Премиерни топ филми и сериали по НВО октомври 2020

Октомври може отново да ни принуди да се задържим вкъщи, но премиерните топ филми и сериали по НВО са чудесна възможност с качествена телевизия това да мине по-леко. Куп нови заглавия ще завладеят съзнанието ти и ще се чудиш кое по-напред да подхванеш. Може би най-интригуващото в октомврийския каталог е сериалът „Отмяната“ с Никол Кидман и Хю Грант. Ще те запознаем и с него, и с останалите най-любопитни според нас. А, както добре знаеш от предишните ни текстове, няма начин да ти загубим времето с предложения, които не си струват. Да не ти губим времето обаче с отлагане, а направо да започваме по същество.

НАЙ-ДОБРИТЕ ПРЕМИЕРНИ ФИЛМИ ПО НВО ПРЕЗ ОКТОМВРИ 2020

„Неприлични танци“ (премиера на 1.10)

Тази вечна класика от 1987 г. и до днес вълнува и най-младите зрители. Защото тук не става въпрос просто за клишираната история на едно момиче, което се влюбва в наглед лошо момче въпреки забраната от строгите си родители и става жена. Тук говорим за историята на сблъсъка на силите на музиката и на любовта, който събаря класовите предразсъдъци. За протеста на новото поколение, което е осъдено да срине бариерата между богати и бедни в името на човечността.

Неособено добрата на пръв поглед режисура просто отстъпва авансцената на великолепната хореография и огнената химия между главните герои. Дженифър Грей в ролята на свенливата ученичка Бейби и Патрик Суейзи като главния танцов инструктор на летния курорт Джони Касъл са великолепни. Забраненият им последен танц на сезона е подобаващият апотеоз и се върти на всякакви екрани и до днес. Защото никой не може да спре една идея, чието време е настъпило. И защото… никой не може да държи Бейби в ъгъла.

„Пътят на промените“ (1.10)

Филмът, който събира старите дружки от „Титаник“ Кейт Уинслет, Леонардо ДиКаприо и Кати Бейтс. Лентата на режисьора Сам Мендес по добрия роман на Ричард Йейтс ще ти покаже какво значи кошмар да те събуди от Американската мечта. „Пътят на промените“ изследва в дълбини теми като изневярата (на партньора и на самия себе си), ролите на двата пола в дома и обществото, абортите и душевните болести. На първо място обаче стои въпросът с недоволството от водения собствен живот и копнежа за промяна. Копнеж, който често остава неосъществен и жестоко се превръща в нямо примиренчество.

Тандемът от ДиКаприо и Уинслет отново показва трагедията в любовта. Този път обаче тя не е в неосъществеността на първоначалната романтика между Джак и Роуз от „Титаник“. Тя е вече в реализирането на любовните стремления, оказали се окъпани в скука, отчаяние, алкохол и цигари и в крайна сметка безплодни за живота. Дори при наличието на деца.

„Котките“ (10.10)

Това наше предложение от премиерните топ филми и сериали по НВО за октомври носи легендарно име. Фамозният мюзикъл от Бродуей „Котките“ на Андрю Лойд Уебър най-сетне бе екранизиран през 2019 г. и вече ще можеш да го изгледаш и по телевизията. Опитът на Том Хупър е генерално успешен, въпреки че повечето критици бяха крайно негативни към резултата. Тази версия е със собствен почерк, при все че поднася своята почит към класиката. Ако имаш деца, спокойно можеш да я изгледаш и с тях. Те със сигурност ще се потопят в създадения с новите технологии свят на мъдрите и своенравни котки. Музиката пък е вечна… дори и при насиленото присъствие на Тейлър Суифт.

„Срам“ (1.10)

Вторият филм на режисьора Стийв МакКуийн отново го събира с Майкъл Фасбендер, както и в дебютния му „Глад“. Тук гладът е пристрастеността към секса, която няма насищане и превръща главния герой Брандън в студено безчовечно създание. Създание, което не проявява чувства нито към колеги, нито към приятели, нито към непознати, нито към проститутки. Нито дори към собствената си сестра Сиси, която се появява от нищото, за да разбие фалшивия му комфорт. Той не обича никого и не е обичан от никого. Поне в това вярва, защото не иска и не се смята за заслужаващ да бъде обичан от когото и да било.

