Най-добрите телевизионни програми за децата

Да си родител е цяло изкуство и всяка помощ е безценна, а с точната телевизия задачата ти доста се улеснява. Това да знаеш кои са най-добрите телевизионни програми за децата може да ти спести много грижи. Да, има дебати относно това дали стоенето пред малкия екран е полезно за малчуганите, но има предостатъчно подходящи канали. Те осигуряват точния вид и доза забавление и обучение за хлапетата на всякаква възраст: от бебета до юноши. Анимационни, игрални и научнопопулярни филми – варианти има за всеки вкус.

За да те улесним, ще ти предложим наготово най-добрите телевизионни програми за децата. С тези Топ 5 канали спокойно може да си вземеш кратка почивка от родителските задължения. И най-хубавото е, че чедата ти няма въобще да ти се разсърдят.

CARTOON NETWORK

Безспорният фаворит на израслите от зората на Прехода насетне деца, Cartoon Network не спира да печели почитатели във времето. Американският канал е собственост на Warner Bros. и стартира на 1 октомври 1992 г. Насочеността на съдържанието му е към малчуганите между 7 и 15 години, но доста от порасналите хлапета не спират да го гледат и днес. В България проби още в появата на феномена кабелна телевизия и не губи рейтинг.

Cartoon Network се превърна в истинска класика. Той е чудесен начин да прекарваш време заедно със своите дечица с образователни телевизионни програми, но и с вечните анимации. Един вид връщане към носталгията към добрите стари дни, докато се сближаваш с челядта си.

Хитовете и вечните класики

Няма как да не започнем с „Том и Джери“ – родената през 1940 г. от Уилям Хана и Джоузеф Барбара легенда. Анимацията проследява вечната игра на котка и мишка между главните герои, които всъщност не могат един без друг. Досущ като истинската любов, когато пораснеш. Незабравими са и „Весели мелодии“ с паметни образи като Бъгс Бъни, Дафи Дък, Порки Пиг, Туийти и т.н. Приключенията на Уайл И. Койота и Бързоходеца (Роуд Рънър) също покоряват сърцата на малки и големи от няколко десетилетия насам.

По-модерните хитове обаче също си направиха име, а хубавото е, че тук е оставена трайна българска следа чрез Румен Петков. След започването на работа в Cartoon Network известният аниматор имаше като автор и режисьор заслужа за някои от най-популярните шоута. Сред тях са „Джони Браво“, „Лабораторията на Декстър“ и „Крава и пиле“. Разбира се, има още много заслужаващи си споменаването поредици, но нека посочим титаничната „Кураж, страхливото куче“. „Покемон“ също може да се гледа тук.

DISNEY CHANNEL

Има ли дете, което да не обожава героите на гениалния Уолт Дисни?! От пионерския Мики Маус насетне името на аниматора се е превърнало в символ на забавление за хлапетата по цялата планета. Disney Channel се зароди като The Disney Channel и съществува под това име между 1983 и 1997 г., когато го подкъси на Disney до 2002-ра.

Каналът е собственост на огромната корпорация The Walt Disney Company. Той залага на собствено продуцирани телевизионни сериали и филми, както и на чужди закупени шоута. В голямата си част програмата на Disney Channel е насочена към деца на възраст между 6 и 16 години. За тези в долната граница е Disney Junior.

Кои са козовете на Disney Channel

Класическото шоу „Клуб Мики Маус“ е нещо, което не е за изпускане. Именно от тук са се изстреляли към върховете кариерите на суперзвезди като Бритни Спиърс, Кристина Агилера, Джъстин Тимбърлейк и Раян Гослинг.

Други много популярни лица, тръгнали от Disney Channel, са Хилъри Дъф, Линдзи Лоън и Зак Ефрон. Участията им в „Лизи МакГуайър“, „Капан за родители“ и „Гимназиален мюзикъл“ ги превърнаха завчас в едни от най-разпознаваемите лица от шоубизнеса още от деца. Майли Сайръс, Селена Гомес, Деми Ловато и братята Джонас също дължат огромна признателност на този канал. „Хана Монтана“ с Майли Сайръс и до днес си остава един от най-популярните детски сериали за всички времена.

Класически анимации като „Патешки истории“ и  „101 далматинци“ винаги са вариант да гледате заедно с хлапето си. По-нови хитови шоута са „Анди Мак“ и „Домът на Рейвън“. Изборът наистина е голям.

NICKELODEON

Nickelodeon е един от най-култовите детски телевизионни канали в света и първият кабелен, като е познат и със съкращението Nick. Започва своя живот в далечния 1 април 1979 г. в Ню Йорк, САЩ. Собственост на Viacom, неговата програма има широка целева публика: деца от 2 до 17 години. Някои от програмните му блокове са предназначени за по-широка семейна аудитория. Този канал наистина предлага любима телевизия както на хлапета, така и на възрастни.

На какво залага Nickelodeon

На първо място задължително трябва да посочим легендарната анимация „Спондж Боб Квадратни гащи“. Поредицата за едноименния герой и приятелите му, обитаващи град Бикини Ботъм в Атлантическия океан, е любима на цели поколения. „Дребосъчетата“, „Дора изследователката“ и „Рен и Стимпи“ са други много популярни рисувани сериали. Тук може да се гледа и нова версия на „Костенурките нинджа“.

Nickelodeon също е дал старт на доста известни лица в днешния шоубизнес. През 1990-те много позната актриса беше Мелиса Джоан Харт, която тръгна от този канал с „Клариса обяснява всичко“. Световната суперзвезда в поп музиката Ариана Гранде също пое по пътя си от тук. Стори го с участие в тийнейджърския ситком „Викторично“, превеждан при първото си излъчване в България като „В като Виктория“. Докато гледаш Nickelodeon, следователно може да видиш и следващата световна икона.

бейби тв е отлична телевизия за децата при най-малките

BABY TV

BabyTV е най-широко разпространеният телевизионен канал с насоченост специално към бебетата и техните родители. Той помага на пеленачетата да открият постепенно света около себе си. Програмата е 24 часа без прекъсване и без абсолютно никакви реклами. Съдържанието е изпълнено с пъстри и красиви истории, песни, стихотворения и забава за цялото семейство.

КАРУСЕЛЬ

Ако си от онези, които искат и различни от чуждоезичните телевизионни програми за децата, Карусель е точно за теб. Руският канал е насочен към деца и младежи от 3 до 14 години. Стартът му е на 27 декември 2010 година. Излъчва се, освен в Русия, също в България, Франция, Литва, Латвия, Естония, Чехия и Словения.

Съдържанието е разделено в три направления: развлекателно, информационно и познавателно. Първото съвпада в голяма степен с форматите на Disney Channel и Nickelodeon. Второто и третото обаче превръщат Карусель в истински полезен канал за децата, а и за техните родители.

ЗА ФИНАЛ

В голямото море от съдържание за малчугани те ориентирахме накъде да се насочиш. В предлаганата от NetSurf интерактивна цифрова телевизия присъстват и петте горепосочени канали. Това наистина са най-добрите от най-добрите телевизионни програми за децата, затова спокойно ги пусни на хлапето си! Когато е само, то ще е в сигурни ръце. Когато пък сте заедно, цялото семейство ще се забавлява и ще учи нови интересни неща!