видиш как цялото това взаимодействие позволява свръхпроизводството, безразсъдното изписване и злоупотреба със синтетични опиати. Това без съмнение е един от най-интригуващите премиерни HBO филми и сериали за май 2021.

ЗА ФИНАЛ

Вместо въздълъг списък от заглавия и бележки, по-добре направо букмарки този текст. После само виж кога можеш да гледаш препоръчаните от нас топ премиерни HBO филми и сериали май 2021. Навън може и да е топло, но още не е напълно безопасно, затова си оставай повече вкъщи. Ето че има начини и там да не ти е скучно.

При това положение, ако още не си взел HBO към пакета си за телевизия от NetSurf, действай! Майските ни предложения ще те накарат направо да разцъфтиш от удоволствие.