Какво да гледаш по Диема Спорт през март 2022

Манчестър Юнайтед застава на пътя на Манчестър Сити и Ливърпул към титлата. Юнайтед не е никак сигурен в своята битка за Топ 4, което прави дербитата във Висшата лига още по-интересни. В България също има дербита – това на Пловдив между Ботев и Локомотив и Левски – ЦСКА-София. В Бундеслигата идват любопитни мачове за Байерн и Борусия Дортмунд. Същото важи и във Франция, където лидерите играят помежду си. Съчетано с още куп интересни двубои в Англия, Бундеслигата и Лига 1. Началото на сезона във Формула 1 и много интригуващи мачове от НБА. И всичко това – в отличната спорна телевизия.

Знаеш, че NetSurf е най-верният ти интернет и телевизионен справочник със своя блог. Разгледай нашите предложения от програмата на Диема Спорт, Диема Спорт 2 и Диема Спорт 3 от пакета Диема Екстра. Така няма да изпуснеш нищо вълнуващо.

ТОП МАЧОВЕТЕ ОТ ПРЕМИЪР ЛИЙГ ПО ДИЕМА СПОРТ 2

Манчестър Сити – Манчестър Юнайтед, 6 март (неделя) от 18:30 часа по Diema Sport 2

Сити може да води с 19 точки през Юнайтед, но това едва ли ще има значение в градското дерби. Дори и статистиката го показва – в последните 16 срещи балансът е абсолютно изравнен. Освен това четири от последните 5 мача завършиха все 2:0 и то с по две победи за Сити и Юнайтед. 

Червените дяволи се стабилизираха с Ралф Рангник начело и вече не губят толкова често, но пък правят твърде много равенства. Юнайтед се бори за четвъртото място, Сити – за първото. И тимът на Хосеп Гуардиола е във великолепна форма – 20 победи от 23 мача от ноември насам.  

Арсенал – Ливърпул, 16 март (сряда) от 22:15 часа по Diema Sport 2

Арсенал записа три победи през февруари и се доближи максимално до място в Топ 4. Всъщност, ако артилеристите спечелят всички си отложени мачове, те могат да се изкачат дори на трета позиция. Ливърпул също направи добра серия през февруари, като взе и трофей – Карабао къп след успех над Челси. Тимът на Микел Артета обаче няма дори гол в пет поредни мача срещу мърсисайдци. Тази серия не може да продължава вечно.   

Ливърпул – Манчестър Юнайтед, 20 март (неделя) от 18:30 часа по Diema Sport 2

Най-добрият вариант за Манчестър Юнайтед е да победи и Сити, и Ливърпул. И от гледна точка на собствените си цели и от това, че ако помогнеш на един от двата големи съперника да спечели титлата, със сигурност ще остане горчив вкус в устата. Специално срещу мърсисайдци обаче Юнайтед има за какво да си връща повече – унизителното 0:5 на “Олд Трафорд” през октомври няма да бъде забравено бързо. Червените дяволи обаче не са печелили на “Анфийлд” вече шест години и тимът на Юрген Клоп ще иска да удължи серията.

ПЪРВА ЛИГА ПО ДИЕМА СПОРТ

Ботев Пловдив – Локомотив Пловдив, 5 март (събота) от 17:30 часа по Diema Sport 

Ботев е трети в класирането и има осем точки аванс пред Локомотив. Те можеха и да са по-малко, но железничарите бяха в лоша серия в края на първия полусезон и началото на втория. Те все пак взеха победа, макар и трудна с 1:0 над последния Царско село през февруари. Ботев започна с 2:0 над Арда, после направи реми с Берое в дербито на Тракия. Сега е ред градското дерби, като най-хубавото е, че в последните години то никога не е скучно. 

Левски – ЦСКА-София, 6 март (неделя) от 14:00 часа по Diema Sport 

След пловдивското дерби е ред и на софийско такова. ЦСКА-София е най-сериозният преследвач на Лудогорец, докато Левски се стабилизира след идването на Станимир Стоилов и се бори за място в Топ 6. Сините имат само една загуба в 10 кръга. Червените започнаха втория полусезон с 1:1 с Локомотив София, но след това биха Славия и Ботев Враца, като вкараха общо седем гола. ЦСКА-София има три поредни победи в дербито, а сините не са го печелили вече три години.

