Топ премиерните HBO филми и сериали февруари 2021

Вторият месец на годината може и да е къс, но забавлението ще е задълго с велика телевизия и премиерите на HBO филми и сериали през февруари 2021-ва. Както всеки път, ние от NetSurf сме насреща да ти предложим най-доброто като избори за гледане. Трябва само да следиш нашия блог. И сега, като през януари, ще има повече филми отколкото сериали. Сигурни сме обаче, че пак ще намериш нещо интересно като поредица за себе си дори и от вече излъчваните.

Февруарските температури си остават ниски, а локдаунът в една или друга степен още продължава. Затова огледай добре какво да си избереш от заглавията от февруарския каталог на HBO. Нашите предложения, знаеш, трябва да са едни от първите в списъка ти. Да започваме!

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO ФИЛМИ ЗА ФЕВРУАРИ 2021

„Обратна тяга“ (1991, премиера на 1 февруари)

Този филм беше една от най-търсените навремето VHS касетки във видеотеките. И неслучайно. Неслучайно е и едно от предложенията ни за премиерни HBO филми и сериали за февруари. Режисьорът Рон Хауърд („Уилоу“, „Красив ум“, „Откуп“) е събрал съзвездие от актьори в лентата си. Кърт Ръсел, Уилям Болдуин, Скот Глен, Робърт Де Ниро, Доналд Съдърланд, Дженифър Джейсън Лий, Ребека Де Морни – топ листа!

Това е история за двама братя пожарникари в яростно съперничество помежду си, търсеща завръщане любов и интрига с корумпиран политик. Понякога тя може и да граничи с клишето, ала дори и само заради сцените с пожари си струва гледането. Това плюс убедителната игра на актьорите.

„Убийство в Ориент Експрес“ (1974, премиера на 1 февруари)

И тук имаме изумителен актьорски състав, режисиран от легендарния Сидни Лъмет. Ако не се сещаш на първо четене, ето само някои от шедьоврите му: „12 разгневени мъже“, „Кучешки следобед“, „Присъдата“ и „Телевизионна мрежа“. Тук под негово ръководство са великани като Ингрид Бергман, Шон Конъри, Жаклин Бисе, Лорън Бакол, Антъни Пъркинс, Майкъл Йорк, Мартин Балсам и Албърт Фини, който се превъплъщава в митичния детектив Еркюл Поаро.

„Убийство в Ориент Експрес“ по романа на Агата Кристи е от онези филми, които за съжаление днес не се правят. Класическа „кой го извърши“ история, но толкова майсторски изпипана, че до последно да не можеш отлепи очи от екрана. Финалната сцена е достойният десерт. Това е несъмнено един от най-интригуващите HBO филми и сериали за февруари. А и не само.

„Убийствен пъзел“ – разширена версия (2004, премиера на 1 февруари)

Филмът на Джеймс Уан не блести с особено велика кинематография или дълбок сценарий, но винаги си остава поглъщащо те забавление. Дяволски изобретателният злодей – Триона, създава куп главо- и кракоболия за главните герои, градейки елегантни пъзели за жертвите си и полицията. Това може и да сработва понякога, най-вече в „Мълчанието на агнетата“, друг път дразни интелигентността ти. Все пак „Убийствен пъзел“ е добре направен филм с чудесни актьори. Ако си фен на хорър жанра, ще простиш лесно недостатъците му, а и в тази разширена версия ще има допълнителни сцени за теб.

„Дюнкерк“ (2017, премиера на 12 февруари)

Един от шедьоврите на Кристофър Нолан, придружен с гениалната музика на Ханс Цимер. Премерен и същевременно амбициозен, несантиментален и същевременно бомбастичен, това е „Дюнкерк“. Лента не толкова за войната, колкото за оцеляването на дадено общество и видовете в него. Тя описва евакуацията на британски войници, заклещени в капана на пристанището и плажовете на френското крайбрежие в края на май и началото на юни 1940 година, когато нацистките войски наближават страховито.

Том Харди, Килиан Мърфи и Хари Стайлс са в главните роли на този епос за ценността на живота. Така че това е един от онези премиерни HBO филми и сериали за февруари, които не бива да изпускаш.

„Блейд Рънър 2049“ (2017, премиера на 26 февруари)

В дългоочакваното продължение на култовата дистопия класика на Ридли Скот, по идея на писателя Филип К. Дик, режисьорът Денис Вилньов не разочарова. Фантастичната атмосфера е доизградена от камерата на гения Роджър Дийкинс и музиката на гореспоменатия Ханс Цимер.

Този път главният блейд рънър е К (Раян Гослинг), който открива свръхважна тайна, способна да предизвика война между хора и андроиди. Това го води към търсенето на някогашен изпълнител на тази длъжност – Рик Декард (Харисън Форд), изчезнал за 30 години. Срещата е изключителна за гледане, а въобще „Блейд Рънър 2049“ ще отговори на Въпроса на въпросите – какъв е смисълът на това да си човек.

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO СЕРИАЛИ ЗА ФЕВРУАРИ 2021

„Разследването“ (2020, премиера на 1 февруари)

Минисериалът, който прикова цяла Дания пред екрана, разглежда случая с убийството през 2017 г. на шведската журналистка Ким Вал. Тя губи живота си, след като се качва на подводницата на Петер Мадсен, който впоследствие бива обвинен за престъплението. „Разследването“ на набиращия популярност режисьор Томас Линдхолм („Ловец на мисли“) продължи успеха си и зад граница. Беше излъчен по британската BBC, испанската Movistar, френската Télévisions и германската RTL. Сега се очертава и като един от хитовите за HBO филми и сериали за февруари 2021 година.

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO ФИЛМИ ЗА ФЕВРУАРИ 2021 – ДОКУМЕНТАЛНИ

„Fake Famous“ (2020, премиера на 2 февруари)

Хора стават звезди. Е, само в социалните медии и само изкуствено. Трима нормални души от Лос Анджелис са избрани от дебютанта режисьор Ник Билтън за експеримента в документалния филм „Fake Famous“. Те имат малко последователи, ала си купуват фалшиви нови и ползват армия от ботове, за да станат същински инфлуенсъри. Така откриват колко е хубав този начин на живот, но и каква е цената му. Фалшът е навсякъде зад кулисите на тази плитка слава, включително и в броя лайкове и последователи.

ЗА ФИНАЛ

Ето, готов си (поне за начало). Направо букмаркни този текст и започвай подред с препоръчаните топ премиерни HBO филми и сериали февруари 2021. Навън още има твърде много студ и болести, за да търсиш забава навън. Така че, ако още не си взел HBO към пакета си за телевизия от NetSurf, не се мотай! Февруари може и да е къс, ала списъкът ни е дълъг. Не губи нито секунда време повече!