Блокбъстерите, които да гледаме тази Коледа

Ех, празничните декемврийски дни. Коледни песни, така дългоочакваната почивка, подаръци. Представете си само – навън се сипе пухкав сняг, на трапезата в кухнята все още стоят великолепните сарми, приготвени по тайните рецепти на баба, на стратегически избрани места са разположени няколко сочни мандарини, които придават на стаята свежест и аромат, а ние сме в настроение за празничен филм, НО не сме сигурни кой да гледаме…

Лесно е да бъдем скептични в това отношение, особено в последните години. Качеството на вечните класики, като любимия ни “Сам вкъщи”, останаха далеч във времето, а платформите за стрийминг безцеремонно навлязоха на пазара, като всяка година пускат евтини празнични филми, които остават забравени на следващата година.

Ако оставим настрана този факт, можем да признаем, че всички имаме поне един, към който се връщаме всеки декември – този, който ни дава да разберем, че най-прекрасното време от годината е настъпило. Е, ние нямаме само един любим, а цели 10 коледни филми, които гарантирано ще ви накарат да се усмихнете и да усетите истинската магия на празниците.

“Коледна песен”

В “Коледна песен” се разказва историята на Ебенизър Скрудж, възрастен скъперник, който е посетен от духа на бившия му бизнес партньор Джейкъб Марли и духовете на минали, настоящи и бъдещи Коледи. През тази коледна нощ, Ебенезър Скрудж е изправен пред собствената си история – история за самота и болка, но и възможност за промяна и изкупление. Той трябва да реши какво иска да бъде неговото бъдеще: дали да продължи по мракия си път, или да отвори сърцето си към любовта и състраданието.

“Замръзналото кралство”

Накъде без коледна анимация?! В центъра на историята е безстрашната оптимистка, но и наивна принцеса Анна, която се отправя на опасно пътешествие, за да спаси кралството си от проклятието, предизвикано от по-голямата ѝ сестра, кралица Елза. По пътя си тя си партнира с мизантропски планински мъж, неговия верен северен елен и омагьосан снежен човек, който мечтае да изживее лятото. През цялото време предполагаемо “смахнатият” годеник на Анна, принц Ханс, има свои собствени планове за кралицата и нейното кралство.

“Полярен експрес”

Късно на Бъдни вечер, когато градът е потънал в сън и тишината обгръща улиците, едно момче стъпва в мистериозния свят на Полярния експрес. Този влак, преплетен с магия и чудеса, го отнася към Северния полюс, където Дядо Коледа, с усмивка на лицето, го подканва да си избере подарък. Сърцето на момчето желае само едно – звънче от сбруята на северния елен на самия Дядо Коледа.

Пригответе се епично изкачване и слизане по заснежени върхове, вълнуващо пътуване през замръзнали поляни и предизвикателни преминавания по мостове над бездънни пропасти. Този път, вие сте пътник в магическия свят на Полярния експрес, където се преплитат чудеса и Коледно вълшебство!

“Тайните служби на Дядо Коледа”

В един свят, където коледните чудеса се сливат с технологичния напредък, филмът разкрива тайната на Дядо Коледа. Под Северния полюс се крие ултра-съвременна система, която обяснява, как белобрадия старец успява да достави подаръци по целия свят за една нощ. В сърцето на приказката е внукът му Артър. Той не само разгадава тайната, но и открива истинското значение на Коледа – магията на семейните моменти и сътрудничеството.

“Елф”

На една отминала Бъдни вечер, едно бебе се озовава в торбата с играчки на Дядо Коледа. Отгледан като елф, Бъди (Уил Ферел) израства до възрастен човек, три пъти по-голям от най-големия елф, осъзнавайки, че никога няма да се впише истински на Северния полюс. През този празничен сезон, Бъди решава да потърси истинското си място в света – не къде да е, а в Ню Йорк.

Там той открива своя баща, работохолик (Джеймс Каан), който е в списъка на “непослушните” на Дядо Коледа, новата му съпруга (Мери Стенбурген) и 10-годишен брат, който не вярва в Дядо Коледа и елфите. В този момент Бъди осъзнава своята съдба – да спаси Коледа за Ню Йорк и за целия свят!

“Candy Cane Lane”

Любимият на малки и големи актьор – Еди Мърфи влиза в главната роля в празнична комедия “Candy Cane Lane”.

В стремежа си да спечели титлата в ежегодния конкурс за коледна украса на своя квартал, един мъж сключва необичайно споразумение с пакостлив елф. Търсейки предимство в състезанието, той се съгласява на магически договор, без да подозира за последвалия хаос. Елфът, владеещ причудлива магия, вдъхва живот на прочутите “12 дни на Коледа”.

“Коледна история”

В началото на 40-те години на миналия век в Кливланд са последните дни преди Коледа и 9-годишният Ралфи иска едно нещо от белобрадия старец повече от всичко друго: въздушна пушка Red Ryder Carbine Action. Докато се промъква през снега до училището, се сблъсква с кварталния хулиган и посещава злонамерения Дядо Коледа от универсалния магазин, Ралфи заговорничи, конспирира и се бори за най-страхотния коледен подарък в този стоплящ сърцето, сладко носталгичен празничен филм.

„Четири Коледи”

В този забавен коледен хаос, щастливо неомъжените Брад и Кейт решават да избегнат семейните сбирки и напуснат стреса. Обаче, колкото и да се опитват да избягат от фамилните ангажименти, нещо неочаквано ги спира.

Въпреки намерението им да излетят, се спуска мъгла, летището затваря, и те се оказват принудени да преживеят четири различни семейни Коледи в рамките на един ден. В ролите на Брад и Кейт блесват Винс Вон и Рийз Уидърспун, представяйки на нас – зрителите, вълнуваща коледна комедия, изпълнена с добро настроение и чувство за хумор.

Дали връзката им ще оцелее след този невероятен коледен маратон, който ги изправя пред непредвидени семейни предизвикателства? Предстои да разберем.

“Best. Christmas. Ever!”

Впускаме се в поредното коледно приключение с Шарлот и Джаки, които са стари приятелки и между които има леко напрежение. Те не са се свързвали от години, тъй като и двете вече имат собствени семейства. Затова, можете да си представите, какъв е шокът им, когато двете случайно се събират отново на Коледа! Тогава Шарлот започва да осъзнава, че “перфектният” живот на Джаки не е толкова добър, колкото винаги е изглеждал.

“Гринч”

“Гринч – похитителят на Коледа” е великолепен филм, който заслужено пленява сърцата на малки и големи. Сюжетът разказва за зеленото, космато създание, наречено Гринч, което е озлобено от човешкия свят, тъй като през цялото време страда от подигравки поради своя външен вид. От самото си детство, Коледа за него е просто повод за разочарование. Във време, когато всички са настроени позитивно и се радват, той ядосано наблюдава отстрани.

Гринч решава да отмъсти за годините на унижения и решава да похити Коледа. Въпреки плашещата му външност обаче, носи в себе си добро и нежно сърце, което се разкрива към края на сюжета.

Този филм представя изключително красива и истинска история за Коледа, която преподава на децата важни уроци за отзивчивост, доброта и отвореност към другите.

Всяка история е като вълшебен подарък, който разкрива своята радост и топлина, когато най-много се нуждаем от тях. Нека всяка минута пред екрана бъде напълно наслада и ви дари с усмивка, пълна с коледна радост и вълнение. Весели празници и приятно гледане!