Лудогорец – Левски, 13 март (неделя) от 17:45 часа по Diema Sport 

Шампионите стартираха много силно с новия си треньор Анте Шимунджа. И то въпреки сериозният брой нови и напуснали играчи. Шампионите освен това се справиха с четвъртия Черно море и със Славия, тоест серията от победи не е срещу слаби опоненти. Последният сблъсък между Лудогорец и Левски беше едно от украшенията на сезона и зелените спечелиха с 4:2. Шампионите имат шест поредни победи над сините, като в пет от тях дори не допуснаха гол. Освен това Левски вече шест години не е побеждавал Лудогорец. 

Ботев Пловдив – ЦСКА-София, 20 март (неделя) от 15:15 часа по Diema Sport 

Сблъсък по оста София – Пловдив винаги добавя допълнителна интрига и напрежение. А сега нивото е още по-високо, защото това е сблъсък в подножието на върха. ЦСКА-София има седем победи в последните си осем мача с жълто-черните, макар че при последната имаше някои доста спорни съдийски намеси. Може ли Ботев да вземе реванш? Ще разберем по Diema Sport.

ПЪРВА БУНДЕСЛИГА ПО ДИЕМА СПОРТ 3

Байерн – Байер Леверкузен, 5 март (събота) от 16:30 часа по Diema Sport 3

Байерн води с осем точки Борусия Дортмунд и цели 14 пред третия Байер Леверкузен, но това през този сезон баварците допуснаха няколко изненадващи грешки, така че този сблъсък заслужава внимание. Още повече само преди няколко седмици Леверкузен гостува в Дортмунд и спечели с 5:2. Байерн има пет поредни победи над този съперник, но последният успех на Леверкузен беше именно в Мюнхен – 2:1 през септември 2019 г. Айнтрахт и Гладбах вече надвиха тима на Юлиан Нагелсман на “Алианц Арена”, така че защо да не го направи и Леверкузен?. 

Хофенхайм – Байерн, 12 март (събота) от 16:30 часа по Diema Sport 3

Между мача с Леверкузен и този с Хофенхайм, Байерн играе и със Залцбург в Шампионската лига. Което със сигурност ще затрудни Левандовски, Мюлер и компания. Хофенхайм преследва място в Топ 4 и ще се радва на всяка точка, която може да отмъкне от лидера. Ако са три – още по-добре. Тимът на Себастиан Хьонес има само две загуби на свой терен този сезон. Освен това предишният път, когато сините приеха Байерн, те го наказаха с 4:1. 

Кьолн – Борусия Дортмунд, 20 март (неделя) от 20:30 часа по Diema Sport 3

Борусия Дортмунд продължава да е изключително непостоянен и безобразно слаб в защита. Но все пак все още е най-близо до лидера Байерн. Кьолн направи силна първа половина от сезона, но през втората победите не идват толкова лесно. Все пак козлите се справиха с Фрайбург и Айнтрахт, а те са почти на нивото на Борусия. Кьолн не е побеждавал жълто-черните като домакин вече седем години, а дали ще сложи край на тази серия ше разберем по Diema Sport 3.

ЛИГА 1 ПО ДИЕМА СПОРТ 3

Ница – ПСЖ, 5 март (събота) от 22:00 часа по Diema Sport 3

Ница може да изостава на 16 точки от ПСЖ в класирането, но все пак е трети в Лига 1 и се бори за място в Шампионската лига през следващия сезон. Освен това вече игра два пъти със столичани този сезон и не загуби. Освен това не допусна и гол. Тимът на Кристоф Галтие има още предимство на своя страна – само дни по-късно ПСЖ гостува на Реал Мадрид в реванш от осминафиналите на Шампионската лига. Столича спечелиха последните си четири визити в южния град, но сега ще им е много по-трудно. 

Монако – ПСЖ, 20 март (неделя) от 14:00 часа по Diema Sport 3

Монако все още не се е отказал от място в Европа и беше в добра форма – само три загуби в последните три месеца. Една от тях беше именно от ПСЖ – през декември. Сега тимът на Филип Клемен може да вземе реванш от лидера в Лига 1. И това няма да е изненада – преди да падне в Париж, Монако имаше две поредни победи над столичани. ПСЖ вече сбърка в шест визити този сезон, така че ново подхлъзване няма да е изненада. .

