Закрилникът

Защо е важно да се защитим в интернет?

В днешния цифров свят, където виртуалната реалност се преплита с ежедневния ни живот, защитата в интернет е задача, която не можем да подценяваме. Когато говорим за лични данни, трябва да осъзнаем, че всеки път, когато влизаме в мрежата, оставяме следи. Социалните мрежи, онлайн пазаруването, регистрациите на уеб сайтове и приложения – всички тези дейности събират информация за нас, колкото и безобидно да ни се струва. Интернетът е като огромно огледало, което отразява всичко – от нашите най-скъпи мечти, до личния ни адрес, затова е от съществено значение да сме добре информирани какво губим, ако не се предпазваме, и най-важното – как да го направим.

Закрилникът DNS Защите от Net Surf

Знаете…винаги се грижим да се чувствате добре, независимо дали чрез бърз и качествен интернет, или чрез някой любим филм през нашата стрийминг платформа. Но няма как да се чувствате щастливи и задоволени, ако спокойствието ви липсва. Нали така? Поради тази причина Net Surf добавя за всички свои клиенти още един достъп на защита чрез нашата програма “Peacemaker”. 

“Закрилникът” представлява софтуер, който има за цел да подобри сърфирането ни в интернет чрез активна филтрация на онлайн трафика и осигуряване на високо ниво на сигурност. Разделен на две части – “Закрилникът ” и “Закрилникът +”, за който ще поговорим по-късно, този софтуер осигурява защита в реално време до устройствата ни без нужда от допълнителна инсталация.

Виртуалният свят носи със себе си опасности като кибератаки, хакерски атаки, фишинг, малвери, дигитални измами и кражби на лични данни. Тези заплахи не просто засягат физическата ни сигурност, но и могат да навредят на нашите финанси, репутация и лично пространство. Самият филтър спира средно между 150 000 и 200 000 атаки на ден, като по този начин не само забързва и подобрява качеството на интернета, нo и гарантира допълнителна 24/7 сигурност за личните ни данни. И преди да сте попитали, върши страхотна работа и за бизнес сектора!

Закрилникът +

“Закрилникът +” е разширена, платена версия на софтуера, предоставена от Net Surf, която предлага контрол на съдържанието в интернет и подобрява сигурността и управлението на достъпа. Този функционален инструмент съчетава филтриране на съдържание с индивидуален контрол, който може да се управлява от нас самите. 

Ключова характеристика на “Закрилникът +” е възможността за изграждането на “бял списък” и “черен списък”, чрез които можем да избираме кои сайтове да бъдат позволени или забранени. От бизнес сектора до индивидуалните потребители, това разширение позволява на всеки да създаде свои индивидуални настройки за достъп до уеб-сайтове и съдържание. 

Спокойно, родители, не сме ви забравили! В ежедневието, “Закрилникът +” представлява мощен инструмент за родителски контрол. Той ви позволява да управлявате достъпа на децата си до интернет, като задавате времеви диапазони и определени ограничения за определени сайтове. Ще ви дадем прост пример. Детето ви се разконцентрира лесно от клипчета в YouTube, докато си учи уроците? Вече можете да забраните достъпа до определени социални платформи и игри по време на писането на домашни, като автоматично го разрешите след определен час.

С удобно мобилно приложение, “Закрилникът +” предоставя лесен контрол и управление на настройките директно от смартфона, като по този начин ни дава пълна свобода и контрол върху нашето онлайн преживяване.

Мисията на Net Surf е да сме близо до вас

Вече разбрахте, защо е нужно да се предпазваме, докато сърфираме в мрежата – имаме какво да губим. Чрез непрекъснато развитие и отговорност към нуждите на клиентите, Net Surf настойчиво се стреми да предостави продукти и услуги, които отговарят на изискванията на съвременния цифров свят, същевременно подобрявайки вашия ежедневен живот.

Нашата мисия е да предоставим интернет решения, на които да може да се доверите. Важно е за нас да знаем, че се чувствате добре, затова се стараем да ви подкрепим и предоставим продукти и услуги, които действително са от полза за вас. Всичко, което правим, е насочено към намирането на решения за проблемите, с които се сблъсквате. 

Справянето с онлайн рискове е като изкуство на самозащита. Като се обучим и прилагаме добри практики, можем да се насладим на плюсовете на интернет, без да попаднем в дигитални капани.