„Срам“ е твърде тежък филм, защото съдържа в себе си много замаскирани в общественото благоприличие истини. Самотата, тъгата и пустотата на индивида в съвременното ни битие са безпощадно разкрити от МакКуийн. Филмът уж подсказва, че няма надежда за потъващия, но накрая загатва, че той ще намери пътя към истинската си същност. Тази, която е способна да обича както себе си, така и ближния.

НАЙ-ДОБРИТЕ ПРЕМИЕРНИ СЕРИАЛИ ПО НВО ПРЕЗ ОКТОМВРИ 2020

„Отмяната“ (26.10)

Безспорно най-интригуващото според нас заглавие от всички премиерни топ филми и сериали по НВО за октомври. Част от неофициалната ТВ трилогия между сценариста Дейвид Кели и Никол Кидман, „Отмяната“ ще те завладее със смразяващата си мистерия. Двамата вече пожънаха огромен успех в сътрудничеството си в „Големите малки лъжи“ и им предстои още в „Деветима съвършено непознати“ (Nine Perfect Strangers).

Сюжетът сега се върти около живота на успешен терапевт (Кидман) на ръба от публикацията на първата си книга. Всичко се обърква от една насилствена смърт и изчезването на нейния съпруг (Хю Грант). Звездният актьорски екип се допълва от легендата Доналд Съдърланд и изгряващия Едгар Рамирес. „Отмяната“ е по романа на Жан Ханф Корелиц „Трябваше да се досетиш“. Ето един минисериал психологически трилър, който ще те прикове пред екрана до последно.

„Бьорнстад“ (18.10)

Това наше предложение за нови филми и сериали по НВО за октомври също е екранизация на книга. Говорим за едноименната на популярния вече швед Фредрик Бакман, автор например на „Човек на име Уве“. Историята тук е за едно малко градче с големи мечти и за това каква е огромната цена за осъществяването им. Хокеят е последната надежда на Бьорнстад и участието на местния отбор на полуфиналите на националното първенство полага огромна тежест на раменете на крехките суперзвезди, още юноши. Денят на мача отприщва насилствен акт, който оставя дълбоки травми у едно момиче и поставя на нокти градчето.

Виж кое събира една малка общност заедно и кои тайни я разпокъсват. Също и каква смелост се изисква от индивида да се изправи сам срещу глутницата и какви са последствията от това как възпитаваме децата си.

„Живите мъртви Х“ (1.10)

Добра новина за феновете на пандемиите в измислени светове, в които е опасно да напускаш дома си. Когато говорим за легендарни филми и сериали по НВО, „Живите мъртви“ неизменно присъства. Финалът на десетия сезон на суперхита най-сетне ще бъде излъчен след шестмесечно забавяне заради бума на COVID-19. Официалното обявление, че ще има и изненадващи шест допълнителни епизода в началото на 2021 г., обаче значи, че всъщност това няма да е финалът на сезон Х. (После ще има и финален сезон 11 от 24 епизода, разделен на два полусезона по 12 епизода на година.)

Тази зомби драма екшън трилър неслучайно се превърна в световен феномен с 14 млн. зрители eдновременно дневно в пика си. Сигурни сме, че и ти ще бъдеш запленен.

ЗА ФИНАЛ

Предложихме ти над половин дузина супер идеи от премиерните филми и сериали по НВО за октомври. Времето навън все повече предразполага към домашно забавление, така че с право можеш да се заседиш пред предпочитаното си устройство. Пускай смело и потъни на дивана или леглото с най-новото съдържание. Ако още не си заявил НВО, подбери най-добрия за теб пакет телевизия от NetSurf. Не чакай – само на няколко цъка разстояние от теб са тези и още куп интригуващи заглавия.