Марсилия – Ница, 20 март (неделя) от 21:45 часа по Diema Sport 3

Големите съперници от Юга са най-близките преследвачи на ПСЖ в класирането. И това само добавя допълнителна интрига в дербито. Но и Марсилия, и Ница ще се надявам да не се повторят грозните сцени от последния мач между тях. 

Тимът на Хорхе Сампаоли е най-силният гост в Лига 1 – с две загуби и девет допуснати гола. Ница пък има само шест победи в 13 домакинства. Това определено дава шанс на Марсилия.

ФОРМУЛА 1 ПО ДИЕМА СПОРТ

Гран при на Бахрейн, 18-20 март по Diema Sport 

Гран при на Саудитска Арабия, 25-27 март по Diema Sport 

Миналият сезон във Формула 1 беше изключително драматичен, като поантата беше последният старт. Новият сезон слага началото и на нова ера – защото промяната на правилата е може би най-драстичната в цялата 72-годишна история на спорта. По време на първите тренировки в Барселона видяхме, че някои отбори имат проблеми с новите си болиди, но пък и имат време да опитат да ги оправят. 

Няма толкова много нови лица, както сме свикнали, но със сигурност ще е любопитно да видим как се справя Джордж Ръсел в Мерцедес. Валтери Ботас е в Алфа Ромео, а с него – и единственият новобранец – китаецът Жу Гуаню.

ТОП МАЧОВЕТЕ ОТ НБА ПО ДИЕМА СПОРТ

Официалното потвърждение за програмата на Диема Екстра за НБА идва седмица за седмица. Избраните от нас мачове обаче са, поне на хартия, най-интригуващите, затова очакваме мнозинството от тях да бъдат излъчени.

Лос Анджелис Клипърс – Лос Анджелис Лейкърс, 4 март (петък) от 5:00 часа по Diema Sport

Лейкърс и Клипърс са се вкопчили в здрава битка за последното осмо място в плейофите на Запад. Но докато ЛеБрон Джеймс и компания са в слаба форма и записаха повече загуби отколкото победи през февруари, то Клипърс са в отлична серия – те завършиха миналия месец с три успеха. Така те минаха 50% успеваемост през сезона. При това те надвиха и Годън Стейт, и Лейкърс в процеса.  

Чикаго Булс – Милуоки Бъкс, 5 март (събота) от 3:00 часа по Diema Sport

Един от най-сериозните претенденти за титлата срещу шампиона на НБА, воден от Денис Андетокумбо. Чикаго продължава да преследва първото място на Изток в конкуренцията на Маями Хийт благодарение на Демар Дерозан и Зак Лавин, докато Бъкс редуват силни със слаби изяви. Мястото на Бъкс в плейофите обаче все още не е подсигурено.

Маями Хийт – Финикс Сънс, 10 март (четвъртък) от 2:30 часа по Diema Sport

Бам Адебайо, Джими Бътлър и Тайлър Херо продължават да нижат кош след кош в опита на Маями да завърши на първото място на Изток. Сега обаче е ред на много сериозен съперник – лидерът на Запад Финикс Сънс. Двата тима може да се окажат съперници и на големия финал в НБА, така че със сигурност ще опитат да вземат страха на съперника.

Финикс Сънс – Чикаго Булс, 19 март (събота) от 4:00 часа по Diema Sport

Лидерът на Запад беше в серия от осем поредни победи, преди да загуби последните си два мача през февруари. Програмата за слънцата през март е доста натоварена, така че Девин Букър, Камерън Джонсън и компания нямат право на отпускане. Чикаго идва със самочувствието на отбор, който може да измъкне всеки мач. Не пропускайте шоуто! 

ЗА ФИНАЛ

Манчестър Юнайтед застава на пътя на Ливърпул и Манчестър Сити в битката за титлата. В България също се задават куп дербита. А във Франция и Германия има решителни мачове между лидерите. В добавка – още куп здрави сблъсъци от Англия, Германия и Франция. Както и интригуващи мачове от НБА. Плюс много други събития в богатата програма на каналите Диема Спорт март 2022 година.

Затова заяви пакета Diema Xtra от NetSurf и не изпускай нищо благодарение на нашата високотехнологична интерактивна телевизия. Диема Спорт, Диема Спорт 2 и Диема Спорт 3 винаги има какво да ти предложат.