Топ филми и сериали по НВО през юли 2020

Юли е месецът, в който започваш активното разпускане, и един от начините за това е да си пуснеш качествена телевизия с най-добрите филми и сериали по НВО. Стресовата 2020 година ни научи, че и вкъщи забавлението може да е на ниво. Затова се отпусни на дивана или леглото и се отдай на заслужена почивка. Виж кои са нашите предложения от юлския каталог на НВО. Както вече добре знаеш от предишните ни текстове, нямаме слаба препоръка, така че не ще сбъркаш с нито едно заглавие.

НАЙ-ДОБРИТЕ ФИЛМИ ПО НВО ПРЕЗ ЮЛИ 2020

„Талантливият мистър Рипли“

Вече над 20 години изминаха, откакто Антъни Мингела екранизира великия роман на Патриша Хайсмит „Талантливият мистър Рипли“. За този период неговата версия вече се е превърнала в класика и си има причина за това. Историята за катерещия се по класовата стълбица измамник е все по-актуална в ерата на бума на социалните медии. Тази лента, както и романът, са почти сатирична студиа на обществото с неговата мазохистична възхита към привилегированите.

„Понякога можеш да си голяма пиявица – знаеш го. А това е скучно. Ти можеш да бъдеш доста… скучен.“ Тези думи на Дики Грийнлийф (Джуд Лоу) към Том Рипли (Мат Деймън) са кошмарът за всекиго от нас, който днес копнее за внимание във Фейсбук, Инстаграм, Туитър и прочее. Грехът да си скучен е непростим в нашето съвремие, в което всеки е готов да се ютюбва и стриймва за едните лайкове. Това е днешният върховен ужас: че може не толкова да си необичан или мразен, а просто да те сметнат за недостоен за внимание.

Гуинет Полтроу и Филип Сиймор Хофман допълват великолепния актьорски екип, а Деймън е неузнаваем в ролята на Рипли. Умението му да се превърне в незабележим е изведено на огромни висоти. Това е един от големите минуси на екранизацията от 1960 г. – „Под жаркото слънце“. Просто Ален Делон не може да стане „невидим“, какъвто и да е актьорският му талант. Деймън показва вдъхновено, че най-големите измамници са точно онези, на които не им е нужна дегизировка.

„Обществен враг“

Филмът на Тони Скот от 1998 г. използва трилър жанра, за да атакува „обществото на наблюдението“. Говорихме по-горе за употребата на социалните медии за предизвикване на внимание към себе си. В „Обществен враг“ ракурсът е обърнат наобратно: към това как светът става все по-дистопичен по сценариите на Хъксли и Оруел и никой няма къде да се скрие от Големия брат.

Историята за адвоката от Вашингтон, който е преследван от екип от Агенцията за национална сигурност, показва детайли, които по-късно Едуард Сноудън разкри в действителността. Следене със сателити, подслушване на телефоните, скрити камери в домовете ни – всичко това, а и още ни сервират овластените. И животът на всеки един от нас може за нула време да бъде разбит на парчета, ако не играе по свирката на кукловодите. Уил Смит, Джон Войт и Джийн Хекман, който напомня за ролята си в „Разговорът“ на Копола, са актьорските козове тук.

„Американски графити“

Джордж Лукас преди „Междузвездни войни“? О да, величието го е споходило още преди захващането с легендарната сага и ще се увериш с този филм. „Американски графити“ (1973 г.) е една от най-влиятелните тийнейджърски ленти за всички времена. Забавен, носталгичен и с горчиво-сладък вкус, филмът описва последните невинни дни на младите американци преди Виетнамската война.

Харисън Форд, Рон Хауърд, Ричард Драйфъс и още звезди правят първите си стъпки в киното тук. Техните герои отразяват онзи велик момент в историята на САЩ, в който единствените тревоги на младежите са свързани с това каква кола карат, каква музика слушат и кои попадат в кръга на приятелите им. Някои от най-невероятните рокенрол хитове от онази ера озвучават филма за пълен разкош.

И някои допълнителни предложения за филми по НВО през юли

Още доста заглавия заслужават отбелязване сред филмите по НВО този месец, но ще посочим три от тях. „Към звездите“ с Брад Пит е отдаване на почит към Кубриковите традиции от отличния режисьор Джеймс Грей („Малката Одеса“). „Терминатор: Мрачна съдба“ се връща към класическите първи два филма преди последвалите три провала. Арнолд Шварценегер и Линда Хамилтън отново са в екип за велики битки в името на човечеството.

Човечността като победител срещу разрухата на войната чрез силата на любовта и въображението. Това пък е главната тема на „Животът е прекрасен“ и филмът на Роберто Бенини от 1997 г. не спира да вълнува и днес. Не го изпускай!

НАЙ-ДОБРИТЕ СЕРИАЛИ ПО НВО ПРЕЗ ЮЛИ 2020

„4 блока“

Този германски сериал е берлинската версия на доказани заглавия от жанра като „Гомора“ и „Наркос“. Качеството на заснемане и игра е високо, образите са крайно реалистични, пластични и интересни, а историята е завладяваща. „4 блока“ ще те заведе в страховития квартал Нойкьолн в германската столица и ще ти покаже живота на ливанско семейство, въртящо наркобизнес. Ако ти допадат истории за дрога и безпощадна престъпност, този сериал е точно за теб. И колкото повече го гледаш, толкова повече ще те завладява той. Като наркотик…

„Любовен живот“

С участието на Анна Кендрик, която е и продуцент, 10-те епизода по половин час на „Любовен живот“ са антология от истории на една жена по пътя към щастлива и балансирана връзка. Действието се развива в Ню Йорк и по това може да се правят паралели с хита на НВО „Сексът и градът“. Тук обаче всичко е центрирано около историята на един персонаж, а не на четири. Старата история как трябва да целунеш доста жаби по пътя си, за да намериш своя принц, е разказана увлекателно. Особено за женската публика.

„Велика“

Това е вторият сериал за Екатерина Велика след онзи с Хелън Мирън от миналата година. Новата версия обаче е много бегло базирана на историческите факти и залага повече на пищността, сатирата и остроумието. Сюжетът показва възхода на чужденката, която се превръща в най-дълго управлявалата жена в историята на Русия. Ако намериш прилики с „Фаворитката“, ще си много прав. Сценаристът на пожъналия огромни успехи филм на Йоргос Лантимос е Тони Макнамара, който тук е в същото амплоа, но също така създател и продуцент. „Велика“ е зрелище, което ще ти достави огромно удоволствие. По руски.

ЗА ФИНАЛ

Всички тези отлични филми и сериали можеш да гледаш в пакетите на NetSurf. Ако още не си заявил НВО, сега е моментът – лятото е сезонът за забавления. А да гледаш качествена телевизия е със сигурност едно от най-привлекателните сред тях.